Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz

2 Öncelikli İşlemler Application (Online veya form ile olabilir)
Learning Agreement Hazırlanması Süreci Akademik Tanınma Belgesi Kurul Raporunuz Bu işlemleri tamamlamadan kabul yazınız gelmez. Kabul yazının olmadan vize alamassınız Vize almadan gidemessiniz  Active Learning: Creating Excitement in EFL the Classroom

3 HİBELER

4 Hibeleri kullanma şekli ve sorumluluğu size aittir. .
Alacağınız hibe dışında size harcamalarınız için (uçak bileti, kalacak yer, vs.) ödeme yapılmayacaktır. Hibeleri kullanma şekli ve sorumluluğu size aittir. .

5 HİBELER Alacağınız hibe miktarı gidilecek ülkeye
göre değişiklik göstermektedir. Hibe miktarları Ulusal Ajans tarafından belirlenen tablo dikkate alınarak hesaplanacaktır.

6

7 HİBELER Evraklarınızı ne kadar erken tamamlarsanız, paranızı o kadar çabuk alırsınız. Vizeniz çıkınca, uçak bileti çıktınız ve diğer belgeleriniz de hazır olunca sözleşme imzalanır.

8 HİBELER Hibenin ilk etapta %80’i ödenir. Kalan %20, değişim tamamlandıktan sonra dönüş belgelerinin eksiksiz olarak Ofis’e teslime edilmesi ve kalan miktarın UA tarafından üniversiteye aktarılmasından sonra ödenir. Kalan miktar, öğrencinin gittiği kurumdan alacağı katılım belgesinde yer alan kesin katılım süresi dikkate alınarak yapılır. Öğrencinin öğrenim faaliyeti ile ilgisi olmadan tatil günleri hariç 1 haftadan fazla süre ile misafir olduğu şehirden / ülkeden ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Daha önce yapılmış olsa bile bu dönem verilen hibenin iadesi talep edilir.

9 Hibeler nakit ve Euro olarak ödenir.
Açmış olduğunuz Ziraat Bankası euro hesabına yatırılır.

10 Yurtdışından para çekme ile ilgili Başka önemli banka bilgileri…
Kredi Kartı, Gittiğiniz şehirde Halk Bankası şubesi var mı araştırın. Western Union yoluyla aileniz size para yollayabilir. Eğer aileniz sizin adınıza bankadan para çekecekse noter yoluyla yetki verebilirsiniz.

11 PASAPORT-VİZE İŞLEMLERİ

12 PASAPORT İlk defa pasaport alanlar ve mevcut pasaportun süresini uzatmak isteyenler Uluslararası İlişkiler Ofisinden “Harçsız Pasaport Belgesi” almalıdır.

13 PASAPORT “Harçsız Pasaport Belgesi” ile Uşak Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne başvurunuzu yaparak kısa sürede pasaportunuzu alabilirsiniz.

14 KABUL MEKTUBU Bu belge sizler için gerekli ve ÇOK önemli bir belgedir. Talep etmiş olduğunuz dönemde karşı Üniversitede eğitim alabileceğinizi belgeler. Ayrıca VİZE başvuruları için MUTLAK SURETTE GEREKLİ BİR BELGEDİR. Bu belgenin Orijinali sizlere verilecek olup, bir adet kopyası Koordinatörlüğümüzde saklanır. Bazı Üniversiteler ev adreslerine göndermektedir. Bu durumda öğrenciler hiç vakit kaybetmeden koordinatörlüğümüzle irtibata geçmeli ve bir kopyasını bize ulaştırması gerekmektedir.

15 YEŞİL PASAPORT Yeşil pasaport sahipleri Avrupa ülkelerinin çoğunda 90 güne kadar vizesiz kalabilmektedirler. Buna rağmen öğrencilerin kalış süreleri 90 günü aşacağı için vize almaları gerekmektedir.

16 VİZE YAZISI Konsolosluklarda kullanılacak bu yazı, Erasmus Öğrencisi olduğunuzu ve kabul mektubunda yazan süre içerisinde karşı üniversitede hibeli öğrenci olacağınızı ve alacağınız hibeyi gösteren belgedir. Ofisimizden temin edilecektir. Kabul belgenizi mutlaka isterler.

17 Vize işlemleri için çok geç kalmamanızda yarar vardır.
Vize için gereken belgeleri gideceğiniz ülkenin konsolosluğunun web sitesinden öğrenebilirsiniz. !! Vize ve pasaport işlemleri öğrenciler tarafından yürütülmektedir.  17 17

18 Sigorta İşlemleri € teminatlı Sağlık ve seyahat sigortası yaptırılmalı. Tüm özel sigorta şirketlerinden alınabilir. 6 Aylık yaklaşık 80€

19 Bir çok kurum vardır ve hepsinin şartları farklıdır.
Koç Allianz Ak sigorta Anadolu sigorta Ray sigorta Güneş sigorta Birlik sigorta v.s, v.s

20 Gidiyorum herhalde Son check listesini kontrol edelim !!!
Gideceğim döneme ait hibenin ilk dilimi ( % 80 ) olan miktar EURO hesabıma yattı mı …? (gitmeden 1 gün önce evrakları tamamlarsanız paranızı yatıramayız bu işlemler hemen 1 günde olmuyor) Beraberimde götüreceğim evraklarım tamam mı ? - sigorta poliçesi.. - kabul belgesi ( acceptance letter ) - konaklama formu ( accommodation letter ) - Öğrenim anlaşması ( learning agreement ) - vizeli pasaportu.

21 Uçak Bileti Mümkünse aktarması olmayan (direkt) hatlardan bilet alınmalı. Ucuz bilet şirketlerini araştırmalı Yurt dışından bir şey almayacak gibi hazırlık yapılmalı. Gidilecek ülkenin iklimine uygun kıyafetler alınmalı Kuzey ülkeleri için atkı, bere, eldiven, palto-manto-kaban Uygun (dayanıklı) bavul-valiz

22 Bavul-Valiz hazırlama
Kilo sınırına dikkat: Taşıma hakkı 23kg.'dur. 23kg ve 32kg arası bagajlardan fazla bagaj ücreti talep edilecek, 32kg üzeri bagaj uçuşa kabul edilmeyecektir. (THY’nin sayfası) Siz yine’de gideceğiniz havayolu şirketinin kurallarını araştırın. Yanınıza alacağınız valizde sıvı bulunmamalı, yoksa atarlar. Sprey, lens solüsyonu, deodorant, parfüm, traş kremi !!!!!! En fazla 99 cc olabilir. Valizinizde aperatif yiyecek bulunmalı (kraker, bisküvi, vs.) Bavulunuzda 1-2 gün size yetecek kuru gıda bulundurun. Ne olur, ne olmaz..

23 Vizeniz olsa dahi inişten sonra pasaport
kontrolde bazı belgeler istenebilir: kimlik Gideceğiniz üniversitenin kabul yazısı, ilgili telefonlar Kalacak yerinizin adresini gösteren belge (varsa)

24 Havaalanında ne yapmalı
Dış hatlara geçer geçmez harç pulu alınmalı. Bavulunuza bir şeyler koymak isteyenlere, ya da valizini sizin hakkınızdan geçirmek isteyenlere asla evet DEMEYİN !!!!! Eroin, kaçak madde, para transferi ??? ***Önemli belgelerinizin fotokopilerini bavulunuzda taşısanız bile belgelerinizin orijinallerini mutlaka el çantanıza alın. Hiçbir şekilde el çantanızı bir yerlerde bırakmayın, emanet etmeyin. Fazla eşya, kalem kağıt vb. kolay edinilebilecek materyaller; doktor izni olmayan ilaçlar; yiyecek, içecek; yanıcı yakıcı patlayıcı eşya, çakı, silah veya çok değerli takılar götürmemelisiniz. Bir kısmı gereksiz, bir kısmı yasak, bir kısmı ise hırsızlık vb. olaylara sebebiyet vereceğinden sizin için tehlikeli olabilir.

25 Artık yeni Üniversitemdeyim
Bazı Üniversiteler öğrenim başlamadan önce Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon programları düzenlemektedir, bu durum karşı üniversitelerin akademik takvimlerinde yer alır, buna göre oryantasyon programlarına katılmanız gerekecektir. Üniversitelere ulaşıldığında ilk uğranacak birim Üniversitelerin Dış İlişkiler birimleridir. Buradan derslerinizin hangi zaman içinde başlayacağı, ilgili birim öğretim elemanlarına nasıl ulaşılacağı, ilgili ülkede OTURMA MÜSADESİ için nelerin, hangi zaman dilimi içinde yapılacağı sizlere bildirilir.

26 Eğitim göreceğiniz Üniversitede konaklama imkanlarının (yurt) var olup olmadığını, yok ise nerede konaklamanın yapılacağını MUTLAKA daha önceden sormuş ve yerinizi ona göre ayırtmış olmalısınız…!!! Daha önceden learning agreement ( öğrenim anlaşmanızda ) belirlemiş olduğunuz derslerin verilip verilemeyeceğini kontrol ediniz, ders değişikliği var ise MUTLAKA ders değişiklik formunu (Web sitemizde bulunan LA ‘nın 2. Sayfası) doldurup imzalattıktan sonra Koordinatörlüğümüze ulaştırınız. (Oraya gittikten sonra 1 ay içinde bunu yapmassanız ders değişikliği için hak idda edemezsiniz)

27 DÖNÜŞ BELGELERİ

28 Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Staj için Training Agreement
DÖNÜŞ BELGELERİ Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) Staj için Training Agreement Katılım Sertifikası Transkript, Staj için başarı sertifikası Nihai Rapor Formu- Ofiste doldurulacak

29 DİĞER ÖNEMLİ KONULAR Erasmus öğrencileri yurtdışında
geçirecekleri dönem(ler)de Uşak Üniversitesi’nde ders kaydı yaptırırlar. Danışman hocalarını, bölüm koordinatörlerini bilgilendirirler

30 Erasmus öğrencileri yurtdışında geçirecekleri dönem(ler)de Uşak Üniversitesi’ne standart harçlarını öderler. Kredi – Yurtlarda kalan öğrenciler KYK müdürlüğüne bilgi vermelidir, döndükten sonra sıkıntı yaşamamaları için…

31 EKSTRA HARCAMALAR Erasmus öğrencileri yurtdışındaki üniversitede harç ödemez. Ancak o kurumun öğrencilerinden de alınan belirli miktarlar (öğrenci kimliği, ulaşım kartı, vs.) talep edilebilir.

32 GENEL BİLGİLER Gittiğiniz ülkenin önemli gün ve kutlamalarını öğrenin. Kültürel etkileşim için önemli bir fırsat yakalamış olacaksınız. * Yanınızda vesikalık fotoğraf götürmeyi unutmayın. Gerekli olabilir. Ayrıca aileniz, yaşadığınız çevre ve ülkemiz ile ilgili fotoğraflar da götürün. Fotoğraflar kendinizi, ailenizi tanıtmanız için iyi araçlardır. * Gittiğiniz yerde bol bol fotoğraf çekimleri yapmak için fotoğraf makinesi götürmeniz önerilir.

33 GENEL BİLGİLER *Gittiğiniz ülkede kullanacağınız yabancı dilde küçük pratikler yapın. Kendinizi hazır hissetmenizi sağlayacaktır. Eğer gittiğiniz ülkenin değil de İngilizce ile iletişim kuracak olsanız bile “merhaba” “güle güle” “nasılsınız?” vb. temel basit yapıları o dilde öğrenmeye çalışın. 3-4 ay gibi bir sürede girişken olunursa o dilde büyük ilerlemeler kaydedilebilir. * Ücretsiz ya da çok uygun ücretle dil kurslarının olup olmadığını öğrenin. * Kulüp etkinlikleri yoluyla dil öğretimleri söz konusuysa bu etkinliklerden faydalanmaya çalışın. * Yanınızda (mümkünse elektronik) bir sözlük götürmeniz önerilir.

34 GENEL BİLGİLER * Gideceğiniz yerdeki harcamalar hakkında ön bilgi edinin. * Gittiğiniz ülke ve şehirdeki bankalarla ilgili özellikle de para transferinin nasıl yapılabileceği ile ilgili bilgi edinin. * Yanınızda çok para taşımayın. Mümkünse gittiğiniz yerdeki ATMlerde kullanabileceğiniz bir kartınız olsun. * İyice anlamadan hiçbir belgeye imza atmayın. Bir belgeyi imzalayacağınız zaman anladığınızdan emin olun. Güzergahınızın ve varış noktanızın hava koşullarını mutlaka öğrenin. Hem yolculuk hem de günlük yaşam hazırlıklarınızı buna göre yapmaya dikkat edin.

35 GENEL BİLGİLER *Üniversitemizde sizin öğrenim gördüğünüz birimlerin Koordinatörlerinin ve gideceğiniz ülkedeki sorumluların ve size yardımcı olacak kişilerin adlarını, adreslerini, elektronik adreslerini, telefon numaralarını mutlaka not etmiş olun. * Gidiş tarihiniz, ulaşım çizelgeniz, kalacak yer ile ilgili düzenleme ve ayarlamalarınızı yapmış olun. Sonrasında tekrar kontrol etmeyi unutmayın.

36 GENEL BİLGİLER *Yapacağınız akademik çalışmalar ile ilgili hazırlıklı ve bilgi sahibi olun. Gitmeden önce araştırmalar yapın. Almayı planladığınız derslerin içerikleri, işleniş yöntemleri, olası ödevleri vb. bilgi edinin. * Gittiğiniz üniversitenin akademik takvimi ile ders programını elde edin. Böylelikle, çalışmalarınız kadar sosyal-kültürel etkinlik programlarınız için de daha öngörülü bir bireysel program hazırlama olanağınız olacaktır. * Üniversite ortamınız hakkında bilgi sahibi olun. Ne tür etkinliklerden yararlanabileceğinizi, ne tür olanakların olduğunu öğrenin. Kütüphane kuralları ile ilgili (açılış kapanış saatleri, kitap alım süreleri..vb) bilgi edinin.

37 GENEL BİLGİLER Temizliğe dikkat edilmeli
Trafik işaretleri yayalar için de geçerlidir. Bisiklet yolunu kesinlikle kullanmayın. Doğruluktan şaşmayın. Size bedava olarak sunulacak bazı hizmetleri kendi malınız gibi değerlendirin. Yoksa elinizden kaybedersiniz. Sürekli güven kazanmaya bakın. Diğer öğrenci ve personelle iyi kaynaşın. Giderken küçük de olsa hediyeler götürmek jesttir.

38 Herhangi bir sorununuz olduğunda erasmus@usak. edu
Herhangi bir sorununuz olduğunda ‘ye mail atabilirsiniz.

39 TEŞEKKÜR EDERİZ


"Erasmus Oryantasyon Toplantısı’na Hoş Geldiniz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları