HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sanat ve Sanat Dalları Hazırlayan:İ.Uhut.YILDIZ
Advertisements

SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
Hazırlayan: Merve BOYUN
“Resimde İç Mekan” nedir?
TURGUT UYAR GEYİKLİ GECE.
SANAT KURAMLARI.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
Hazırlayan:Sadık Efe BÜYÜKARSLAN
Görsel Tasarım, Görsel Göstergeler ve Anlam
BU RESSAMI TANIMAK GEREK (04) Liu Mao Shan Hazırlayan Onur AYANGİL
Beyza Duygu Güzel Sanatlar Fakültesi
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
MaiL_Lovers Mail Group

Hazırlayan: Ömürcan Aydın
Şairane Gerçekçilik.
ATATÜRK'ün HAYATI
GARİP AKIMI (BİRİNCİ YENİ AKIMI)
Hazırlayan: Ali Akpınar
Öğretim Teknolojileri ve
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Hazırlayan: Ali Akpınar
Sağol “Warhol”.
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÜLTÜR KORİDORLARI PROJESİ
HAZIRLAYAN:ZEYNEP HALİL
ŞEREF AKDİK.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
Çağdaş Dünya Sanatı.
ÖZELİKLERİ VE TEMSİLCİLERİ
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
OYUN ANALİZİ HAZIRLAYAN: MERVE SAYAR. TANITIM Tasarımcı: Will Wright Yapımcı: Maxis Yayımcı: Electronic Arts Yıl: 2000 Tür: Strateji / Yaşam Simülasyonu.
ROBERT VENTURI MELİH KURNALI
Haldun Taner’İn hayatI
Fotoğrafta Soyut Derleyen: Ayşe Saray
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
E WILLIAM BLAKE.
Konsruktivizm Sevara Rakhimova
İçindekiler; Orantı Çeşitleri Ters Orantı Doğru Orantı Örnekler
Meksikalı sanatçı, duvarları konuşturan ressam
SANAT TARİHİ.
SANAT AKIMLARI.
B üyük Türk ressamı Avni Arbaş, 1919 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Kuvayi Milliye'de süvari albayıydı. Aynı zamanda sanatla da.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
Resim Performans Ödevi
SANAT VE TEMSİL.
ABD'de pop sanatı Türkiye'de pop sanatı Başlıca Pop-Art sanatçıları
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI
Soyut sanat ve wasllay kandinsky
BAROK RESİM SANATI.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI 6.SINIFLAR İÇİN KOLAJ TEKNİĞİ.
BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.
 Pop Art
FELSEFE HAZIRLAYANIN; ADI:ERAY SOYADI:DEĞER SINIFI:11-B NO:188 KONU:BİLGİNİN KAYNAĞI KONUSUNDAKİ AKIMLAR.
VAN GOGH HAYATI VE ESERLER İ Hazırlayan Bilge Pehlivan 10\C 368.
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI EMPRESYONİZM, FOVİZM, KÜBİZM
DIŞAVURUMCULUK VE RENK
Soyut sanattaki geleneksel akımları yadsıyan bazı ressamlar, çalışmalarını katıldıkları pek çok sergi aracılığı ile geniş kitlelere sunma olanağı buldular.
PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI VE ÖRNEKLER. BAROK; 17. yüzyılın başında Avrupa’da yepyeni bir sanat üslubunun doğduğuna tanık olunur. Bu yeni üslup, Rönesans üslubundan.
KOMPOZİSYON Resimde kompozisyonun manası asrın ikinci çeyreği içinde daha genişlemiştir. Eskiden, kompozisyon kelimesi, içinde figür bulunan resimlere.
SÖZCÜKTE ANLAM
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262 JACKSON POLLOCK HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262

JACKSON POLLOCK KİMDİR? Amerikan resim sanatının en önemli isimlerinden biridir. Akıtma (drip) yöntemiyle yaptığı resimlerle Hareketli Soyut (Action Painting) akımının en önemli temsilcilerinden biri olmuştur.

JACKSON POLLOCK’UN HAYATI Paul Jackson Pollock 28 Ocak 1912′de Wyoming Eyaleti’nde Cody’de doğdu, 11 Ağustos 1956′da New York’ta öldü.  Sanata ilk kez Los Angeles’ta bir lise öğrencisiyken ilgi duydu. 1930′da New York’a gitti ve Art Students’ League’de, T.H. Benton’un öğrencisi oldu. 1933′de okuldan ayrıldıktan sonra iki yıl kadar işsiz ve yoksulluk içinde yaşadı. 1935′de hükümetin sanatçılara yapıtlar ısmarladığı Federal Sanat Projesi’ ne (Federal Arts Project-WPA) katıldı, Bu sıralarda Meksika duvar resmine ilgi duydu.!

 1943′te Federal Sanat Projesi sona erdikten sonra, galerici Peggy Guggenheim’le sözleşme imzaladı. Bu işbirliği 1947′ye değin sürdü. Bu dönemdeki yapıtlarıyla ABD’de Soyut Dışa vurumculuk (Abstre Ekspresyonizm) akımının en önemli temsilcilerinden biri oldu. 1945′de ressam Lee Krasner’ le (1908) evlendi. 1947′de ilk akıtma resimlerini yaptı. Bu yapıtlarıyla, 1950′de Soyut Dışa vurumculuktan türeyen Hareketli Soyut akımının öncülerinden oldu. 1956′da sanat yaşamının doruğunda, aşırı alkollüyken bir araba kazasında yaşamını yitirdi.

SANAT HAYATI Pollock’un sanat yaşamı çeşitli evrelerden geç­miştir. 1930-1938 arasında öğretmeni Benton’un Yerelcilik (regionalism) doğrultusundaki çalışmalarından esinlenerek, Batıya Gidiş gibi küçük boyutlu manzaralar yapmıştır. Sonra, 1943′e değin, Picasso ve Miro etkisiyle yarı soyut resimler üretmiştir. Bu sıralarda gerçeküstücü kavramlara ilgi duymuş, 1944′te Meksika duvar resimlerinin boyutlarından esinlendiği ilk büyük boyutlu tuvalini gerçekleştirmiştir. Bu yapıtta Gerçek üstücülük’ün çağrışımlar (free association)ilkesiyle bilinçaltı imgelerini, Benton’ a özgü bir kompozisyon anlayışıyla bütünleştirmiştir. Onun büyük boyutlu tuvallerle çalışmaya başlaması, sanatı için bir dönüm noktası olmuş ve bu tarihten sonraki gelişimi, resmine tüm kişiliğini yansıtabilme doğrultusunda sürmüştür.

BİRKAÇ ESERİ

Lavender Mist (No 1, 1950)

Autumn Rhythm (No 30, 1950)

Mask (1941)

Mural (1943)

Blue Poles (No 11, 1952)

No 5, 1948

Kaynakça http://www.jacksonpollock.org/ http://www.gunde1resim.com/post/4872079268/ressam-jackson-pollock-1912-1956-resmin-adi http://tr.wikipedia.org/wiki/Jackson_Pollock