Başkan Dr. Dursun AYDIN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI’NIN SAĞLIK TURİZMİNE YANSIMASI.
Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ltd. Şti.
Prof. Dr. Hayreddin Yekeler
ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
İLERİ YAŞ ve REHABİLİTASYON TURİZMİ POLİTİKALARI
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
TERMAL TURİZMİN SAĞLIK TURİZMİNE KATKISI YERİ ve ÖNEMİ
«KÜRESEL YAŞLI BAKIMI VE YAŞLI TURİZMİ BULUŞMASI» SONUÇ BİLDİRGESİ
PAZAR RAPORLARI_2013.
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Devlet Desteği
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
PAZAR RAPORLARI_2013.
TÜRKİYE’NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI
İZMİR SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ (izsatu)
Sağlık Turizminde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinin Rolü ve Stratejik Eylem Planı Prof Dr Adnan TEZEL 75.Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Ankara.
Yatan Hasta Maliyet Analiz Uygulamaları
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
En Popüler Medikal Turizm Destinasyonu olmak
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
EURO 2016 TÜRKİYE Onur KILIÇ. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası.
YAŞLI TURİZMİ Dr. Ümit Ateşkan.
Coğrafi Bölgeler.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
2011.  BÖLÜM Lİ YILLAR,11 EYLÜL, ABD VATANDAŞLARININ REFAH VE MUTLULUKLARI, PARA VE MALİYE POLİTİKASI, ZAYIF DENETİMLER,AKLA ZİYAN FİNANSAL.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
 Evcil Hayvan Konaklama.  Proje gereksinimi  Kurumuza tedavi için gelen kimi yetişkin ve yaşlı bireylerin kendilerine destek ve arkadaş olarak tanımladıkları.
TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİ
YAŞLILIK EKONOMİSİNİN SOSYAL VE MALİ BOYUTU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Yaşlı Turizminde Türkiye
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Global Yaşlı Bakımı Turizminde Türkiye Rol Sahibi Olabilir mi? Uzm.Dr.Sinan İBİŞ Medikal Turizm Derneği / CEO Flavius Şirketler Grubu / CEO Flavius International.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
1. M.I.C.E.Meetings (Toplantı) - Incentives (Teşvik Gezisi) - Congress (Kongre) - Exhibitions (Sergi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve tüm bu.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
2.ULUSLARARASI KATILIMLI TERMAL SAĞLIK TURİZM ZİRVESİ EYLÜL 2017 / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ HİMAYE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
Sağlık Turizmi.
Sunum İçeriği Türkiye Sağlık Sektörünün Büyüklüğü
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
SAĞLIK TURİZM SEKTÖRÜNDE MÜŞTERİ VE GİRİŞİMCİ OLARAK KADIN
Kağıtsız Hastane Uygulamalarında Mevcut Durum ve Gelecek
Sağlıkta Marka şehir olmak
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKORHAN M.Y.O.
Dr. Ege Ünalçın| Medexcon 2015
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
Özel İlgi Turizmi Tanımları
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikaları
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Sunum transkripti:

Başkan Dr. Dursun AYDIN

NİÇİN SAĞLIK TURİZMİ ?

ÇÜNKÜ: Ülkemiz coğrafik , iklim, deniz, kum, kültür zenginliğiyle bir turizm cennetidir. Bu potansiyellerimiz ve büyük turizm yatırımlarımıza rağmen turizm 4 aya sahillere sıkışmıştır.

ÇÖZÜM Turizm 12 aya yayılmalı; Alternatif turizm geliştirilmeli. Sağlık turizmi en önemli alternatif turizmlerden biridir.

SAĞLIK TURİZMİ Medikal Turizm (Göz, diş, estetik, kalp cerrahisi, protez vb. tedavileri) Kaplıca Turizmi (Kür tedavileri, Spa, Wellness vb.) Yaşlı Turizmi (Yaşlı tatil köyleri ve bakım evi tipi oteller vb.)

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN: Sağlık dönüşüm programı sayesinde Avrupa ile yarışacak Özel Hastanelerimiz oluştu; (Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir). Jeotermal kaynaklarımız dünyada 7. sırada. Su ve Mineral özelliklerimiz mükemmel. Yaşlı Tatil Köyleri için iklimimiz, güneşimiz ve yaylalarımız var.

AVRUPALILAR SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TÜRKİYE’YE NEDEN GELEBİLİRLER: Avrupa’da tedavi maliyetleri çok yüksek, Hasta katılım payları artıyor, Kaplıca ödemeleri kısıtlanıyor, Gelişmiş ülkelerin yaşlı nüfusu artıyor (%20’lere yaklaşıyor).

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ORTA DOĞU VE ORTA ASYA ÜLKELERİNDEN GELEN OLACAK MI? Ortadoğu ve Orta Asya’da kaliteli sağlık hizmeti alabilecek belli zengin ve elit bir tabaka var. 11 Eylül sonrası Orta doğu’dan sağlık hizmeti için Batıya gidiş azaldı. Alternatif bölge aranıyor. Din ve kültür birliğimiz var ve yakın komşu bölgeler (Pakistan, Afganistan, Suriye, Kuveyt, vb.).

NİÇİN SAĞLIK TURİZMİNDEN DÜNYADA GEREKLİ PAYI ALAMIYORUZ? Sağlık Turizmine yönelme son 3-4 yılda oldu. Özel Hastane, Kaplıca ve Yaşlı Tatil Köyleri konsepti ve kalitesi daha yeni gelişiyor. Sağlık Turizmi konusunda Hükümet, Özel Sektör ve STK tam birleşip ortak bir dil kullanmalıdırlar. Sağlık Turizmi imkanlarımız dünyaya anlatılıp, tanıtılmadı.

SAĞLIK TURİZMİNİN HAYATİYETE GEÇMESİ İÇİN: Sağlık kurumları, kaplıcalar ve özellikle tatil köyleri standardı olmalı, akredite edilmeli. Devlet ciddi bir tanıtım fonu ve politikası oluşturmalı ve buna bütçe ayırmalı. Sağlık Turizmi için tanıtım fonu oluşturulmalı ve özel sektöre destek verilmelidir. Sağlık Turizmi için kalifiye personel yetiştirilmeli ve sertifikasyon programlar yapılmalı.

SONUÇ: Turizmin 12 aya yayılmasında Sağlık Turizmi çok önemlidir, Sağlık Turizmi için Devletin Tanıtım Fonu ve desteğine mutlak ihtiyaç vardır, Sağlık Turizmi potansiyeli iyi kullanılırsa birkaç yıl sonra yılda10 milyar dolara yakın gelir elde edilebilir, Türkiye, Avrupa’nın sağlık merkezi olabilecek kapasitesi ve potansiyele sahip.