Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi"— Sunum transkripti:

1 BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bahar Dönemi BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi Ders sorumlusu: Doç.Dr.Yasemin Koçak Usluel Hazırlayanlar: Güllü KÖSE Tuğba TOK Hatice SARITEKELİ Tuğba BAL Esma ORAK Sevda ÇAÇA Aykut ÇİTÇİ

2 Projemizin Amacı Hakkari’de yeni açılmış olan Hakkari Endüstri ve Teknik Meslek Lisesinin kütüphanesinin olmaması nedeni kitap toplama faaliyeti ile oluşmasında katkı sağlama. Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan bazı öğrencilerimizin maddi yetersizliklerinden dolayı kitap ihtiyaçlarını karşılamak.

3 Projemizin Başlangıç Tarihi : Bitiş Tarihi :

4 Çözümle ilgili yaptıklarımız(1)
Kitap yardımıyla ilgili afiş hazırladık ve bu afişleri yurtlara, Beytepe kampüsü de bulunan bölümlere astık.Ayrıca Facebokta paylaştık.

5 Çözümle ilgili yaptıklarımız(2)
Kitap toplamak için yayın evlerine mail attık. Arkadaş çevremizde kitap toplama projemizi anlattık ve onlardan bu konuda destek istedik. Evde kalan arkadaşlarımız bu projeden komşularına ve akrabalarına bahsederek onlardan yardım topladık. Kitap fuarlarını dolaştık ve projemizden bahsettik. Kırtasiyelerden yardım topladık.

6 Çözümle ilgili yaptıklarımız(3)
Kızılay’daki yayın evleri ve kitapçıları dolaştık. Kitap toplamak için Beytepe öğrenci yurdu müdüründen izin alarak yurda kutular koyduk ve afiş astık. Bazı kargo şirketleriyle konuşarak kargo işini halletmeye çalıştık. Topladığımız kitapları BÖTE bölümünde bulunan öğrenci asistan odasına yerleştirdik.

7 Çözümle ilgili yaptıklarımız(4)
Kitapları kolilere yerleştirme aşamasında öncelikle kitapları hocalarımız yardımıyla seçtik.

8 Çözümle ilgili yaptıklarımız(5)
Süreç boyunca topladığımız malzemelerin sayısı ve türü; 209 adet ÖSS hazırlık Kitabı 164 adet roman 145 adet konu anlatımlı dergi 101 adet kurşun kalem 69 adet boya kalemi 59 adet çocuk hikaye kitabı 59 adet mürekkepli kalem 36 adet silgi 31 adet küçük boy defter 20 adet ansiklopedi 15 adet postiş 15 adet büyük boy defter 14 adet kırmızı uçlu kalem 13 adet uçlu kalem 13 adet keçeli kalem 9 adet uç kutusu 7 adet kalem tıraş 7 adet sözlük 5 adet dosya 3 adet suluboya 3 adet not defteri 2 top A4 kağıdı 2 adet hesap makinesi 2 adet makas 1 adet delgeç 1 adet kalemlik 1 adet ajanda 1 adet çanta

9 Çözümle ilgili yaptıklarımız(6)

10 Çözümle ilgili yaptıklarımız(7)

11 Çözümle ilgili yaptıklarımız(8)

12 Çözümle ilgili yaptıklarımız(9)

13 Çözümle ilgili yaptıklarımız(10)

14 Çözümle ilgili yaptıklarımız(11)

15 Çözümle ilgili yaptıklarımız(12)

16 Çözümle ilgili yaptıklarımız(13)

17 Çözümle ilgili yaptıklarımız(14)

18 Çözümle ilgili yaptıklarımız(15)

19 Yaşanılan Sorunlar(1) E-posta gönderdiğimiz yayın evlerinin
e-postalara cevap vermemesi. Kitapların taşınması ve bir yerde toplanması.

20 Yaşanılan Sorunlar(2) Afişe ilgi gösterilmedi. Biz de bu sorunun tasarımdan kaynaklanabileceğini düşünerek afişi düzelttik.

21 Yaşanılan Sorunlar(3) Yurtlarda afişlerin önüne koyduğumuz kutuların alınması ve alanın kim olduğunun belirlenememesi.

22 Yaşanılan Sorunlar(4) Afişin diğer afişler arasında kaybolması.

23 Sonuç(1) 13 Koli kitap tarihinde Hakkari’ye gönderilmek üzere kargoya verilmiştir.

24 Sonuç(2)

25 Sonuç(3)

26 Öneriler Kitap toplarken aracı kişiler yerine direkt sorumlu kişilerle görüşülmeli. Afiş hazırladıktan sonra diğer kişilerin görüşleri alınarak düzeltmeler yapılmalı. Kargo ihtiyacı için Kızılay’a başvurulabilir.

27 Kargo işini hallettiği için Ramazan arkadaşımıza,
Kitapların kargoya götürülmesinde yardımları için İbrahim ve Cihat arkadaşımıza, Kitapları toplarken destekleri için sınıftaki tüm arkadaşlarımıza, Kitap seçme işleminde yardımları için Esra, Fatih,Pınar hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

28 TEŞEKKÜRLER…


"BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları