ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Öğretimde Kullanılan Teknikler (2)
Eğitim İçeriğinin Sunumu
Program Geliştirmenin Felsefi Temelleri S.17-27
Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
ÖRNEK OLAY TEKNİĞİ Nedir? Amaçları nelerdir? Kullanıldığı Durumlar
Temel Kavramlar: Öğrenme İlkeleri
Öğrenme Menüleri ÖĞRENME HEDEFLERİ AÇISINDAN bir yandan öğrencilerin konuya bağlılığını sağlarken bir yandan da SEÇİM yapmalarına olanak tanımak önemlidir.
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
ÖRNEK OLAY.
ÖZGÜRLÜK Bir İnsanlık Değeri Yrd. Doç. Dr. Ali KUZUDİŞLİ
AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.
DİNLEME.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
ROL OYNAMA.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
PARMAK OYUNLARI.
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
Genel Öğretim Yöntemleri [Tartışma (discussion) yöntemi]
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
Öğretim Teknikleri - III
ÖĞRENME GALERİSİ.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-1
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
KONUŞMA HALKASI.
AKVARYUM TEKNİĞİ.
İLETİŞİM BECERİLERİ.
Balık Kılçığı Tekniği Nedir?
BURADA HERKES ÖĞRETMEN
KEŞFEDEREK ÖĞRENME (BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME)
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM / ÖĞRETİM DURUMLARI (ÖĞRETME)
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
YANSITICI DÜŞÜNME Dewey yansıtıcı düşünmeyi herhangi bir düşünce ya da bilgiyi ve onun amaçladığı sonuçlara ulaşmayı destekleyen bir bilgi yapısını etkin,
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
Mutluköy İlköğretim Okulu
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Bir Öneri… 5E Modeli 1. Girme 2. Keşfetme 3. Açıklama 4. Derinleştirme
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Bireysel Çalışma Yöntemi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Sunum transkripti:

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ «HIZLI TUR TEKNİĞİ» Ars. Gör. Burcu TOPU

İÇİNDEKİLER Hedefler Hızlı tur tekniği nedir? Tekniğin özellikleri Tekniğin uygulanışı Tekniğin yararları Tekniğin sınırlılıkları Kaynaklar Hazırlayanlar

HEDEFLER Bu sunumun sonunda, Hızlı Tur tekniğini kavrayabilecek Hızlı Tur tekniğini uygulayabilir hale gelecek Hızlı Tur tekniğinin öğrencilere olan katkıları hakkında bilgi sahibi olabilecek Hızlı tur tekniğini uygulayan öğretmenin konu seçiminde ve soru seçiminde üstüne düşen sorumluluğu kavrayabileceksiniz

HIZLI TUR TEKNİĞİ NEDİR? Öğrencilere hızlı bir biçimde sorular sorulup uygulanan, cevap vermeyen öğrencinin ”geçiniz” diyerek cevap hakkını bir başka arkadaşına devrettiği aktif öğrenme yöntemidir.

TEKNİĞİN AMACI Öğrencilerden farklı görüşler almak ve görüşlerin farklı olmasını isteyerek, sınıfın dikkatini konuşan öğrenci üzerinde toplamak bu tekniğin amacı arasında yer almaktadır.

TEKNİĞİN AMACI Öğrenciler düşündükleri cevabı, bir başka öğrencinin verdiğini duydukları anda farklı bir cevap vermek üzere tekrar bir beyin fırtınası yapmak durumunda kalırlar buda öğrencilerin üst zihinsel becerilerini geliştirmektedir.

TEKNİĞİN UYGULANIŞI Önce konu ya da soru verilir Öğrencilerin düşünmesi için fırsat verilir Öğrencilerden biri başlangıç yapar

TEKNİĞİN UYGULANIŞI 4. Sıra ile tüm öğrenciler konu ya da soru hakkında düşüncelerini söylerler 5. Söyleyecek bir şeyi olmayan geçiniz” der. Ve sıra başka bir öğrenciye geçer 6. Bir öğrencinin söylediğini başka bir öğrenci tekrar edemez.

TEKNİĞİN ÖZELLİKLERİ Öğrenci merkezli bir yaklaşımdır Aktif öğrenme teknikleri arasında yer almaktadır. Öğrencilerin üst zihinsel becerilerini, dikkat toplamalarını ve dinleme yetilerini geliştirmektedir.

TEKNİĞİN YARARLARI Öğrencilerin belli bir konudaki bilgi, sonuç vb. düşüncelerini gözden geçirmelerini sağlar. Hızlı tur, her öğrenciye konuşma fırsatı verir ve bütün sınıfta ilgi uyandırır

TEKNİĞİN YARARLARI Öğrenciler söylenmemiş bir şeyi söylemek zorunda olduklarından konuşulanları dikkatlice dinlerler Çekingen öğrencilere konuşma fırsatı verilir.

TEKNİĞİN YARARLARI Öğrenciler konuşup konuşmayacaklarına kendileri karar verirler. Buda onları yaşamlarıyla ilgili karar almaya hazırlar ve zamanla cevap vermelerini sağlar.

TEKNİĞİN YARARLARI Öğrencilerin üst zihinsel düşünme becerilerini geliştirir. Öğrencilerdeki güven duygusunun gelişmesini sağlar.

TEKNİĞİN SINIRLILIKLARI Her konu için uygulanması söz konusu değildir. Vakit alır. Büyük gruplar için kullanılması uygun değildir.

ÖRNEĞİN; Tiyatro türünün işlendiği bir ders sonunda öğretmen öğrencilere “Günümüzde tiyatroların sorunları nelerdir?” şeklinde bir soru yöneltebilir. Öğrencilerden hızla ve farklı cevap vermeleri, cevap vermeyenlerin “geçiniz” diyerek konuşma sırasını diğer arkadaşına bırakması istenir.

ÖRNEĞİN; Sırası gelen öğrenciler görüşlerini belirterek ya da geçiniz diyerek soruya cevap verirler. Farklı cevaplar vermek gerektiğinden öğrenciler dikkatle diğer cevapları dinlerler.

ÖRNEĞİN; Ayrıca söz almaktan çekinen öğrencilere de söz verilmiş olur. Böylelikle hızlı tur tekniği sayesinde tüm öğrenciler farklı fikirleri, cevapları duymuş, öğretmen de tüm sınıfa ulaşmış olur.

HAZIRLAYANLAR MERVE MUHARREM OKAN ADEM Grup 14

KAYNAKÇA http://www.numanaga.com/hizli-tur-teknigi/ Aktif Öğrenme Prof. Dr. Kamile Ün Açıkgöz Öğretim İlke Ve Yöntemleri Ahmet Doğanay Özel Öğretim Yöntemleri(ALKAN C.-KURT M.)Şubat 2007 5.Baskı Anı Yayıncılık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Özel Öğretim Yöntemleri I-II(ŞAHİN S.)Pegem Yayıncılık

TEŞEKKÜRLER