HAZIRLAYAN: BERFİN TAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Advertisements

1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
NEŞET GÜNAL.
Tahir ÖZDİL Üye no : 981 a z i z h a t ı r a s ı ’ n a…
HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay. KONU: "Kare Kare Türkiye" Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür. Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime.
Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
SELİM İLERİ.
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
SANA(R)T HAYATIM.
Prof.dr.abdülkadir erengül
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
ATATÜRK VE SANAT.
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Y Bugün, güçlü ve söz sahibi bir devlet olmanın temelinde gelişmiş bir ekonominin yattığı ve gelişmiş bir ekonominin ise ileri teknoloji üretimine dayandığı.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
TEMEL EKONOMİ 1. GİRİŞ Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
İlk Türk Devletlerinde Sanat
Hazırlayan: Duygu Özkan
Matematik Cahit arf.
İLKÖĞRETİM REFORMLARI
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
Çiğdem ODABAŞI.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
HİCABİ DEMİRCİ.
ŞEREF AKDİK.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Çağdaş Dünya Sanatı.
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
Felsefe –Bilim Bağlantısı. Bunalımdaki paradigmadan ayrılarak yeni bir olağan bilim geleneğini üretecek olan bir başka paradigmaya geçiş, birikime dayalı.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 7 HAZİRAN 2010.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
HALK EĞİTİMİ ve HALK EĞİTİM REFORMLARI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Haldun Taner’İn hayatI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Muhammed kahraman İçt-3
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
MODA TASARIMCILIĞI.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: BERFİN TAN SÜLEYMAN SAİM TEKCAN HAZIRLAYAN: BERFİN TAN

HAYATI 1940 yılında Trabzon'da doğdu. 1963'te Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden lisans diploması aldı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümü'nde lisans ve Mimar Sinan Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sanatta yeterlilik eğitimini tamamladı. 1968 ve 1975 yılları arasında Atatürk Eğitim Fakültesi'nde eğitim görevlisi olarak çalıştı.

1970'te bir yıl boyunca Almanya'da baskı eğitimi üzerine araştırmalarda bulundu. Daha sonra 1975 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim kadrosuna girdi. 1985'te profesör oldu ve aynı yıl Grafik Sanat Dalı Başkanlığı görevine atandı. Yugoslavya'da Sarajevo Sanat Akademisi ve Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde özgün baskı seminerleri verdi.

1991 yılında Almanya, Bonn kentinde Türk Grafik Sanatı'nda 12 Sanatçı ve Çağdaş Türk Resmi'nden Bir Kesit başlıklı iki ayrı konferans verdi. 1994-1995 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Dekanlık görevini, Grafik Bölümü Başkanlığı ile beraber yürüttü. 1996 yılında Büyükada'da eğitime başlayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kurdu ve ilk eğitim yılı süresince dekanlık görevini yürüttü.

2004 yılından bu yana İMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanıdır ve Işık Üniversitesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesidir.

ÖDÜLLER 2007Königswinter Şehri Sanatçısı Ünvanı aldı 2006İstanbul Rotary Kulübü, 2005-2006 Meslek Ödülü 2006Asya Ödülü, Marmara Üniversitesi; İMOGA Kuruluşu Nedeniyle 1993Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı Ödülü 1992Devlet Özgün Baskı Sergisi İkincilik Ödülü

1988 49. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Özgün Baskı Dalında Üçüncülük Ödülü 1986Türkiye Asya-Avrupa Bienali Özgün Baskı Dalında Başbakanlık Dostluk ve Barış Ödülü 1986Bangladesh Asya Bienali Özgün Baskı Dalında Büyük Ödül 1985Viking Kağıt Sanayi Baskı Resim Yarış. Başarı Ödülü 1982Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Günümüz Sanatçıları Baskı Ödülü

Güneş Kursları Serisi

TANRI’NIN HABERCİSİ

TEK BAŞINA II

Neden atlar?  Bütün sanatçıların ilgi alanını tarih boyunca iki önemli figür oluşturuyor: İnsan ve at. Osmanlı’ya bakalım; minyatürün içinden atı çıkarırısanız minyatür neredeyse yok olur. Yani minyatürün kurgusu yok olur. Atları seçmemin nedeni yine gelenekle ilgili. Bu sergide yer alan resimler, yaptıklarımın belki de ellide biri.   Neden Osmanlı formları? Seçim kasten yapılmış değil. Bilinçaltında belki bu serginin temasında işlediğimiz Osmanlı mirasını çağdaş yorumlama düşüncesi olabilir. 

At figürlerini eski yazı motifleriyle süslemişsiniz  At figürlerini eski yazı motifleriyle süslemişsiniz. Bu yazılar ne anlam ifade ediyor? Çağdaş ve Atatürkçü bir insanım. Osmanlı’nın bu mirasını da birilerine yedirmek istemiyorum. Bu nedenle de Osmanlı’nın kaligrafik yazı üslubunu kullanıyorum. Fakat olduğu gibi kullanmıyorum. Bunlar, okunmayan yazılar. Pek çok kişi okumaya çalışıyor, okuyamıyorlar. Çünkü okunsun diye yazılmadı bu yazılar. Benim resimsel anlatımım için sadece estetik değerleri gerekliydi. Ama bu yazıların altındaki kaligrafide Osmanlı’da var olan, güzel söylenmiş sözleri aldım: "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi". Yani fazla dini şeyler değil.  SEMA ASLAN

Tekcan'ın resimlerim % 60'ının yurt dışına satıldığını, bu ilginin Amerika'dan Japonya'ya kadar uzandığını öğreniyoruz. Bir de, At Bakanlığı'nın da bulunduğu Türkmenistan'da büyük bir otelin odalarını süslediğini.

HAZIRLAYAN: Berfin TAN 9-E 515 Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

http://www.milliyet.com.tr/2001/03/18/pazar/paz07.html http://turkishpaintings.com/index.php?p=37&l=1&modPain ters_artistDetailID=214 http://www.turkishculture.org/whoiswho/visual- arts/graphic-artist/suleyman-saim-tekcan-383.htm http://www.amazon.co.uk/Suleyman-Saim-Tekcan-Ozgur- Uckan/dp/9758126008 http://lebriz.com/pages/artist.aspx?section=130&lang=EN G&artistID=355&periodID=gallerycollections