Oracle Kurulumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden Audiobooks
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
TeacherTube User's Guide
PROTEUS 8.
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Ms Sql Server Developer R2
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Weebly Web Sitesi Kurmak
MySQL Download Islemleri MySql veri tabaninin kurulumu icin oncelikle linkinden MySQL installer MSI’ini indirmemiz gerekiyor.
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Eğitim Portalinin Adresi:
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Web sayfamızda bulunan «Hiper Kitap» butonun tıklayınız.
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
YOUR LEARNING PLACE ÖĞRENCİ SUNUM
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Dergi Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzları.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Veri Tabanı Ekleme
App Inventor Mehmet Can KARABAĞ.
Başlat menüsü ve öğeleri
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
Öğr.Gör.İnayet Hakkı ÇİZMECİ Bilgisayar Prog.
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Birol Akıner Teachertube’ın amacı öğretmenlerin eğitsel videoları paylaşacakları bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş.
NOT GİRİŞİ.
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
Dyned Tanıtım Sunusu 2014 Hazırlayan:Hasan EGE.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
  Profesyonel bir blog kurmadan önce ücretsiz blog ile acemiliğinizi atmanız çok faydalı olacaktır. Blog yazarlığı hem eğlenceli bir uğraş hem de mevcut.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
DEEP FREEZE.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
HESAP YÖNETİMİ-2.
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
DEEP FREEZE NEDİR?.
Tikveşli Android Tablet Kurulum
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Oracle Kurulumu

Oracle Download Islemleri

Oracle Database Express Edition 11g Release 2 Kurulumu Kurulum yapabilmeniz icin oncelikle Oracle’in sitesindeki downloads sekmesinden exe’yi bulabilirsiniz. Kurulumu Windows 7 icin anlatiyor olacagim. Diger isletim sistemleri icinde kurulum benzerdir, detay icin kucuk bir arastirma yapabilirsiniz. http://www.oracle.com/technetwork/products/express-edition/downloads/index.html linkini tiklayin. Karsiniza bir sonraki slayttaki gorunum gibi bir sayfa gelecektir. Accept Licence Agreement secenegini seciyoruz. Hemen ardindan Oracle Database Express Edition 11g Release 2 for Windows x32 linkini tikliyoruz.

Oracle Database Express Edition 11g Release 2 Kurulumu

Oracle Database Express Edition 11g Release 2 Kurulumu Karisiniza Sign In sayfasi gelecektir. Oncelikle ucretsiz bir Oracle hesabi alabilmeniz icin Sing Up linkini tiklayin ve kayit olun. Ardindan bu sayfada tekrardan vermis oldugunuz kullanici adini ve sifresini kullaniniz.

Oracle Database Express Edition 11g Release 2 Kurulumu Kullanici adinizi ve sifrenizi girdikten sonra dosyaniz sisteme inmeye baslayacaktir. Download islemleri bittikten sonra kurulum islemlerine baslayabilirsiniz.

Oracle Kurulum Islemleri

Kurulum icin indirmis oldugunuz EXE dosyasi tikliyoruz Kurulum icin indirmis oldugunuz EXE dosyasi tikliyoruz. Ardindan karsimiza oncelikle Preparing to install penceresi geliyor. Bu esnada kurulum icin sisteminizdeki gereksinimleri kontrol ediyor olacaktir. Herhangi bir sorun olmadigi halde ikinci adima gececektir.

Sisteminiz Oracle’in sistem gereksinimlerini karsiladigi vakit Artik kuruluma baslayabilmeniz icin Ana ekran karsiniza gelecektir. Next butonunu tiklayarak kurulumu baslatiniz.

Kurulum icin gerekli olan Oracle Lisansini I Accept The Terms In The License Agreement botunu tiklayarak kabbul ediyor ve Next butonu ile kuruluma devam ediyoruz.

Kurulumun bu adiminda Oracle 11g Express Edition surumu icin bilgisayarinizda kuracaginiz yeri belirtmenizi istiyor. Egerki degistirecekseniz Browse butonunu tiklayarak lokasyon belirtebilirsiniz. Default kalmasini istiyorsaniz Next butonunu tiklayarak diger adima gecebilirsiniz.

Default olarak oracle kullanici isminiz SYS yada SYSTEM olacaktir Default olarak oracle kullanici isminiz SYS yada SYSTEM olacaktir. Buna bir sifre belirtebilmeniz icin bu adimda kurulum sizden password bilgilerinizi iki kere girmenizi isteyecektir. Surekli kullanacaginiz sifrenizi girdikten sonra Next butonu ile diger adima gecebilirsiniz.

Kurulum icin gerekli olan port bilgilerini ve kurulumu nereye yapacagi hakkinda bir ozeti kullaniciya liste halinde sunuyor. Kuruluma baslayabilmesi icin Install butonunu tiklamaniz gerekiyor.

Kurulum normal sartlar altinda devam ederken kullaniciyi bilgilendirmektedir. Son ekranda bekletme suresi biraz uzun surebilir. Sebebi icerisinde hazir gelen database’lerin yuklenmesinden kaynaklanmaktadir.

Kurulum tamamlandiginda kullaniciya Complete mesaji verildikten sonra artik finish butonunu tiklayarak kurulum ekranindan cikabilirsiniz.

Kurulum tamamlandiginda kullaniciya Complete mesaji verildikten sonra artik finish butonunu tiklayarak kurulum ekranindan cikabilirsiniz. Masaustune atmis oldugu Get Started With Oracle Database 11g Express Edition kisayol ikonunu tiklayarak Oracle arayuzunuzu browser’inizda calistirabilirsiniz. Onemli bir nokta, Browser’inizda herhangi bir hata aldiginizda http://127.0.0.1:8080/apex/f?p=4950 linkini browser’inizin adres cubuguna tekrardan kopyalayip yapistirdiginizda oracle sistemi ayaga kalkacaktir…

Linki kullandiginizda browser’inizin goruntusu asagidaki gibi olmasi gerekiyor. Sistem giris yapabilmeniz icin ise su adimlari gerceklestirmeniz lazim. Oncelikle yukaridaki menulerden Sessions’i tikliyoruz.

Sessions ile oracle uzerinde bir oturum acabilmemiz icin karsimiza gelen kullanici ismi ve sifre giris ekranina kurulum esnasinda vermis oldugumuz sifreyi giriyoruz. Kullanici adi olarakta default degerlerden biri olan SYS yada SYSTEM’i kullaniyoruz.

Kullanici girisini dogru yaptiktan sonra artik Oracle veri tabaniniz kullanilmaya hazirdir. Keyifli Calismalar Dilerim.

Iletisim Icin : Blog : www.sevdanurgenc.com E - Mail : sevdanurgenc@sevdanurgenc.com nanonungunlugu@gmail.com