HOŞGELDİNİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

KELEBEK VE ÇİÇEK.
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
BAŞARILI BİR ÖĞRETMEN NASIL OLUNUR? Dersimiz.com Katkılarıyla
ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
RAID Nedir?.
4 KARE.
Ayın Evreleri.
BİNA OTOMASYONU VE YANGIN SİSTEMİ BİNAMIZDA TOPLAMDA 1200 OKUYUCU SENSÖRLE KURULMUŞ BİR OTOMASYON VE YANGIN ALGILAMA-SÖNDÜRME SİSTEMİ YARDIR.
Otel ve Alışveriş Merkezlerinde Trijenerasyon Uygulamaları
UZAKTAN EGİTİMDE SİSTEM ODASI TASARIMI VE İŞLETİLMESİ
MEGA HOLDINGS TRADING.
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?
ESKİ YENİ.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
2014 YGS VE LYS İÇİN MOTİVASYON SEMİNERİ
SINAV KAYGISI.
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ygs kapsamı nedir? Sınav TestTestlerin KapsamıSoru S.Süre Ygs TürkçeTürkçeyi Kullanma gücü Temel Matematik Temel Matematiksel ilişkilerden yararlanma.
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.

Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz"
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI. BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI.
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
Bilişim Ortağınız.
BENİM GÜZEL EVİM.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
BÖLÜM-5.2 ISI POMPALARI VE UYGULAMALARI
Sistem odası güvenliği
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
TYRKISK EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ brannvernforeningen.no.
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM
Kuluçkahane Kuluçkahane binaları yumurtadan civcive doğru tek yönlü bir ilerleyiş planıyla sağlık korumayı en etkin düzeyde ele alan havalandırma imkanı.
Tavuklarda kuluçka süresi 21 gündür.
TALATPAŞA ORTAOKULU ONARIM ÇALIŞMALARI
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
EĞİTİM YERLEŞKELERİNDE MEKANİK TESİSAT
BAYAR TEKNİK 1.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

HOŞGELDİNİZ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ SİSTEM ODASI KURULUM TECRÜBELERİ

SİSTEM ODASI Soğuk Koridor Klima Sıcak Koridor Klima Soğuk Koridor Kabinet Kabinet Kabinet Sıcak Koridor Kabinet Kabinet Kabinet Klima Soğuk Koridor Elektrik Panosu

YER SEÇİMİ - Bilgi İşleme yakın olması gerekmese de (artık her şey uzaktan yönetilebiliyor), uzak da olmasın. - Mümkün olduğu kadar küçük bir oda seçin. Artık her şey küçük ve hızlı. Ayrıca soğutma maliyeti için iyi. - Birleşik küçük bir oda daha olsun UPS ve Söndürme sistemi için. - Bodrum tercih edebilirsiniz (bizim öyle) ama neme dikkat. Vodafone’u hatırlayın! - Gözden ırak, kuş uçmaz kervan geçmez bir yer en iyisi. Merak konusunda bizim milletten iyisi yok.

PLAN-YOL HARİTASI - Sistem odası kurulumu için uzmanlaşmış ve referans sahibi firmalar var. Tecrübelerinden faydalanın. Üniversitelerin sistem odalarından örnek alın. Hatta üşenmeyin gidin gezin görün. Biz öyle yaptık. Sağ olsunlar yardımcı oluyorlar. Kurulumun her aşamasında yüklenicinin başında durun. Tarif edin. Çekinmeyin, tereciye tere satın. Sonuçta süreden ve maliyetten kaçmak isteyeceklerdir. Klima, UPS ve Elektrik sisteminin kapasite seçimleri konularında mühendislerden destek almaya çekinmeyin.

KABİNET - Derinliği büyük olsun. Bazı sunucular çok uzun olabiliyor. Biz kabinetlerde IP priz kullandık. Yönetilebilir priz gerçekten işe yarıyor. Kabinetleri yükseltilmiş zeminden yere sabitleyin. Deprem durumunda yıkılma olabilir. Fazla kabinete gerek yok. Biz, sunucular için 3 kabinet kullandık, ikisi dolu. Sanallaştırmayla beraber sunucu sayısı çok düştü.

KLİMA - Sıcak ve Soğuk hava koridoru mutlaka olsun. Eğer makineleri değil de odayı soğutmaya çalışırsanız, çok verimsiz bir durum ortaya çıkar. Coğrafi konumunuza uygun büyüklükte klima seçmeye çalışın. Fazla büyük/küçük olmasa iyi olur. Bizimkiler biraz büyük olmuş, 2 dakikada soğutuyor.

KLİMA - Kullanımı konusunda kılavuza mutlaka uyun. Biz dış üniteye tente yaptık ve sorun yaşadık. En az iki klima olması şart. Birisi arızalandığında (mutlaka olur) diğeri idare edebilmeli. Sadece sıcaklık değil nem de önemli. 20-22 derece ve %20-50 arası nem ideal. - İyi araştırın. Yapı işlerindeki mühendislerden kapasite, konumlandırma ve marka konusunda destek alın.

SÖNDÜRME SİSTEMİ - FM200 sistemini A’dan Z’ye kuran firmalar var. Onlardan bilgi alabilirsiniz. Sistem hem yükseltilmiş döşeme altına hem odaya gaz verebilecek şekilde yapılmalı. Algılayıcılar, bina içindeki normal sistemlerden çok daha hassas olmalı. Sigara dumanına bile uyarı vermeli.

İZLEME - Yabancı ve yerli firmaların başarılı ürünleri var. Komple çözüm içeren, görüntü alma, sıcaklık, nem gibi bilgileri tek başına sunan bir ürün tercih etmekte fayda var. Kritik durumlarda SMS gönderen bir sistem tercih etmek akıllıca olur.

ELEKTRİK-UPS - İyi araştırın. Yapı işlerindeki mühendislerden kapasite, konumlandırma ve marka konusunda destek alın. En az 5 saat sistemi çalıştırabilsin Klimayı UPS’ye bağlamayın. 5 saatte sistem yanmaz. Klima dahil 5 saat isterseniz de çok büyük maliyetler söz konusu olur. Tercih sizin Sunucuları farklı UPS’lerden besleyebileceğiniz gibi, bir UPS bir şebeke şeklinde de besleyebilirsiniz. Eğer şebeke önünde jeneratör varsa ikinci seçenek daha uygun. UPS ve sunucular aynı odada kesinlikle olmamalı. Zaten çalışma sıcaklıkları farklı. Kabinetlere fazladan priz çektirin. Ne olur ne olmaz.

KURULUM - 2010’un yaz aylarında sistem odamız kuruldu. Kurulum esnasında ve malzeme temini sırasında sorunlar mutlaka yaşanıyor. Süreç konusunda sabırsız olmayın. Ve acele etmeyin. Biz, işi bina inşaatıyla beraber yürüttüğümüz için uzun sürdü. İyi planlamayla 1 ay gibi bir sürede tamamen bitirebilirsiniz. Bizim odamız biraz küçük ama masraftan da kaçmadık. Benzer bir oda için 150 bin TL kadar bütçe şart.

TEŞEKKÜRLER Şahser GÜVEN Çağman KOCABIYIK Rıza EMET