 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ETKİLİ ZAMAN YÖNETİMİ TEKNİKLERİ
Advertisements

ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
EKİP ÇALIŞMASI.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
DÜNYA’ MIZ NASIL OLUŞTU? HAZIRLAYAN: İrem İSLAMOĞLU
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Her ş eyden önce kendinize güven duyun. "Yetersiz oldu ğ um için ba ş arılı olamam" gibi dü ş üncelerle de ğ erlendirmelere.
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
SAĞLIKLI YAŞAMA.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
Adam, bütün bir haftanın yorgunlu ğ undan sonra pazar sabahı eline gazetesini alıp okumaya ba ş ladı ve "Bütün gün miskinlik yapaca ğ ım, beni bundan kimse.
BEGEK Bilgilendirme Toplantısı ve Çalı ş ma Takvimi Çukurova Üniversitesi.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Hazırlayanlar: Metin ÇİÇEK İsmail KOÇ
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
SAĞLIK VE BAŞARI İÇİN KRONOBİYOLOJİ
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
SPOR.
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
Kesirler Kesirler kaça ayrılır?.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
KIRIK, ÇIKIK , BURKULMALAR VE İLK YARDIM
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
DRAMA.
Yönetimde stres kaynakları ve başa çıkma Dr. Alper Engeler
Verimli Ders Çalışma Semineri
SINAV KAYGISI BETÜL GÜLDEN REHBER ÖĞRETMEN
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
KİMYASAL DENGE VE KİMYASAL KİNETİK
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
ÇOCUKLA İLETİŞİM KURMAK
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
ETKİLİ DERS ÇALIŞMAK.
Düzenli uyku ile gelen başarI
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
KONULAR  MADDEY İ TANIYALIM  ÇEVREM İ ZDE SAYISIZ MADDE VARDIR.
Zaman Ölçüleri Zamanı büyükten küçüge doğru; YIL *MEVSİM *AY
 Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.  Bir hitap çeşidi olan konferans,
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Gün boyunca neler yaparsınız? Bu yaptıklarınız başarınızı nasıl etkiler ?
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR. TAKVİM 1. OTURUM.
Yedi ğ imiz Su SPT. Bizler küçük su ka ş ifleriyiz. Bu etkinli ğ e ba ş larken ilk önce her birimiz 2 gün içinde neler yedi ğ imizi not aldık. 2 gün sora.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
GÜN İÇİNDE NELER YAPIYORSUNUZ?. Bu sabah, saat 7’de uyandım. Yarım saat içinde kahvaltı yapıp önlüğümü giydim.
 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.

MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
 Çevremizdeki cisimleri sahip oldu ğ umuz be ş duyu organımızla tanıyıp algılamaya çalı ş ırız. Görme olayı ise tamamen ı ş ıkla gerçekle ş ir. 2.
Sunum transkripti:

 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran durumlardan, kimselerden ve konulardan kaçınmaya çalı ş ın. Kızgınlık, sinirlenme ve korku kalbinizin fazla çalı ş masına yol açar.

 Faaliyetlerinizi kalbinizin dinlenmesine zaman ayıracak ş ekilde düzenleyin. Örne ğ in: Günün veya haftanın i ş ini planlayın. A ğ ır i ş leri gün içinde da ğ ıtın ve araya hafif i ş ler koyun.  Yorulursanız, her ne yapıyor olursanız olun, dakika kadar dinlenin. Örne ğ in bahçe i ş lerinin tümünü birden yapmak için kendinizi zorlamayın.

 Acele etmemeye çalı ş ın. Günlük i ş lerinizi planlayın, böylece acele etmeden ve sinirlenmeden bütün i ş lerinizi tamamlayın. Bir i ş i kısa sürede tamamlamanız gerekti ğ ini dü ş ünmeyin.  Sabah ve ö ğ leden sonra olmak üzere en az 2 kere dakika istirahat edin. Bunun için yatmanız gerekmez, yalnız dinlenin.

 Her gece alı ş ık oldu ğ unuz kadar uyuyun. En az 6-8 saat uyumaya çalı ş ın. Bir gece geç saatlere kadar oturup, ertesi gece bunu telafi etmeye çalı ş mayın. Geç yataca ğ ınız gece gündüz bir süre uyumaya çalı ş ın.  Çalı ş ırken kollarınız omuz düzeyinin üstünde olursa, kalbinizin fazla çalı ş masına sebep olur. Pencere silmek, çama ş ır asmak gibi i ş lerden kaçının.