Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR"— Sunum transkripti:

1 YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR
Kazanım: Yükseköğretimde yararlanabileceği burslar ve yurtlar konusunda bilgi edinir. 12. Sınıf 114 nolu kazanım etkinliği

2 yükseköğretimde yararlanabilecekleri burslar ve yurtlar konusunda bilgi edinebileceğimiz kaynaklar
Bu kaynaklar:  Yükseköğretime Geçiş Kılavuzu  Üniversitelerin Tanıtım Kaynakları, (Kitap, cd. vb.)  Üniversitelerin öğrenci işleri,  ÖSYM Meslekler Rehberi,  Çeşitli kurum ve kuruluşların insan kaynakları, eğitim araştırma ve hakla ilişkiler birimleri,  Meslek odaları,  İnternet, vb.

3 Yurtlar ve koşulları Üniversiteyi farklı bir şehirde okumak durumunda kaldığınızda yararlanabileceğiniz yurtlar ve koşulları ile ilgili önceden bilgi toplamanız sınavı kazandığınızda kolaylık sağlayacaktır.

4 Yurtlar ve koşulları  Ne tür yurtlar var? (Üniversite, devlet, vakıf, özel, yarı özel, kurum yurtları, misafirhaneler vb.)  Yurtlara başvuru nasıl yapılıyor?  Ücretleri ne kadar?  Yurtların kabul koşulları ne?  Her üniversitenin kendi yurdu var mı?  Üniversite olan her ilde yurt var mı? vb.

5 Burslar ve koşulları Burs nedir? : Bir öğrencinin öğrenimini yapması ya da bir kimsenin bilgi ve görgüsünü artırması için belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para Kaynak:   Nerelerden burs alabilirim? (Üniversite, devlet, vakıf, özel kurum vb.)  Ne tür burslar var?  Burslar için nasıl başvuru yapılıyor?  Ne kadar burs veriliyor?  Burs başvurumuzun kabul edilmesinin koşulları ne?  Her üniversitenin kendi burs olanakları var mı?  Bursu bir kez kazanınca eğitim boyunca devam eder mi?  Yurtdışından da burs alabilir miyim?  Yurtdışı burslarının koşulları nedir? vb.

6 Burslar ve koşulları Üniversite eğitimi sırasında gerek devlet, gerek üniversiteler, gerekse birçok özel kurum ve kuruluş üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla burs vermektedir. Bu burslar hakkında bilgi toplamak ve alabileceğiniz burslar hakkında önceden araştırma yapmak sınavı kazandıklarında size kolaylık sağlar. Burslar ve yurtlarla ilgili araştırmalara devam etmeli ve özellikle burslarla ilgili her türlü bilgiyi araştırmalı ve değerlendirme çalışmanız önerilir.

7 Üniversitelerin sağladığı burslar ve koşulları konusundaki bilgi ve koşulları aşağıdaki kılavuzdan ve üniversitelerin web sayfalarından öğrenebilirsiniz… Burslar ve koşulları Özellikle özel üniversiteler olmak üzere devlet üniversiteleri de öğrencilere öğrenimleri süresince çeşitli türde burslar sunmaktadır. Bunlar: Tam burs, %75 burs, %50 burs ve %25 burs gibi… Bazı burslar sadece öğrenim ücretini karşılarken, bazı burslar yurt ve/veya yemek ücretini de karşılamaktadır. Bazı okullar dizüstü bilgisayar vermekteler. Bazılarında ise öğrencilere aylık 3000 TL ye varan ücretler de ödenmektedir. Hatta bazı okullar bursun yanında, öğrencilerin eğitimleri süresince, mezun olduklarında iş kurabilmeleri için aylık belli bir miktar parayı onların hesabına bankaya yatırmaktadırlar.

8 Devlet üniversitesinden burs örneği…
Boğazici Üniversitesi

9 özel üniversiteden burs örneği…
TOBB Üniversitesi

10 Devlet üniversitesinden burs örneği…
Abdullah Gül Ünivesitesi…

11 Kredi ve Yurtlar Kurumu
Yükseköğretimde devlet yurt, burs ve kredi imkanları hakkında bilgi ve başvuru için… Kredi ve Yurtlar Kurumu


"YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları