Www.turkegitimsen.org.tr 1 HUKUK VE MEVZUAT KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZIN İSTATİSTİKLERİ 2007.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

1 Uzlaşma hakkında İ zmir, Eylül Hukuk davalarının ele alınışı hakkında kısa bilgi Dava dilekçesi Deliller Son yazışmalar /______/___________/_______/_____________/_/______________.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
Nevşehİr Ünİversİtesİ
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
TÜRKİYE KAMU – SEN TÜRK EĞİTİM – SEN KOCAELİ 1 NOLU ŞUBE 2010 – 2013 DÖNEMİ DENETLEME RAPORU.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
1www.turkegitimsen.org.tr Şuayip ÖZCAN Türk Eğitim – Sen Genel Başkanı ÖĞRENCİLERİN, EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARINA BAKIŞI.
1www.turkegitimsen.org.tr Şuayip ÖZCAN Türk Eğitim – Sen Genel Başkanı “ÖĞRETMENLERİN, EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARINA BAKIŞI”
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
AFYONKARAHİSAR İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ BRİFİNGİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİLİFKE İLÇESİ MUSTAFA ÖZCAN İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
22 – 24 Aralık 2010 Antalya Aile Hekimli ğ i De ğ erlendirme Toplantısı 1 AİLE HEKİMLERİ ÇALIŞMA GRUBU SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
2014 SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Sıra NoKonuSayfa No 1 Açıklama2 2 İçindekiler2 3 Yasal Dayanak3 4 Görevlendirme Onayı Ve Göreve Başlama Yazısı3 5 Vergi Numarası Alma3 6 Norm Belirleme4.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi.
İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
Karşılaştırmalı Eğitim
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
Sendikaların Faaliyetleri
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

1 HUKUK VE MEVZUAT KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZIN İSTATİSTİKLERİ 2007

YILI FAALİYET RAPORU VE KONULARA GÖRE DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası ( TOPLAM 187)

YILI FAALİYET RAPORU VE KONULARA GÖRE DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TOPLAM 204)

4 OCAK 2007 FAALİYET RAPORU OCAK 2007 FAALİYET RAPORU Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TOPLAM 22)

5 Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası 2005 YILI CEVAPLANAN E-POSTALARIN, KONULARA GÖRE DAĞILIMI CEVAPLANMIŞ TOPLAM E-POSTA SAYISI 2.048

6 Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası 2006 YILI CEVAPLANAN E-POSTALARIN, KONULARA GÖRE DAĞILIMI CEVAPLANMIŞ TOPLAM E-POSTA SAYISI 3.090

7 SENDİKAMIZA MEVZUATLA İLGİLİ GELEN TELEFONLARIN DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TOPLAM 4.134)

8 WEB SİTEMİZDE MEVZUATLA İLGİLİ YAYINLANAN DUYURU VE HABERLERİN DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TOPLAM HABER 632

9 DAVA AÇMA ŞEKLİ  Eğitim Çalışanlarıyla ilgili yayınlanan Kanun, yönetmelik, Yönerge, Genelge ve yazılar Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimizce incelendikten, şubelerimiz ve üyelerimizden gelen görüşler alındıktan sonra konu netleştirilip yönetim kurulumuza getirilmekte dava açma kararı çıktığında avukatımızla beraber müracaat dilekçesi yazılarak dava açılmaktadır. Dava açma şeklimiz ISO 2000 denetçileri tarafından da takdirle karşılanmıştır. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

10 AÇILAN DAVALARIN KONULARINA GÖRE DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TOPLAM DAVA 63

11 AÇILAN DAVALARIN SONUÇLARI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TOPLAM DAVA 63

AĞUSTOS TOPLU GÖRÜŞMELER  Toplu Görüşmelere götürülecek konularla ilgili şubelere yazı yazılmış önce işyeri temsilcileri, ilçe temsilcileri ve şubelerle yapılan toplantılar sonucunda konular belirlenip Genel Merkeze iletilmesi sağlanmıştır. Genel Merkezde Genel Mevzuat Sekreterimiz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve uzmanlar tarafından son şekli verilerek 21 sayfa ve 307 maddeden oluşan isteklerimiz toplu görüşmelere götürülmüş olup, toplu görüşmelere tüm yetkili sendikalarca iletilen toplam memur problemleri 412 madde iken bunun 307’si Türk Eğitim-Sen’in götürdüğü problemlerden oluşmuştur. Bu konular Toplu Görüşme Başkanı M. Ali Şahin tarafından ilgili kurumlara resmi yazı ile bildirilmiştir. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

13 TOPLU GÖRÜŞMELERE GÖTÜRDÜĞÜMÜZ MADDELERİN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA GÖRE DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

14  Şubelerimizden gelen istekler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na Kurum İdari Kurulunda görüşülmesi için 8 sayfalık bir rapor hazırlanıp sunulmuştur. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası KASIM 2006 KURUM İDARİ KURULUNA GÖTÜRÜLEN 155 MADDENİN KONULARA GÖRE DAĞILIMI

15 Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası • Bakanlık yetkililerince ifade edildiğine göre daha önceki yetkili sendika 4 yılda 3 madde kabul ettirebildiği halde bu dönemde Türk Eğitim-Sen 28 madde kabul ettirmiştir. Nisan ayında yapılacak olan kurum idari kurulunda da kabul olmayan maddeler ve yeni önerilerimiz için çalışmalarımız başlamıştır. KURUM İDARİ KURULU

Banka promosyonlarını bizim aldığımız zapt altına alındı. 2.Devredilen Sağlık Meslek Liseleri idarecilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi sözünü aldık 3.Sağlık giderlerinin zamanında ödenmesi kararı alınmıştır. 4.Ek ders ücretleri ödemeleri geciktirilmeyecektir. 5.Öğretmen eşlerinin tayin isteme mağduriyeti önlenecektir. 6.Hizmetli, memur, şef, öğretmen ve şube müdürü artık diğer bakanlık çalışanlarının yanında boynu bükük olmayacaktır 7.Hizmetli, memur ve teknisyenlere verilen giyecek yardımı artırılarak nakdi olarak ödenecektir 8.Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi için Bakanlık çaba gösterecektir. 9.MEB çalışanı şoförlere risk sigortası yapılacaktır. 10.Hastalara muayene olduğu yerde ilaç alabilme imkânı getirilecektir. 11.İkamet mecburiyetinin kalkması için çalışılacaktır. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası KURUM İDARİ KURULUNDA ALDIRDIĞIMIZ KARARLAR

17 YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KURUM İDARİ KURULU  Yetkili olduğumuz Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumu yetkilileri ile nisan ve eylül aylarında yapılan Kurum İdari Kurulu’na şubelerimizden gelen öneriler doğrultusunda Türk Eğitim-Sen’i temsil eden temsilcilerimizce hazırlanan raporlar götürülerek çözüm aranmakta, pazarlıklar sonucunda imza altına alınan konular sitemizde ve aylık bültenimizde yayınlanmaktadır. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

18 ÜNİVERSİTE KURUM İDARİ KURULU  Üniversitelerde yetkili olan şubelerimiz Kurum İdari Kurulunu yaptıklarında bizden yardım isteyen şubelerimize yardım edilmekte Kurum İdari Kurulunu yapıp bize gönderen şubelerimizin tutanakları bültenimizde ve sitemizde yayınlanmaktadır. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

19 MEB’E 2005 YILINDA YAZILAN RESMİ YAZILARIN KONULARINA GÖRE DAĞILIMI Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TOPLAM 73)

20 MEB’E 2006 YILINDA YAZILAN RESMİ YAZILARIN KONULARINA GÖRE DAĞILIMI (TOPLAM 82) Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

21 KİTAP HUKUK MÜCADELEMİZ  Özellikle üyelerimizin istifade edebileceği ÖRNEK MAHKEME KARARLARI tespit edilerek 111 karar ve 272 sayfadan oluşan HUKUK MÜCADELEMİZ çıkarılmıştır. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası  Avukatlar ve bakanlık birimlerinden kitabımıza birimlerinden kitabımıza talep gelmektedir. talep gelmektedir.

22