Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

İstanbul ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Meriç Belediyeler Birliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
İçerik Yönetimi Eğitimi Güz Dönemi Gökçen Fidan ODTÜ SAT-595.
Yıldız Teknik Üniversitesi
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
Küresel Büyüme Oranları (%)
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
KPSS ve Kamuda KARİYER MESLEKLER
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
UMEDER’İN KURULUŞU Kuruluş çalışmaları yaklaşık 4 ay süren derneğimiz, Ankara Valiliği’nin tarihli oluru ile resmen kurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı’mızın,
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
İSTANBUL, ZEYTİNBURNU, BÜYÜKÇEKMECE, ADALAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Projenin Adı: Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi Konusunda Fakındalığın Geliştirilmesi Proje Ortaklarımız: 1- Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi 2- Adana.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TEST – 1.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
DEMO-VILLAGE Orda Bir Köy Var Demokrasiyle!
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
ALTINYILDIZ İLKOKULU DEĞERLER YÜRÜTME KOMİSYONU
Ek-2 Örnekler.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
PROJE ve YAPIM İŞLERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
PROJE VE YAPIM İŞLERİ.
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
PROJE VE YAPIM İŞLERİ.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Sunum transkripti:

İSTANBUL VALİLİĞİ AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU PROJE YAZMA YÜRÜTME DESTEK KOMİSYONU

Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler oluşturmasında ve hazırlayacakları projelerin yönetilmesinde katkıda bulunmak

Vizyonumuz İstanbul’daki tüm Kurum ve Kuruluşlarda Proje Yönetim Merkezlerinin oluşturulması, iletişim ağı kurulması ve AB Uyum Projelerinin Hazırlık aşamasında Proje Süreç Yönetimi (PCM) desteği sağlamak

Komisyon Üyeleri F Filiz BÜLBÜL (İSMMMO AB Fonları Komitesi Başkanı) Bakile MUTLU (Bağcılar Kaymakamlığı EUROBA) Murat ALTINÖZ (Sultanbeyli Kaymakamlığı) Dr. M. Mahir KUTAY (Milli Prodüktivite Merkezi Bölge MD. V.) Rasime VARAN KORKUT (İSMMMO Eğitmen) Ömer DEMİR (İSTESOB Genel Sekreter Yrd.) Özcan CAYMAZ (Bağcılar Belediyesi EUROBA) Baykal ERGİN (Bağcılar Kaymakamlığı EUROBA) Nebiye YAŞAR (Bağcılar Kaymakamlığı EUROBA) Sinem FIRAT (Bağcılar Kaymakamlığı EUROBA) Jale ARSLAN (İTÜ) Esra GARİP (Beylikdüzü Kaymakamlığı) M. Özgür BOYÇAĞA (İKV) Çisel İLERİ (İKV) Sevdiye KURUCU (BEDAŞ APK Md.) Ferhat DEVECİ (BEDAŞ Tesis Md.) Teyfiye YAMAN (Sultangazi Belediyesi) Halil İbrahim AKINCI (Sultanbeyli Belediyesi) Meral PİŞKİN (Eyüp Kaymakamlığı) Semra AYDIN AVŞAR (Küçükçekmece Kaymakamlığı) Arzu ÖZSOY (Küçükçekmece Kaymakamlığı) Abdurrahman KAÇMAZ (Bağcılar Kaymakamlığı EUROBA) Harun YAMAN (İstanbul Valiliği Dış İliş.ve AB Koor. Mrk.) Volkan ATA (İstanbul Valiliği Dış İliş.ve AB Koor. Mrk.) Gülay KALKAN YENİ (İstanbul Valiliği Dış İliş.ve AB Koor.Mrk.) Meral PEHLİVAN (İstanbul Valiliği Dış İliş.ve AB Koor. Mrk. Genel Sekreter V.) Komisyon Üyeleri

Komisyon Toplantılarımız 26/08/2010 ve 21/09/2010 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarımızda; Üyelerimiz arasında görev dağılımı yapılarak Komisyonu Başkanlığına Filiz BÜLBÜL, Raportörlüğüne Bakile MUTLU, Başkan Yardımcılığına Murat ALTINÖZ ve 2. Raportörlüğüne Rasime Varan KORKUT seçilmiştir. Web sayfasının editörleri olarak; Filiz BÜLBÜL, Arzu ÖZSOY, Nebiye YAŞAR, Harun YAMAN ve Esra GARİP seçilmiştir. Web Master olarak; Hatice YAŞAR ve Serkan SARIKAYA seçilmiştir. PCM bilgilendirme ve iletişim platformu oluşturulması (web sitesi, e-bülten) ve AB Projeleri PCM Eğitimleri Eğitmenlerle Eğitim Projesi” hazırlanması konusunda hedef belirlenmiştir.

Hedeflerimiz ve Yol Haritamız PROJE YÖNETİM MERKEZLERİ Yapılan bir çok araştırma, geleceğin kurumlarının ağırlıklı olarak projelerle yönetileceğini göstermektedir. Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve OECD gibi uluslar arası kuruluşlar projelere çeşitli hibe ve fon sağlamakta ve proje yönetimini desteklemektedir. Komisyonumuzun en temel hedefi, AB Uyum sürecinde sağlıklı ve sürdürülebilir “Proje Yönetim Merkezlerinin Kurulması, İletişim ve Gelişiminin Desteklenmesi”dir. İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşların mevcut Proje Yönetim Merkezleri araştırılacak ve yeni merkezlerin oluşturulmasında örnek pilot model çalışmaları hazırlanacaktır.

Hedeflerimiz ve Yol Haritamız 2. PCM İLETİŞİM AĞI İstanbul’daki tüm kurum ve kuruluşların AB uyum sürecinde hazırladıkları projelerin çok boyutlu olarak merkezi bir ortamda izlenebilmesi için Komisyonumuz bir web sitesi oluşturulmasını hedeflemektedir. Alan adı önerilerimiz: http://abuyum.istanbul.gov.tr veya http://abuyum34.gov.tr Bu web sitesinin hayata geçirilmesi sonrasında sürekli olarak AB proje duyurularının, örnek proje çalışmalarının yayınlanması için aylık bir e-bülten hazırlanması ve üyelere e-posta yoluyla ulaştırılması planlanmaktadır.

Hedeflerimiz ve Yol Haritamız 3. PCM EĞİTMENLERİNİN EĞİTİMİ PROJESİ İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşların AB uyum sürecinde hazırladıkları projelerin proje yönetiminde uzman kişilerce profesyonelce yürütülmesi hedeflemektedir. Bu amaçla İstanbul’daki tüm kurum ve kuruluşlardan proje yöneticisi ve eğitmen olma özelliklerine sahip adaylar belirlenerek bu kişilere PCM eğitimi verilmesi konusunda bir proje başlatılması planlanmaktadır.

Önerilerimiz Komisyonumuzun isminin “PROJE SÜREÇ YÖNETİMİ (PCM) KOMİSYONU” olarak değiştirilmesi Web sitesi ve tüm komisyon çalışmaları için gerekli bir bütçe hazırlanması ve finansmanı için üye Kurum ve Kuruluşlardan destek alınması

Proje Süreç Yönetimi (PCM) Proje belli bir zaman diliminde belirlenmiş bütçe ile hedeflenen kaliteye ulaşmak için yapılan planlı çalışmadır. Projelerin proje yönetiminde uzman kişilerce profesyonelce yürütülmesi gerekmektedir.

TEŞEKKÜRLER