“Türkiye’de Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Enerji Sertifikası Uygulamasına Geçiş Çalıştayı” T. Garanti Bankası A.Ş. Nisan 2006 Ankara / Türkiye.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
Advertisements

Finansman Kaynaklarına Koray İNAN / Finansal Hizmetler Koordinatörü
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
KREA GRUP Hyatt Regency, İstanbul 20 Mayıs  Dünya piyasalarında görünüm  Türkiye piyasaları  Krea ve yatırım stratejisi Ekler  Türkiye Ekonomisine.
HALKBANK ENERJİ KREDİLERİ KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
24 Mart 2006 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Rezerv Politikası Üzerine Türkiye’de kriz sonrası dönemde rezerv hareketleri ve kısa bir “güvence” değerlendirmesi.
GES Yatırımlarında Finansman
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
NİYE VARIZ? NELER YAPTIK? GELECEK PLANLARIMIZ?
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
Sermaye Maliyeti Nedir?
PAZAR RAPORLARI_2013.
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
YASED BAROMETRE 2006 AĞUSTOS.
Müşteri-Sektör-Rekabet
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
KIRMA-ELEME TESİSLERİNDE
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
İTÜ Temiz Enerji Günleri İstanbul, 9 Mart 2015
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
Bölüm 2 Finansal Analiz Muhasebe: Karar vermenin dayanağı: Ne durumdayız? İşletmelerin finansal durum analizi Karar vermede kullanılan kritik oranlar.
1 FİNANSBANK A.Ş Sinan Şahinbaş Finansbank Genel Müdürü
Uluslararası Gelişmeler, Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sektörüne Yansımaları Eylül 2009.
1 Bankalar Birliği Seminer Programları için Dr. Halit Gönenç Tarafından Hazırlanan Power Point Prezentasyonu Finansal Yönetime Genel Bir Bakış Halit Gönenç.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Prof.Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
Şekerbank: Kuruluşundan Bugüne
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Borsa İstanbul Piyasaları İşlem Görmeye Başlama ve Sonraki Süreçler
GES Yatırımlarında Finansman
Yapı Kredi Leasing April 2015.
İhracatın Finansmanı…
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Finansal Kriz Yönetiminde Katılım Bankalarının Etkinliği
ÇALIŞMA SORULARI.
Sunum transkripti:

“Türkiye’de Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Enerji Sertifikası Uygulamasına Geçiş Çalıştayı” T. Garanti Bankası A.Ş. Nisan 2006 Ankara / Türkiye

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

biz kimiz? Misyonumuz Vizyonumuz Özel bankalar içinde 1999 yılında kurulan ilk proje finansmanı departmanı olarak; yüksek kalitede ve likit varlık yaratabilecek portföy yaratmak. çeşitli yatırım projelerini finanse etmek üzere rekabetçi avantajlarımızı sürdürmek. sektördeki lider konumumuzu korumak. Vizyonumuz Yerel projelerde en iyi ve en aktif banka olmak ve proje finansmanı alanında liderlik konumumuzu sürdürmek.

biz kimiz? Bölüm ve Fonksiyonlar Proje Finansmanı Orta ve büyük ölçeklerdeki yatırımlar, satın alımlar ve enerji, ulaştırma, üretim, telekomünikasyon, gayrımenkul ve turizm sektörlerindeki özelleştirme projelerinin proje, nakit akış ve risk analizleri ile projeksiyonlarını yapmak. Alacak iskontosu ve gemi finansmanı gibi işlemlerde yapılandırılmış krediler sağlamak. İthalat Finansmanı Ülke Kredileri kapsamında makine, ekipman vb. ithalat finansmanında yerel garantör banka olmak. Yerel ithalatçılara Ülke Kredileri kapsamında alıcı ve satıcı finansmanına yönelik kredilerle ilgili danışmanlık hizmeti vermek. ABD menşeli GSM 102 programı kapsamındaki tarımsal ürünlerin ithalatı ile ilgili kredilere aracılık etmek. Sendikasyonlar Türkiye Hazinesi’nin garantör olduğu büyük tutardaki altyapı, enerji, baraj, otoyol gibi projelerle ilgili kredileri düzenlemek ve sendike etmek. Türk holding ve kuruluşları için sendikasyon kredileri düzenlemek.

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

yakın geçmişte neler yaptık ? “Uygun piyasa koşulları ve lider proje finansmanı ekibi olmanın avantajlarıyla, birçok önemli projeye finansör olarak imzamızı attık.” 2004 yılından bugüne kadar özellştirme projelerine yaklaşık 1,5 milyar $ finansman sağladık. Tüpraş (Garanti payı 400 mio $) ve Erdemir (Garanti payı 300 mio $) gibi en önemli ve en büyük özelleştirmelerde yetkilendirilmiş lider bankalardan biri olarak yer aldık. Türk Telekom’un satışı ile ilgili 1.4 milyar $’lık teminat mektubu sendikasyonunda 335 milyon $ ile bankalar arasında en yüksek katılımı sağladık. 3 milyar $’lık 2005 yılının ilk büyük özelleştirme projesi olan Istanbul Havalimanı İşletim Hakkı Devri özelleştirme projesinde 715 milyon $’lık toplam finansman ihtiyacının %50’sini karşıladık.

yakın geçmişte neler yaptık ? Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kapsamında çimento, medya ve telekomünikasyon sektörlerindeki birçok özelleştirmenin ihale süreçleri tamamlanmadı. Tamamlanan ihalelerden en büyüğü olan Star TV’nin Doğan TV’ye direk satışındaki finansman ihtiyacı olan 200 milyon $’ı finanse ettik. Turkcell’in Ukrayna’daki iştiraki Astelit firması için talep edilen 150 milyon $’lık kredinin yetkilendirilmiş lider bankası olduk ve %50 finansmanını sağladık. Büyük Efes Oteli özelleştirme projesinde yetkilendirilmiş lider banka olarak gereken 82.5 milyon €’luk finansmanı sağladık. Türkiye’deki 39.2 MW ile en büyük kurulu güce sahip olan Manastır Rüzgar Santrali projesinin finansmanı için yetkilendirilmiş lider banka olduk (36 milyon €). En büyük gayrımenkul projelerinden biri olan Park Otel Rezidans ve Alışveriş Merkezi inşaatı projesine 45 milyon $ finansman sağladık. Gemi finansmanı projelerinde Türkiye’deki en aktif 3 bankadan biriyiz. Bugün itibariyle plasmanımız 251 milyon $’dır.

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

hangi sektörlerde yoğunlaştık? Enerji Telekomünikasyon Ulaştırma Demir, Çelik & Madencilik Gayrimenkul & Turizm

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji TÜPRAŞ Petrol Rafinerisi USD 1.800.000.000 Garanti’nin payı USD 400.000.000 Ocak 2006 MARE MANASTIR Rüzgar Santrali EUR 45.000.000 Kredi Tutarı EUR 36.000.000 Kasım 2005 Bursa Doğalgaz Doğalgaz Dağıtım USD 70.000.000 Garanti’nin payı USD 27.500.000 Nisan 2004 İÇDAŞ Termik Santral (Kömür) USD 51.425.000 Harici garanti USD 70.417.000 Nisan 2003

gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Telekomünikasyon TÜRK TELEKOM USD 1.400.000.000 Garanti’nin payı USD 335.000.000 Kasım 2005 TURKCELL Astelit - Ukrayna USD 150.000.000 Garanti’nin payı USD 75.000.000 Aralık 2005

gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Ulaştırma İstanbul Atatürk Havalimanı Terminal İşletmeleri & Yenileme USD 715.000.000 Garanti’nin payı USD 337.500.000 Aralık 2005 Ankara Esenboğa Havalimanı Terminal İnşaatı & İşletmesi USD 180.000.000 Garanti’nin payı USD 18.200.000 Mayıs 2005 Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali İnşaatı & İşletmesi USD 87.450.000 Nisan 2004

gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Demir, Çelik & Madencilik ERDEMİR Entegre Düz ve Yassı Demir Üreticisi USD 1.620.000.000 Garanti’nin payı USD 300.000.000 Aralık 2005 ETİ ALÜMİNYUM Alüminyum Üreticisi USD 200.000.000 Garanti’nin payı USD 100.000.000 Haziran 2005 ETİ KROM Ferrokrom Üreticisi USD 58.000.000 Eylül 2004 KROMAN Demir Çelik Haddehane Yatırımı Finansmanı EUR 22.731.100 Ocak 2005

gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Gayrimenkul & Turizm Büyük Efes Hotel Hotel, Kongre ve Sergi Sarayı EUR 82.500.000 Ocak 2006 Park Hotel Konut & Alışveriş Merkezi Yatırımı USD 45.000.000 Haziran 2005 ATÜ Duty Free - İstanbul EUR 40.000.000 Aralık 2005 Unifree Duty Free EUR 20.000.000 Ocak 2005

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

enerji sektörü Son yıllarda Türkiye %7-8 büyüme oranı ile dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmuştur. Bu büyüme hızını Türkiye’nin jeopolitik konumu ve potansiyel pazarı sağlamıştır. 2001 ve 2002 yıllarında yaşanan durgunluk sonrası artan ekonomik büyüme ve endüstriyel yatırımlar enerji ihtiyacını üst seviyelere çıkardı. Enerji sektöründeki liberalleşmeye rağmen arz talebi karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Yapılan varsayımlar, enerji sektöründeki yatırımlar hız kazanmaz ve belli bir üretim seviyesi yakalanamaz ise 2009 yılında Türkiye’de ciddi boyutta enerji sıkıntısı yaşanacağını göstermektedir. Enerji yatırımları genellikle büyük tutarda yatırım ve uzun vadeli finansman ihtiyacı gerektirmektedir ve bu noktada bankacılık ve enerji sektörü biraraya gelmektedir. Garanti Bankası gerek üretim gerekse dağıtım tarafında enerji sektörüne finansman sağlayan en önemli bankalardan biridir. Haziran 2005 itibariyle toplam kurumsal krediler içinde enerji sektörünün payı %10’dur.

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

enerji ürünleri segmentasyonu Enerji projelerini 2 ayrı alanda takip ediyoruz; Enerji Dağıtım Projeleri Enerji Üretim projeleri Ocak 2006 itibariyle, TEDAŞ bünyesinde çalışan enerji dağıtım ünitelerinin özelleştirilmesini öngören Enerji Piyasası Kanunu’ndaki değişiklik kabul edildi ve onaylandı. Sözkonusu kanun prosedürlerinin tamamlanmasını takiben bu tür projelere uzun vadeli finansman sağlama konusunda son derece istekliyiz. Enerji üretim projelerinde yenilenebilir enerji projeleri uzun vadeli finansman sağlamak istediğimiz öncelikli projelerdir. Enerji Dağıtım Projeleri Enerji Üretim Projeleri

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

sizlere neler sunabiliriz? Özelleştirmeler, enerji sektöründeki liberalleşme için en önemli adım olacaktır. Garanti Bankası bu konudaki tecrübesi ve finansal gücüyle enerji dağıtım ve enerji üretim özelleştirme projeleriyle yakından ilgilenmektedir. Yenilenebilir enerji projelerinde (su ve rüzgar) önemli bir artış sözkonusudur. Doğalgaz ile ilgili problemler nedeniyle kömür bazlı enerji üretim projelerine bir yönelme olacaktır. Arz ve talep varsayımları Hazine garantili yatırımları ve yap-işlet-devret projelerini yeniden cazip hale getirebilir. Garanti Bankası tüm bu konulardaki tecrübesi ve finansal gücüyle yatırımcılara uzun vadeli finansman sağlamaya hazırdır. Özelleştirme ve Satın Alım Projeleri Özel Sektör Enerji Projeleri Devlet Sektörü Enerji Projeleri

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

enerji projelerindeki riskler ve alınacak önlemler Tamamlanma Riski Projenin teknik olarak yapılabilirliliği. İnşaat firmasının performansı. Yeterli finansman kaynağı ve uygun maliyet yapısı. Önlem Anahtar teslim kontratlar, ceza hükümleri ve garantiler. Bağımsız teknik danışmanların teftiş ve danışmanlığı. Kredi ve özsermaye taahhüt anlaşmaları. Tedarikçi Riski Tedarikçilerin teknik ve finansal kapasiteleri. Fiyat dalgalanmaları. Uzun vadeli tedarikçi kontratları. Alternatif kaynakların varlığı.

enerji projelerindeki riskler ve alınacak önlemler Satış Riski Alıcıların teknik ve finansal kapasiteleri. Fiyat dalgalanmaları. Önlem Satış anlaşmaları. Alternatif alıcıların varlığı. Operasyon, Bakım ve Muhafaza Riskleri İşleticinin teknik ve deneyim ve bilgi düzeyi. Operasyon, bakım ve onarım anlaşmaları. Finansörün işe müdahale hakkı (step-in rights).

enerji projelerindeki riskler ve alınacak önlemler Çevre Riskleri Çevresel Etki Değerlendirme kural ve standartlarında ihlal. Önlem Çevresel özen ve gerekli araştırmalar. İşletmeciler, yatırımcılar ve inşaat firmalarının taahhütleri. Mevcut Yasa Riski Mevcut yasaya uygunluk. Yasada olabilecek değişiklikler. Yapılan anlaşmaların hukuksal uygunluk ve geçerliliği. Yasal durum tespiti (due diligence). Bağımsız yasal danışmanlık.

enerji projelerindeki riskler ve alınacak önlemler Finansal Riskler Devalüasyon, enflasyon, faiz ve likidite riski. Ürün ve hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar. Önlem Faiz ve kur riskini azaltacak anlaşmalar (Hedging). Hammadde ve ürün fiyatlarınındaki dalgalanmaları azaltacak anlaşmalar (Hedging). Yatırımcı Riskleri Yatırımcının sorumluluklarını yerine getirmemesi. Yatırım ve işletme döneminde yatırımcının projeden nakit çekmesi. Yatırımcılar arasında anlaşmazlık. Yeterli özsermaye seviyesi (min. 30%) Kar dağıtımı ve nakit akış sınırlamaları. Teknik danışmanlık ve finansörün işe müdahale hakkı (step-in rights).

ajanda Garanti Bankası’nda “Proje Finansmanı” Biz kimiz? Yakın geçmişte neler yaptık? Hangi sektörlerde yoğunlaştık? Gerçekleştirdiğimiz önemli projeler Enerji sektörü Enerji ürünleri segmentasyonu Sizlere Neler Sunabiliriz? Enerji Projelerindeki Riskler / Önlemler Stratejimiz

stratejimiz Özel sektör enerji yatırımlarını finanse etmek konusundaki yoğun ilgimizi sürdürecek ve finansal piyasalardaki lider konumumuzu koruyacağız. Müşterilerimizin bölgesel enerji yatırımlarını takip ederek, gerekli finansman desteğini sunmayı ve yine bu konuda önemli bir yer edinmeyi hedefliyoruz.