Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR"— Sunum transkripti:

1 GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR

2 Geri Kazanımın 7 Yararı:
Ekonomimize katkıdır. Doğal kaynaklarımızı korumaktır. Enerji kaynaklarımızı korumaktır. Sosyal birliktelik oluşturmaktır. İş, istihdam oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomisine katkıdır. Çocuklarımıza güzel bir bahçe bırakmaktır.

3 Geri kazanılabilir ürünlerimizi satabiliriz.
Ekonomiye katkı… Geri kazanılabilir ürünlerimizi satabiliriz. Bu ürünleri satarak ülke ekonomisine katkıda bulunabiliriz.

4 1 adet 170 gr Kaynaklarımızı koruyalım…
Bir alüminyum içecek kutusunu atmak yerine geri kazandığımızda 170 gram yakıt kazanırız. Bir alüminyum içecek kutusunu doğal kaynaklarımızı kullanarak üretmek için harcadığımız enerji, geri kazanım kaynakları kullanılarak üretilen alüminyum kutusu için harcanan enerjiden 20 kat daha fazladır. Geçen bir yıl boyunca içip de çöpe attığımız geri kazanılmayan içecek kutularının ülke ekonomisine getirdiği yükü düşünebiliyor musunuz? 1 adet 170 gr

5 Kaynaklarımızı koruyalım…
Sadece 1 ton demir/çeliği geri kazandığımızda; 1.3 milyon ton demir madeni kaynağımızı 718,000 ton kömür kaynağımızı 62,000 ton kireç madeni kaynağımızı Korumuş oluruz.

6 İnsanlar birlikte çalışır, İletişim kurar, Fikirlerini paylaşır,
Sosyal birliktelik… İnsanlar birlikte çalışır, İletişim kurar, Fikirlerini paylaşır, Birbirlerine destek olur, Bir hedefin çevresinde birleşirler.

7 Bertaraf edildiğinde, 1 kişilik istihdam
10,000 ton atık; Bertaraf edildiğinde, 1 kişilik istihdam Depolandığında, 6 kişilik istihdam Geri kazanıldığında 36 kişilik istihdam Oluşturur.

8 Atık yönetim bedelleri düşer, Daha ucuza hammadde sağlanmış olur,
Güçlü ekonomi… Geri kazanım ile; Atık yönetim bedelleri düşer, Daha ucuza hammadde sağlanmış olur, Enerji tasarrufu sağlanır, İş sahaları ve istihdam ortamı yaratılır,

9 Çöp depolama alanlarındaki sızıntılar azalır. Kirlilik azalır.
Doğamızı koruyalım… Geri kazanım ile; Çöp depolama alanlarındaki sızıntılar azalır. Kirlilik azalır. Yeni ham maddelerin çıkartılması ya da elde edilmesi işlemlerinin çevreye olan etkileri azalır.

10 82 milyon ton atığın geri kazanılması,
Daha temiz bir hava… 82 milyon ton atığın geri kazanılması, 39 milyon aracın bütün bir yıl boyunca havaya vermiş olduğu egzoz gazının etkisi sıfırlar.

11 Geri kazanım bir tercihtir…
Plastik şişeler, kağıt parçaları, içecek tenekeleri ya da kullanılmış cep telefonları kendi kendine geri kazanıma gidemez… Tercihi geri kazanımdan yana kullanmak tamamen bizim seçimimizdir, tamamen bize bağlıdır!

12 Geri kazanım bir yaşam biçimidir…
Seçimimizi bir kez geri kazanımdan yana kullandığımızda ve Bu seçimi her gün uyguladığımızda, Geri kazanım sanki yaradılışımızda varmış gibi doğal bir yaşam biçimi haline gelir.

13 Bugün hep birlikte geri kazanalım….
Hala bir seçim şansımız var!!!

14 KAYNAKLAR


"GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları