Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına."— Sunum transkripti:

1 ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE

2 Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına en yakın Alman konsolosluğundan alınır.

3 Vizeler kısa veya uzun süreli olabilir. Kısa süreli vizeler: Turistik vize Tedavi vizesi Ticari vize Görev vizesi v.s.

4 Uzun Süreli Vizeler: Aile birleşimi vizesi Öğrenim vizesi Staj vizesi Bilimsel çalışma vizesi v.s.

5 Vize vermek için Alman konsoloslukları çeşitli belgeler talep ederler Aile Birleşimi vizesi için gerekli belgeler: - Evlenme belgesi (evlilik cüzdanı) - Almanca sınav başarı belgesi (Goethe enstitüsü A1 sınav sonuç bildirimi - Almanya‘daki eşin kalıcı statü belgesi (oturma izni veya uyrukluk belgesi) - Almanya‘daki eşin konut yeterlik belgesi (kira kontratı veya tapu) - Almanya‘daki eşin iş ve gelir durumunu belirten belgeler (İşverenin yazılı bildirimi – maaş bordroları) - Türkiye‘deki eşin pasaportu ve Almanca sınav belgesi (Goethe Enstitüsü A1 sınav sonuç bildirimi) Ayrıca vize başvurusu yapan eşin Almanya‘ya girme yasağı ve bir terör örgütüyle ilişkisi olmaması gerekir.

6 Öğrenim vizesi için gereken belgeler: - Pasaport - Akseptans (Almanya‘daki bir yüksek okulun öğrenci kabul belgesi) - Geçim kaynak Belgesi (Yardıma muhtaç olmadan Almanya‘da geçiminin sağlandığını gösteren belde – yeterli bir banka hesabı veya varlıklı bir kişinin bakım garantisi) Uzun süreli ikametler için verilen vizeler genelde üç ay sürelidir. Kişinin bu süre içinde Almanya'ya girip, oturma izni başvurusu yapması gerekir.


"ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları