ERASMUS MACERASI Engin ALBAYRAK - Gökay GÜNEŞ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

AB Programları Ofisi Nilüfer Şen 25 Nisan   Ofis Saatleri: – / –
T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI. Toplantı Programı → 15:00- Erasmus Genel Bilgilendirme (son belgeler, gitmeden önce yapılması gerekenler, yurt.
ERASMUS OFİSİ.
T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI AKADEMİK İLİŞKİLER KURULU ERASMUS KOORDİNASYON KOMİTESİ ERASMUS PROGRAMI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR 07.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS PROGRAMI KATILMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ PEKİ.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
UMRE TEKNİK SUNUM. UMRE TEKNİK SUNUM YOLCULUK ÖNCESİ.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi.
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına.
Erasmus Polonya.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS in GHENT Kültür kaynaşması
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Vize, Oturma izni, Sağlık sigortası Giderler Şehir, ulaşım Üniversitenin sağladığı olanaklar Barınma Sosyal ortam, kültür REUTLINGEN.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Almanya'da Diploma Denklik
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FLORIDA YAZ OKULU.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KARŞILAŞILABİLECEK ZORLUKLAR
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS MACERASI Engin ALBAYRAK - Gökay GÜNEŞ Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Karşılaşılabilecek Sorunlar Eğitim Sistemi Kültür Farklılığı SUNUM PLANI Genel Hazırlık Yolculuk Hazırlığı Karşılaşılabilecek Sorunlar Eğitim Sistemi Kültür Farklılığı Gezi Fırsatları Diğer Konular

GENEL HAZIRLIK Uzun ve yorucu bir süreç Gerekli belgelerin hazırlanması Zamanlamanın önemi Pasaport ve vize işlemleri ( öğrenci pasaportu, vize için hesapta para gösterilmesi, seyahat sağlık sigortası, konsolosluktan sıra almak) İnternet Bankacılığıyla İlgili İşlemler

YOLCULUK HAZIRLIĞI Neler Götürmeliyim? Fotoğraf makinesi ve bilgisayar Yeterli sayıda vesikalık fotoğraf Yaşadığınız çevre ve ülkenizi tanıtacak fotoğraf veya broşür, küçük hediyeler ve bayrak Bir iki gün yetebilecek yiyecekler,hazır çorbalar… İğne, iplik….ağrıkesici ve soğuk algınlığına karşı ilaçlar Sağlam bir valiz ve sırt çantası

YOLCULUK HAZIRLIĞI Eğer Kuzey Ülkelerine gidiyorsanız atkı, bere, eldiven ve botlarınızı mutlaka götürün Bavul kilo sınırlarına dikkat edin Mümkünse yanınızda ilgili ülke parasını bulundurun (İskandinav Ülkeleri, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan) Bisiklet kullanmayı mutlaka öğrenin…

KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR İlk gidişte aç kalabilirsiniz. Türk misafirperverliğini daha iyi anlayacaksınız  Sağlık problemleri ve ödemelerin yapılması Bankalarda karşılaşılabilecek sorunlar Alışverişte karşılaşılabilecek sorunlar Hırsızlığa karşı önlemler Hava koşulları

EĞİTİM SİSTEMİ Zorlu ödevlere, projelere hazırlıklı olun! Zamanınızı iyi organize edin Bilimsel etik (kopyala-yapıştır!) Kütüphane imkanları Akademisyenlerle iletişim Sınavlar(öğrenci kimliği, pasaport) Sınavlara kayıt olmayı unutmayın! Ders değişimlerini inceleyin. Son sınıf öğrencilerine çift diploma fırsatı

KÜLTÜR FARKLILIĞI Farklılıklara açık olun(yeme içme adetleri, dil, din, kültür,ırk) Kendinize güvenin, girişken olun İlk gidişte rahata konmayı beklemeyin İnsanlara sıcak davranın, yemeğe davet edin Türklerle aynı evde kalmayın! Önyargılarınızdan kurtulun Oryantasyon programlarını kaçırmayın

GEZİ FIRSATLARI Schengen vizesi!  İyi bir planlamayla tüm Avrupa'yı gezebilirsiniz! www.ryanair.com www.wizzair.com www.hostelworld.com www.hostelbookers.com Gideceğiniz ülkenin para birimini yanınızda bulundurun Biletlerinizi atmayın(Paris, Barcelona) Paranızı bozdururken komisyon ödemeyeceğiniz yerleri tercih edin. 2-3 günlük turist biletleri ve şehir turları

DİĞER KONULAR Paranız size yetecek mi? Fiyatlar yüksek mi? Yurt içi ve dışı burs imkanları Yurt paranızı toplu olarak ödeyebilirsiniz Ucuza haberleşme imkanları Dönerken yapmanız gerekenler neler? (Transkript ve katılım sertifikalarınızı mutlaka alın) Ders uyumlarınızı istenilen şekilde titiz bir şekilde yapın.

AYRINTILAR… İnternet kullanmak için LAN kablosu E471 Gıda Maddesine Dikkat Biletlerinizi internet yoluyla alarak kendinizi garantiye alın. İlk gün etraftaki büyük alış-veriş merkezlerini öğrenin Yolculuk süresine kadar ingilizcenizi olabildiğince geliştirin. Gitmeden önce yemek tarifleri öğrenin( çok lazım olacak) Gezdiğiniz her şehirden ufak da olsa bir hediyelik eşya almayı unutmayın. Odanızda oturup etraftan soyut bir şekilde yaşamayı düşünüyorsanız hakkınızı başkasına verin! Lütfen size tanınan bu hayal gibi fırsatı hakkıyla yaşayın!..

MÜKEMMEL BİR ERASMUS DÖNEMİ GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE…