TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayvansal Atıklar ve Alınacak Önlemler
Advertisements

Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
EVSEL SU KULLANIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
PLASTİKLER VE ÇÖZÜM YOLU
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ
AB’ye Uyum Sürecinde Tarım ve Çevre
Abdurrahman OLGUN Gökalp KILINÇ.
ÇEVRE BİLİMİ.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
Başlıca Çevre Sorunları
OBEZİTE.
Çevre Koruma Haftası 5-11 Haziran.
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?
Canlı hücrelerde gerçekleşen yapım ve yıkım tepkimelerinin tümüne metabolizma denir.
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Küresel Isınma Nedir?.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
Kimyasallar Tehlike Uyarı İsaretleri
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ NUPELDA YÜKSEKOL 3/A
Doğal Kaynaklar Nasıl Tüketilmelidir?
Hayatın Kaynağı Su.
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
ÇEVRE.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
Ekosistemde Enerji Akışı ve Madde Döngüleri
Çevreyi Korumak.
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
AD:İREM SOYAD:ÖZTAMEL SINIF:8/B NO:115 OKUL:ŞERİF TİKVEŞLİ İLKOKULU
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
Çevremiz neden kirlenir?
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI Muharrem Arif AKINCI 13041310001

Çevre, en genel anlamıyla bir canlının yaşam ortamı olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla canlı bir varlık olan doğanın canlı bir varlık olan insan ile sürekli birlikte olması gerekmektedir.

Çevre sorunları, yaşamla ilgili gereksinimlerin karşılanmasını güçleştiren veya olanaksızlaştıran engellere ilişkin sorunlardır. Bu engellere çevre kirliliği denilmektedir (Çevre Bakanlığı, 1991, 47).

Çevre, yaşamlarını devam ettirmek için ona muhtaç olan insanlar tarafından tahrip edilmektedir. İnsanlar çevreye zarar vererek ne kadar büyük bir yanlışın içinde olduğunun farkında bile değillerdir.

Ülkemizdeki Başlıca Çevre Sorunları Dünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) yaptığı araştırmaya göre çevre kirliliğinin %50 si son 35 yılda oluşmuştur.

Dolayısıyla ülkemizin hali hazırda devam eden çevre sorunları ileride daha da büyüyerek devam edecektir. Bu durumun en büyük göstergesi ortaya çıkan plansız kentleşme ve plansız sanayileşmedir.

Hava kirliliği,canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerinde miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır.

Su kirliliği denince akla suyun kullanılmayacak derecede bozulması gelir. Yani bununla suya inorganik, organik, radyoaktif maddelerin karışması söylenmektedir.

Ancak çeşitli çevre problemleri su kirliliğini de tetiklemektedir Ancak çeşitli çevre problemleri su kirliliğini de tetiklemektedir.Su kirliliğiyle ilgili çok önemli çalışmalar yapılmaktadır, hatta 2013 yılı Birleşmiş milletler tarafından ‘Su yılı’ ilan edilmiştir.

Toprak kirliliği,insan etkinlikleri sonucunda, toprağın fiziksel, kimyasal, biyolojik ve jeolojik yapısının bozulmasıdır.

Söz konusu kirliliğin, toprakta yanlış tarım teknikleri ve fazla gübre ile tarımsal mücadele ilaçları kullanma, zehirli ve tehlikeli maddeleri toprağa bırakma sonucunda ortaya çıktığı belirtilmektedir (Türküm,2003,10).

Sonuç olarak; daha rahat bir yaşam sürme uğruna yapılan sorumsuzluklar hem doğaya hem de gelecek nesillere yapılan bir haksızlıktır. Çevre sorunları ve çevre kirliliği insanların tek güvencesi olan doğayı yok etmektedir.

Bu sadece kişisel değil küresel bir probleme dönüşmüştür Bu sadece kişisel değil küresel bir probleme dönüşmüştür.Bu problem ancak ve ancak insanların bu konuda bilinçlenip duyarlı davrandıklarında çözüme kavuşacaktır.

Teşekkür Ederim…