TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DEMİR-ÇELİK SANAYİ ve GELECEĞİMİZ
Advertisements

Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
ADOPEN.
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
HAYAT HOLDING.
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Prof. Dr. Ali YILMAZ DOĞAL KAYNAKLARIN İŞLETİLMESİ SÜRECİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİNİN.
DEMİR ve ÇELİK SEKTÖRÜNDE BAŞARILI BİR ENERJİ TASARRUFU UYGULAMASI
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
DEMİR ÇELİK TESİSİ -BİR IPPC İZNİ ÖRNEĞİ-
METAL ÜRETİM TEKNİĞİ Doğada sadece soy metaller metalik halde bulunurlar. Örneğin altın, gümüş ve platin. Diğer metaller ise oksijen bileşiği (oksit),
ALPA ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ÖMER AKKAŞ
PERFIL EN FRIO –Condesa Grubu Perfiles de Precisión, S.L. KURUMSAL SUNUM Haziran 2012.
Kapak olacak.
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş
TÜRKİYE’DE BORU TAŞIMACILIĞI VE PROJELER
TÜRKİYE’NİN YERALTI ZENGİNLİKLERİ
ISO OHSAS ÇİN Dünya Çelik Sektörü Ham Çelik Üretimi (Milyon Ton)  Dünya çelik üretimi içindeki payı: % 49 (2013) (786 milyon ton)  Çelik.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Maden Yatakları bakımından Türkiye,çok zengin bir ülkedir. Ve yaklaşık 30 değişik maden türüyle dünyada madencilik bakımından en.
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
MUTLU AKÜ HAMDİ GEMİYAN
ADI: ÜLKEMİZİ GELİŞTİRELİM
TÜRKİYENİN YER ALTI ZENGİNLİKLERİ
KIRMA-ELEME TESİSLERİNDE
KARDEMİR A.Ş. Eurasia Rail Konferansı Mart 2011
Ülkemizin Kaynakları Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
TÜRKİYE’DE SANAYİ SEKTÖRÜ
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
İnegöl OSB Ortak Atıksu Arıtma Tesisi
BİYOKÜTLE.
BİR ORGANİZE SANAYİYE DOĞRU
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
Otomotiv Sanayi ve Çevre Prof. Dr. Göksel N
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
BAZİK OKSİJEN FIRINI REFRAKTERLERİ
Yrd. Doç. Dr. Niyazi Kurnaz
M.O.S.B. 4. KISIM 405. CD. NO:1 MANİSA
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ENERJİ KAYNAKLARI >SEBAHATTİN GÜNDÜZ > >Seminer Dersi Sunumu.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR
1977 yılında İzmir'de paslanmaz çelik ithalatçısı olarak kurulan Gürçelik, sonraki yıllarda profesyonel mutfak sektörünün öncü kuruluşları arasında.
İsveç.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
Türkiye’nin Dış Ticareti
ÜLKEMİZDE RÜZGAR ENERJİSİ.
ÜLKEMİZDE SANAYİ.
DERS-3 ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER FLUORİT
“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇELİK ÜRETİMİ”
facebook.com/groups/beunmetalurji.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine Giriş
HADDELEME Hazırlayan : HİKMET KAYA.
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
HAZIRLAYANLAR ONUR ÇEŞMELİ ONUR ERCAN
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
İmal Usulleri Fatih ALİBEYOĞLU -8-.
KARABÜK KARDEMİR DEMİR ÇELİK FABİKALARI TİCARET A.Ş.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 31/10/08. AKSA STRATEJİK PLANININ ŞİRKET KARLILIĞINA ETKİSİ 1.
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
DEMİR-ÇELİK SANAYİ ve GELECEĞİMİZ
KÖPRÜ EKLEME TÜRKİYE nin BÖLGELERİ.
TARİHÇE Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (Erdemir), Karadeniz Ereğli'de yerleşik bulunan demirçelik fabrikasıdır. Şirket 11 Mayıs.
Zonguldak Bartın Karabük Projesi
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
PLASTİK KÜTLE ŞEKİL VERME
TÜRKİYE’DE TOPRAK KULLANIMI COĞRAFYA MEHMET ORAL 10\D 1845.
ŞİRKET SUNUMU 2018.
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ ERDEMİR KARDEMİR İSDEMİR

Karadeniz Ereğli'de yerleşik bulunan demir-çelik fabrikasıdır. 11 Mayıs 1960 tarihinde resmen kurulmuş olup fabrika kurulması 42 ay sürmüş ve 15 Mayıs 1965'de işletmeye alınmıştır. Türkiye’deki ilk kurulan yassı çelik tesisidir. Türkiye'nin en büyük YASSI DEMİR üreticisidir. Yılda yaklaşık 10 milyon ton ham çelik, 5 milyon ton üzerinde yassı çelik üretiyor.

Yüksek Fırınlar Kok Fabrikası Sinter Fabrikası Kireç Fabrikası Çelikhane İkincil Metalurji Tesisleri Oksijen Fabrikası Sürekli Döküm Tesisleri Levha Haddehanesi İkmal Hatları Kuvvet Santrali Refrakter Atölyesi Su tesisleri Liman Tesisleri

Yüksek Fırın

Zübeyde Ayşe

Ürünler Sıcak Haddelenmiş Yassı Çelik Soğuk Haddelenmiş Yassı Çelik Galvanize/Galvanile Yassı Çelik Kalay/Krom Kaplı Yassı Çelik Silisli Saçlar

KARDEMİR

KARDEMİR Karabük’de yerleşik bulunan demir çelik fabrikasıdır. 1937 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikaları olarak kurulmuştur. Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası ve uzun mamülde cevhere dayalı üretim yapan tek kuruluşudur. 1995 yılında özelleştirilerek Kardemir adını almıştır.

KARDEMİR 1.800.000 ton/yıl düzeyinde ham çelik üretim kapasitesi ile uluslararası kalite standartlarında pik, blum, kütük, nervürlü inşaat çeliği, profil, köşebent, maden direği, her türlü ray, kok ve kok yan ürünleri üreten Kardemir, inşaat, madencilik, ulaştırma ve sanayi sektörüne temel girdiler sağlar. Kuruluşundan itibaren çok sayıdaki endüstriyel tesisin proje, imalat ve montajını gerçekleştiren Kardemir, Türkiye’de Fabrikalar Yapan Fabrika olarak tanınır.

KARDEMİR Özelleştirme sonrası hızla kendisini yenileyen Kardemir, kurduğu yeni çelikhane konvertör sistemi ile çelik üretim prosesini değiştirmiş, modern teknolojisi ile kapasitesini verimlilik ve karlılığını arttırmıştır. 2007 yılında devreye giren ray ve profil haddehanesi ile ürün gamını genişleten Kardemir, ray ve ağır profil üretiminde Türkiye ve bölge ülkeleri arasında tek kuruluş haline gelmiştir. Yeni kok fabrikası, yeni yüksek fırın, yeni oksijen konverterleri, yeni sürekli döküm tesisleri ve yeni enerji santrali gibi devam etmekte olan yatırımlar ile büyümesini sürdüren Kardemir, kapasitesini 3.000.000 ton/yıl ’a ulaştıracaktır.

KARDEMİR

KARDEMİR

KARDEMİR

KARDEMİR

KARDEMİR

KARDEMİR

İSDEMİR 3 EKİM 1970 tarihinde Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında İskenderun’a yakın mesafede Payas yöresinde kurulmuştur. Ülkemizin kuruluş tarihi itibari ile üçüncü uzun üretim kapasitesine göre en büyük entegre demir ve çelik fabrikası olan İSDEMİR ,2008 yılında devreye aldığı 3.5 milyon ton/yıl sıcak haddeleme kapasitesi ile Türkiye’nin uzun ve yassı ürün üreten tek entegre tesisidir.

Uluslararası kalite standartlarında Pik, Blum, Kütük, İnşaat Çelikleri gibi uzun mamul üretmesi amacıyla kurulan İSDEMİR tesislerinde kok – sinter –yüksek fırın –çelikhane-sürekli döküm-sıcak haddeleme prosesleriyle üretim yapılmaktadır.

İSDEMİR’de Bulunan Yüksek Fırın

Üretim Akış Şeması

İSDEMİR, hem uzun hem yassı ürün üretimini demir cevherinden gerçekleştiren entegre bir demir – çelik tesisidir. Uzun Ürünler Kütük Kangal Yassı Ürünler Slab, sıcak haddelenmiş yassı ürünler Bobin Dilinmiş rulo Boya kesilmiş sac

Slab Döküm Kangal Haddehane

İSDEMİR’ de Üretilen Yassı Ürünler

KAYNAKLAR http://www.erdemir.com.tr www.erdemir.com.tr/images/medya/teknik_ozellikler Demir – Çelik ders notları http://www.isdemir.com.tr/wps/wcm/connect/IsdemirLibrary/Isdemir http://www.kardemir.com/

TEŞEKKÜRLER…