ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
Advertisements

Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
Genel Kurul Toplantısı Gündemi – 28 Eylül 2006
UZAKTAN EĞİTİM.
SPOR BİLİMLERİ DERNEĞİ
KalDer Türkiye Kalite Derneği
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
TMMOB TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBESİ FAALİYETLERİ.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Durum Yönetimi Başkanlığı
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
Yıldız Teknik Üniversitesi
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
isletmehacettepe kariyer_hit
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması TMME Araştırma, KalDer’in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
SDÜ IEEE Öğrenci Kolu.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
R. Orçun Madran.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
ODTÜ TEKNOKENT Gerçekleştirilen Etkinliklerimizden Örnekler.
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
SPOR YÖNETİCİLİĞİ 4 Demet TOPLAYICI NİSAN 2011
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Bİz kİmİz? Hacettepe Robot Topluluğu mikro denetleyici temelli robot ve otomasyon teknolojileri üzerine çalışan bir öğrenci.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme.
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
CIGRE International NON-PROFIT Association established in 1921 BİR GLOBAL İNOVASYON PLATFORMU Selim Yürekten Honorary President ENPAY GROUP.
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Üyelerinin Profili 2011.
İÇ SINAVI.
Strateji ve Öncelikler
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN ENDÜSTRİ BİLİM TOPLULUĞU
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ
Bologna Süreci ve Anorganik Kimyada Alternatif Araştırma Alanları
Endüstri mühendisliği.
Makine Mühendisliği nedir?
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
Doç. Dr. Gözde YİRMİBEŞOĞLU
Sunum transkripti:

ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI

Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve OSA gibi uluslararası bilim topluluklarıyla iletişim kurarak öğrencileri haberdar etmek amacıyla kurulmuştur. Bilim Topluluğu Alt organları: SPIE • SPIE (Uluslararası Optik MühendisliğiTopluluğu) Koç Üniversitesi Bölümü OSA • OSA (Amerika Optik Topluluğu) Koç Üniversitesi Bölümü • Fizik Grubu

Bilim Topluluğu, öğrencilerle fakülte üyeleri ve ilgili endüstri alanları arasında bir köprü görevi üstlenerek öğrencilere yeni ufuklar açmayı amaçlar. Bilim Topluluğu’nun hedef kitlesi Fizik, Kimya, Matematik ve Mühendislik bölümleri öğrencileridir. Ancak fen bilimlerine ilgi duyan diğer öğrencilerin katılabilecekleri etkinlikler de düzenleyerek bu üyeleri de çalışma programlarına dahil ederler. Amaç ve Faaliyetler

ŞU ANKİ ALT ORGANLARI GENEL OLARAK FİZİK ve OPTİK AĞIRLIKLI OLMASINA RAĞMEN BİLİM TOPLULUĞU İLERDE KİMYA ve MATEMATİK GRUPLARINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAKTIR BİLİM TOPLULUĞU ALT ORGANLARI

BİLİM TOPLULUĞU  Topluluğun sayfası 2 Eylül 2002 tarihinde kullanıma açıldı.

BİLİM TOPLULUĞU ALT ORGANLARI BİLİM TOPLULUĞU FİZİK GRUBU KOÇ ÜNİVERSİTESİNDEKİ TÜM FEN BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNE HİTAP ETMEYİ AMAÇLAYAN BİLİM TOPLULUĞU’NUN BÜNYESİNDE 3 ALT ORGANI VARDIR

SPIE Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  SPIE—THE INTERNATIONAL SOCIETY FOR OPTICAL ENGINEERING  SPIE, Uluslararası Optik Mühendisliği Topluluğudur.  SPIE Koç üniversitesi üyeleri, topluluğa katılmak için SPIE topluluğuna on-line üye oldular.

SPIE Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  Optik alanındaki bilgi birikimini arttırmak ve yaymak.  Topluluğun çalışmaları, araştırmaları ve tartışmaları sayesinde optik bilimi ve mühendisliğinin tanıtılması.  Topluluk üyeleri, akademisyenler ve değişik endüstri alanları arasındaki iletişimi sağlamak.  Optik alanındaki teknik aktiviteleri yaygınlaştırmak. Amacı

SPIE Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  Topluluğun adresi 5 Temmuz 2002 tarihinde kullanıma açıldı.  14 Temmuz 2002 tarihinde, SPIE yönetim kurulu Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu’nun üyeliğini resmen onayladı.

SPIE Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  SPIE Koç Üniversitesi öğrenci topluluğu üyeleri ilk toplantılarını 23 Mayıs 2002 tarihinde yaptı ve çalışmalarına başladı.

SPIE Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  Topluluğun sayfası 1 Ağustos 2002 tarihinde kullanıma açıldı.

OSA Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  OSA—OPTİCAL SOCİETY OF AMERICA  OSA, Amerikan Optik Topluluğu  OSA Koç üniversitesi üyeleri, topluluğa katılmak için OSA topluluğuna on-line üye oldular.

 Başlangıçta 24 üyeyle çalışmalara başladık. OSA Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  Aşağıdaki resimde OSA yönetim kurulu ve danışmanımız Assoc.Prof.Ali Serpengüzel

OSA Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu Amacı  Öğrenci topluluklarının, öğrenci eğitiminin ve endüstriyel girişimin yaygınlaştırılmasıyla optik öğrencilerinin kalitesinin arttırılması.  Lisans öğrencilerinin ilgileri, öğrenci gruplarındaki optik anlayışları ve üniversite dışı kuruluşlarla yapılan işbirliğini kullanarak optik alanınındaki çalışmaları yaygınlaştırmak.  Son olarak, Koç üniversitesi OSA kolu, toplu eğitimlere katılımda (üniversite gezileri, paneller, konferanslar..) bulunarak Türkiyedeki optik programını yaygınlaştırmalıdır. Türkiyedeki ilk OSA kolu olarak, topluluk, Türkiyedeki Optik topluluğunu, öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirerek konferanslar ve toplantılar düzenlemeli ve bu sayede bu alandaki ilgiyi ve çalışmaları arttırmalıdır.  Topluluk, üniversite ile endüstri kuruluşlarını bir araya getirerek (seminer, konferans..) bunlar arasında işbirliği sağlamalıdır.

OSA Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu  Topluluğun adresi 3 Nisan 2002 tarihinde kullanıma açıldı.  23 Nisan 2002 tarihinde, OSA yönetim kurulu Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu’nun üyeliğini resmen onayladı.

 Topluluğun sayfası 3 Nisan 2002 tarihinde kullanıma açıldı. OSA Koç Üniversitesi Öğrenci Kolu

Bilim Topluluğu Fizik Grubu  Grup 2002 Mayıs ayında, Koç Üniversitesi fizik bölümü öğrencileri tarafından kurulup, bilim topluluğu altında çalışmalara başlamıştır.  Grubun amacı, seminerler ve konferanslar düzenliyerek, akademisyenlerle, öğrencileri biraraya getirmektir.  Öncelikli planları, geçen sene, üniveritemizde çalışan Prof.Dr.Tekin Dereli’nin verdiği, ”Fizik tarihi” isimli seminerin benzeri tarzı seminer ve konferansların sayısını arttırmaktır.

Bilim topluluğu Aktiviteleri  1 Temmuz 2002 tarihinde, Bilim topluluğu üyeleri ilk projeleri için bir araya geldiler.  Amaç güneş enerjisi ile çalışan bir model araba yapmak idi.  Proje 10 Ağustos 2002 tarihinde tamamlandı.

 Proje sonunda güneş enerjisiyle şarz edilmiş pillerle çalışan araba yapıldı. Bilim topluluğu Aktiviteleri

 Bu projenin yanında, bazı topluluk üyeleri “yüksek hızlı fotoğraf makinesi” yapımı için 2002 yazında çalıştılar. Proje son aşamasına geldi. SPIEOSA  Bilim topluluğu, yeni üyeleri ile yeni dönemde proje çalışmalarını genişletip, hızlandırarak SPIE ve OSA topluluklarının sunduğu ödül imkanlarından faydalanmayı, üyelerinin kariyerleri için gerekli tecrübeyi elde etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.  Bunu yapmak için ilk etapta düşünülen yeni proje grupları kurmanın yanısıra, tüm üyelerin yazılarıyla katkıda bulunacağı bir on-line journal çıkarmaktır.  Bu sayede bilimdeki gelişmeleri ve yenilikleri araştırıp, diğerleriyle paylaşarak optik alanındaki bilgi dağarcığımızı hergeçen gün daha fazla arttırmayı amaçlıyoruz.