Www.q4s.eu Project No: UK/09/LLP-LdV/TOI-163_285 Quality Assurance and Accessible Training for Students.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kordelyaevleri.com.
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
HTML
ÖZÜRLÜLER İÇİN BİLGİ VE
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
Ardesenmyo.wordpress.com.
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
Onbir Genç Görme Engelli Yetişkinin Yardımcı Teknoloji kullanımı üzerine eğitimsel Tecrübeleri ve Sonuçlarına İlişkin Görüşleri Author: Önder İşlek, Department.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
BAKANLIĞIMIZDA İÇ KONTROL SİSTEMİ. KONTROL ORTAMI STANDARTLARINA GÖRE DURUM DEĞERLENDİRMESİ.
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
FSM Feyza TOKER Sümeyye DUMAN Maide GÖKER. OKULÖNCESİ EĞİTİM ALAN ve ALMAYAN İLKÖĞRETİM BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİ.
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
GÖREV G ÖREVLER - 1 Okulumuzun web sitesinde duyuru başlıkları yer alan, tıklandığında ilgili duyuruya ulaşılan verileri içinde tutacak bir tablo.
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Anahtar link-katmanı cihazı: hublardan daha zeki, aktif rol üstlenir
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Doğru Çalışma Yöntemleri
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
DYNED Dynamic&Education.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
HATİCE TUNCER Eğitsel İçerikli Siteler.
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
Aile Atölyeleri Projesi
MESLEĞİMİ SEÇİYORUM PROJESİ 7 İlköğretim + 5 Liseden toplam 24 formatör öğretmen 5 gün formatör eğitimi aldı.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İşitme Engelliler Farkındalık Sunumu
2 ZİYA IŞIK 3 4 eşyalara poşetleri AliMerve ZiyaVeli’ye Orhan Şu testi o testte Annemin 4 öğrenci.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
SEO Hizmeti. SEO Strateji Site İçi Optimizasyon Sitenin sayfaları ve içerikleri arama motorlarına göre optimize edilir. Araçları Hazırlama Sitenin SEO.
G ÖREV 1-9. G ÖREVLER - 1 Gazi Böte’nin web sitesinde duyuru başlıkları yer alan tıklandığında ilgili duyuruya ulaşılan verileri içinde tutacak bir tablo.
TANILAMA.
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
Mutluköy İlköğretim Okulu
7th International Congress of Research in Education
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Ask Question.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
Sunum transkripti:

Project No: UK/09/LLP-LdV/TOI-163_285 Quality Assurance and Accessible Training for Students

Project Partners PROODOS A.E. Centre of Vocational Training

4 th Uluslararası Toplantı Kapadokya Tourist Hotel, 3 Mayıs 2011 BCD Eğitim ve Danışmanlık Pilot Test Sonuçları

Engel durumuKişi sayısı İşitme16 Görme2 (+6) Asperger1 Öğrenme zorluğu12 Demografi

Yaş aralığıSayı 16 altı11 (+6) Demografi

Anket Sonuçları 1 = olumsuz  5 = çok olumlu  12345Ort.Topl 1Sitenin genel görüntüsü? ,130 2 Eğitimine ne kadar faydası olacak? ,030 3 Engellilik Rehberi ne kadar faydalıydı? ,725 4 Engelini açıklama tavsiyeleri ne kadar faydalıydı? ,131

S1. Sitenin genel görüntüsü – Yorumlar ve Sorunlar  Olumlu yorumlar  Ben görme özürlüyüm. Bugün web sitenizi ziyaret ettim ve JAWS kullanarak rahatlıkla her tarafında dolaşabildim. Biz görme engelliler bilgisayarın faresini kullanamıyoruz. Fareyi tanıyan bazı yazılımlar var ama çoğumuzda bu özellik yok. O nedenle eğer fare gerektiren kısımlar varsa o kısımları görüntüleyemiyoruz. Ancak sizin web sitenizde her kısma erişebiliyoruz.Tüm başlıklar, tablolar vs kolaylıkla klavye kullanılarak erişilebiliyor. Sitenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyoruz.  Sitede dolaşmak ve aradığını bulmak çok kolay. İşitme engelli öğrenciler için çok faydalı.  Tüm içeriği inceledim ve çok faydalı buldum.  Sorunlar  Görsel özelliklerle zenginleştirilmesi gerekiyor (Ocak ayındaki test sırasında belirtildi)  Yazılar biraz zor anlaşılıyor

Sitenin görüntüsü– Alınan önemler  Görsel özelliklerle zenginleştirildi ve metinler biraz sadeleştirildi

S2. Eğitimine faydalı olacak mı– Yorumlar ve sorunlar  Olumlu yorumlar Çok faydalı bir site. Sitenin adresini okulumuzdaki öğretmenlere ve diğer tanıdığım öğretmenlere ileteceğim. Ne kadar çok engelli öğrenci bu siteden yararlanabilirse o kadar iyi…  Olumsuz yorumlar

S3. Engellilik Rehberi (vaka çalışmalarıyla)- Yorumlar ve sorunlar  Olumlu yorumlar  Sorunlar Teste katılan öğrenciler bu rehberlere bakamadılar. Test sırasında daha çok sitede neler olduğunu bulmaya çalıştıkları için rehberlerin dökümünü almayı düşünmediler. Ayrıca, gençler genelde web sitelerinde sörf etmeyi tercih ettiklerinden döküm almayı düşünmüyorlar.

Engellilik Rehberi (vaka çalışmalarıyla)- Alınan önlemler  Görsel olarak zenginleştirildi

S4. Durumunu açıklama tavsiyeleri – Yorumlar ve Sorunlar  Olumlu yorumlar Çoğu faydalı buldu  Engelli öğrencilere yönelik tasarlanmış  Güzel tavsiyeler var  Bilgileri bilgisayara indirmek mümkün  Sorunlar Bazı öğrenciler bunu önemsemediler çünkü zaten kendi engeline yönelik okullarda okuyordu.

Anket Sonuçları 1 = olumsuz  5 = çok olumlu  12345Ort.Topl 5 Öz değerlendirme ne kadar faydalıydı (Beceriler)? ,226 6 Kendi kendine yardım kısmı ne kadar faydalıydı? ,123 7 Öğretmenlerim ne yapmalı kısmı ne kadar faydalıydı? ,223

S5. Öz Değerlendirme – Yorumlar ve Sorunlar  Olumlu yorumlar  Çok faydalı bilgiler. Hepsi çok önemli  Çok değişik yönleri kapsıyor ve hepsi faydalı  Çok faydalıydı. Aradığımı bulabildim  Yorumlar

S6. Kendi kendine yardım– Yorumlar ve Sorunlar  Olumlu yorumlar  Arkadaşlarımın konuşurken ağızlarını kapatmamaları ve yüzlerine ışık gelmesi gerektiği  Bu bilgileri öğrenmek çok faydalı  Sorunlar

S7. Öğretmenlerim ne yapmalı? - Yorumlar ve sorunlar  Olumlu yorumlar  Öğretmenlerin sorunlarımızla ilgilenmesi çok iyi  Beğendim. Bu şekilde daha kolay öğrenir, dersi daha iyi dinler ve daha iyi anlarız.  Sorunlar

Anket Sonuçları 1 = olumsuz  5 = çok olumlu  12345OrtTopl 8 6 beceriyle ilgili bilgiler ne kadar faydalıydı? 3,931 9 Tanıtım Rehberi ne kadar faydalıydı? 3,931 10Aradığını bulabildin mi?64% evet 11 Web sitesinin her kısmına erişebildin mi? 87% evet

S9. Tanıtım Rehberi– Yorumlar ve Sorunlar  Olumlu yorumlar  Öğretmenler destek olursa öğrenciler daha iyi öğrenebilir  Sorunlar

 Yok  Yok Faydalı linkler – Yorumlar ve Sorunlar

 Öğretmen=2  Engelli öğrenci n=1  Aile n=2  Diğer n=1 Web üzerinden sonuçlar Soru (5 = en iyi) 2. Sitedeki bilgileri ne kadar faydalı buldunuz? 2 3. Sitede dolaşmak kolay mıydı? 2 4. Erişilebilir miydi?1,83

 Olumlu yorumlar  Tebrikler  BRAVO  Sorunlar  yok Web üzerinden sonuçlar – Yorumlar

 Yok  Görsel engelli bir kullanıcı kendi projesini bize ulaştırdı  Yok Anket geribildirimleri