Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
MURATOĞLU ÇARŞISI WEB TASARIM PROJESİ
ClickMerkez İş Ortaklığı Sistemi Daha çok kazanmak için beklemeyin!
İKTİSAT Girişimcilik - Sıfırdan Başlamak -.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İNTERNET.
Web siteniz bu kutunun içinde…
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi
WEB SAYFASI NASIL HAZIRLANIR?
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
PROJE UYGULAMA SÜRECİ GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
WEB TASARIM TEKNİKLERİ
İnternet Siteleri Yönetimi
ELEKTRONİK PAZARLAMA.
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Proje Önerileri 08 Ekim 2012.
Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
E TİCARETİN REKLAM BOYUTU
İNTERNET TARAYICILARINDA YENİ NESİL GRAFİK TEKNOLOJİLERİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
Web Sitesi Hazırlama.
TURKCELL Proje Önerileri.
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
E- Ticaret Altyapısı.
WEB PROGRAMCILIĞI.
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Web Sitesi Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Büyük Bir Fikrimiz Var.
Kütüphan-e Türkiye Projesi
WEB TASARIMI İNTERNET TEKNOLOJİLERİ.
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
DATA CENTER.
KURUMSAL KİMLİK.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
TAKVİM TASARIMI?.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
E - MIY. E - MIY Ülkemizden Veriler… ….. internete erişimi olan insan …..facebook kullanıcısı Haftalık 21,5 saat……internette geçirilen.
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Sigorta Acente Mobil Uygulaması
Web Teknolojileri Hafta 12.
Sunum transkripti:

Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması ve yayınlanması (hosting) için yapılan ödeme. 3. Web sitesinin tasarım maliyeti için yapılan ödeme.

1.Domain isim kaydı (web sitesi alan ismi) Öncelikle kendinize ait bir web sitesi ismi (domain ismi) almanız gerekir. Örneğin Sonu ".tr" ile biten alan adları adresine, sonu ".tr" dışında olan alan adları Internic'e kaydettirilmektedir.

Uzantısı.tr olan domainlerin tescil işlemleri en geç bir hafta içerisinde tamamlanmakta ve belge gerektirmektedir. Diğer domainlerin tescil işlemleri aynı gün bitmekte ve herhangi bir belge istenmemektedir.

2. Web Tasarımı Web sitenize ait sayfaların tasarımını yapmanız veya yaptırmanız gerekir. 2. Web Tasarımı Web sitenize ait sayfaların tasarımını yapmanız veya yaptırmanız gerekir. Tasarım maliyeti web sayfalarınızın dizaynı için harcanan saat miktarına göre hesaplanmaktadır. miktarına göre hesaplanmaktadır.

Firmanın hazırlanan ilk tasarım deneme versiyonu internet üzerinden müşterilere sunulur. Sitelerinin tasarımı kişi veya kurum imajına yakışır ve destekleyici olmasına büyük önem verilmeli.

Bütün bunların yanı sıra sitenin yapısına uygun hareketli animasyonlar, Java, Flash ve bir çok multimedia uygulamaları da kullanılmaktadır. Tasarım maliyeti, yaptığımız web tasarımının özellik ve boyutlarına göre, site yapımda kullanılacak programlama dillerine göre değişmektedir.

3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli. 3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli. Hosting Ödemeleri 3 ayda bir veya 1 yıllık peşin olarak yapılmaktadır.

WEB SİTE YAPIM SÜRECİ ÖN GÖRÜŞME ÖN GÖRÜŞME Müşterilerin şahsi ve sektörüne uygun beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit etmeli. ürünleri dökümanları, katalogları, broşürleri incelemeli. Sektörünü tanımalı. Firmanın faaliyet alanları ve hizmetleri konusunda bilgileri aldıktan sonra sizin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir web paketi oluşturulmalı. Müşterilerin şahsi ve sektörüne uygun beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit etmeli. ürünleri dökümanları, katalogları, broşürleri incelemeli. Sektörünü tanımalı. Firmanın faaliyet alanları ve hizmetleri konusunda bilgileri aldıktan sonra sizin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir web paketi oluşturulmalı.

ARAŞTIRMA VE ANALİZ ARAŞTIRMA VE ANALİZ Müşteriden gerekli içerik malzemelerini aldıktan sonra bu bilgiler çerçevesinde, sektörle ilgili araştırmalar yapar, tasarımda kullanılabilecek, resim ve bilgileri toplar, aynı sektörde faaliyet gösteren web sayfalarını inceler, sektörün ve hedef müşteri kitlesinin hakkında bilgi sahibi olunur. Böylece yapılacak web sayfası için en etkili stratejileri belirlenir. Müşteriden gerekli içerik malzemelerini aldıktan sonra bu bilgiler çerçevesinde, sektörle ilgili araştırmalar yapar, tasarımda kullanılabilecek, resim ve bilgileri toplar, aynı sektörde faaliyet gösteren web sayfalarını inceler, sektörün ve hedef müşteri kitlesinin hakkında bilgi sahibi olunur. Böylece yapılacak web sayfası için en etkili stratejileri belirlenir.

TASARIM TASARIM Görsellik - İşlevsellik Grafik tasarımı Kullanımı kolaylığı Hareketli uygulamalar Pazarlamada etkinlik gibi esasları benimseyerek web tasarıma başlanır ve yapılan ana sayfa test yayınına alınarak en kısa zamanda müşteriyle paylaşılır. Görsellik - İşlevsellik Grafik tasarımı Kullanımı kolaylığı Hareketli uygulamalar Pazarlamada etkinlik gibi esasları benimseyerek web tasarıma başlanır ve yapılan ana sayfa test yayınına alınarak en kısa zamanda müşteriyle paylaşılır.

YAYINLAMA YAYINLAMA Ortalama olarak, web sitenin kapsamına göre 1 ile 2 hafta arasında tamamlanan sayfa yayına verilerek sonuçlandırılır. Ancak web sayfaları güncelleme ve teknik desteğe her zaman açık olmalı. Ortalama olarak, web sitenin kapsamına göre 1 ile 2 hafta arasında tamamlanan sayfa yayına verilerek sonuçlandırılır. Ancak web sayfaları güncelleme ve teknik desteğe her zaman açık olmalı. Web tasarımı yapılan sitelerin, site yönetimi ve teknik desteği verilmelidir.

Yasemin BALTA Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Web Grubu