UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Advertisements

Günlük Plan Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Yüz Yüze Eğitimin Dezavantajlarına Açık ve Uzaktan Eğitimin Katkısı
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Uzaktan Eğitim Kuramları
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Flipped Class / Ters-Yüz Sınıflar
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
ÖĞRETİCİ PROGRAMLAR.
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
DEĞERLENDİRME ARAÇLARININ GELİŞTİRİLMESİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
‘Eğiticilerin Eğitimi’ Giriş 1. Gün 1. Oturum Nisan 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
UZAKTAN EĞİTİM.
UZAKTAN EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME. Ö ĞRENCI BAŞARıSıNı DEĞERLENDIRIRKEN YAPıLAN ÖLÇME ETKINLIKLERININ AMACı ; ÖĞRENCIYE PUAN VERME, BAŞARıLı OLDUĞU.
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
PROGRAM DEĞERLENDİRME
Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine. Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Öğrenme -Öğretme Modelleri
PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
TÜRKİYE’DE SANAL SINIF
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)
ARAŞTIRMA TÜRLERİ.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
UZAKTAN EĞİTİMDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan.
SANAL SINIF UYGULAMASI
OKULUN TOPLUMLA İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
YAZILIM DEĞERLENDİRME
AKTS Hesaplaması.
Yrd. Doç. Dr. Süleyman AKYÜREK
Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Psikolojik Danışman Serpil KARACA
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
Kütüphaneler neler yapabilir? - III -
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
MATEMATİK DERSİ PARALARIMIZ
Sunum transkripti:

UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Uzm.Nazime Tuncay

Uzaktan eğitimde değerlendirmeyi kim yapar? Öğretmen Sanal Kütüphane Uzaktan Öğrenen İletişim Teknolojileri Diğer Öğrenciler Ders Tasarım Ekibi Yönetim Destek Servisleri Uzm.Nazime Tuncay

Bu sunumda anlatılan konular: Değerlendirme türleri Alternatif Değerlendirme Yöntemleri Geleneksel Değerlendirme Yöntemleri “AEIOU” Değerlendirme Modeli Değerlendirme Çıktıları 03.04.2017 Uzm.Nazime Tuncay

1. Değerlendirme Türleri 03.04.2017 Düzey Belirleyici Değerlendirme Uzm.Nazime Tuncay Biçimlendirici Değerlendirme

2. Geleneksel Değerlendirme Yöntemleri Çoktan Seçmeli Doğru-Yanlış Eşleştirme Kısa-yanıtlı Klasik 03.04.2017 Uzm.Nazime Tuncay

3.Alternatif Değerlendirme Yöntemleri Otantik değerlendirme Portfolyo Değerlendirme Proje Tabanlı Değerlendirme 03.04.2017 Uzm.Nazime Tuncay

4.“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Accountability (Sorumluluk) Effectiveness (Etkililik) Impact (Etki) Organizational Context (Kurumsal Bağlam) Unanticipated Outcomes (Beklenmeyen Çıktılar) Uzm.Nazime Tuncay

“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Accountability (Sorumluluk) Kaç öğrenci katıldı? Kaç tane öğretim materyali üretildi ve ne kadarı dağıtıldı? Yeteri kadar ders yapıldı mı? Projeyi planlayanlar söylediklerini gerçekleştirebildi mi?

“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Effectiveness (Etkililik) Katılımcılar yaşadıkları uzaktan eğitim deneyiminden memnun kaldılar mı? Öğrenciler öğrenmeleri beklenen konuları gerçekten öğrendiler mi? Öğretmenler kendilerini yeterli gördüler mi? Proje uygulaması ne kadar iyiydi? Uzm.Nazime Tuncay

“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Impact (Etki) Uzaktan eğitim sisteminin kullanımı arttı mı? Uzaktan eğitime ilişkin kurallar ve yönergeler geliştirildi veya güncellendi mi? Öğrenciler, diğer uzaktan eğitim derslerine de kayıt yaptırdı mı? Proje, ders veya program bir fark yarattı mı? Uzm.Nazime Tuncay

“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Organizational Context (Kurumsal Bağlam) Projenin uygulaması sırasında karşılaşılan zorluklar nelerdi? Öğrenci başarılarını etkileyen faktörelr nelerdi? Dersi daha etkili kılmak adına neler yapılabilirdi? Uzm.Nazime Tuncay Projenin amacına ulaşmasını sağlayan veya engelleyen faktörler nelerdi?

“AEIOU” Değerlendirme Modeli 03.04.2017 Unanticipated Outcomes (Beklenmeyen Çıktılar) Öğrenci ve öğretmen arasındaki etkileşimler süreci nasıl etkiledi? Uzaktan eğitim sistemi öğrenci başarısı üzerinde beklenenin dışında bir etki yarattı mı? Uzm.Nazime Tuncay Projede ne tür beklenmeyen sonuçlar ve değişiklikler yaşandı?

5.Değerlendirme için Kaynaklar Dokümanlar Araştırmalar Görüşmeler Odak Grupları Gözlemler 03.04.2017 Uzm.Nazime Tuncay