B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N 12130036 GÜNDÜZ-A 2.SINIF.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KURGU KUŞAĞI “Yaratıcı Düşünme” Etkinliği
Advertisements

YEN İ DO Ğ ANLARI TANIYIN!
Bilgisayar İşletmenliği
DÜNYA’ MIZ NASIL OLUŞTU? HAZIRLAYAN: İrem İSLAMOĞLU
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
İNSAN-MAKİNA SİSTEMLERİNDE PERFORMANSI ETKİLEYEN SOSYAL FAKTÖRLER
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
SU DÖNGÜSÜ.
Prof. Dr. Eşref ADALI Yrd. Doç. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü Sürüm-A
BİLGİSAYARIN SERÜVENİ
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgisayarın blok diyagramı
Abaküs II. Dünya Savaşı sürecinde, ordunun daha hızlı bilgisayarlara gereksinim duyması, bilgisayar tarihinde bir devrim yaratan ENIAC'
Bilgisayarın Temel Kavramları ve Temel Donanım
İlk Hesaplayıcılar Abaküs Logaritma Kayan Cetvel.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ I Okt.Sibel KAPLAN.
Dünden bugüne bİlgİsayar
Prof. Dr. E ş ref ADALI Yrd. Doç. Dr. Ş ule Gündüz Ö ğ üdücü 1.
El YAZISI HECE SLAYT Bu slayttan faydalanabilmeniz için sisteminizde el yazısı fontlarının yüklü olması gerekmektedir. Slayt sayısının fazlalığı nedeni.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
OTOMATA TEORİSİ SELÇUK KILINÇ
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
PROGRAM GELİŞTİRME 1.HAFTA.
SAĞLIK YÜKEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1/B NERMİN ATEŞ
Psikoloji.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgi? 1. Ö ğ renme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçekler 2. İ nsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü.
BİLGİSAYARA GİRİŞ Tarİhçe.
TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
Master in Advanced European and International Studies.
KKKanola Kanola Yagı. Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü.
Geçmişten Günümüze Bilgisayar
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
HAYATA DAİR.
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
Bilgisayarın Gelişimi
ÖNEMLİ GELİŞMELERLE KISA BİLGİSAYAR
Abdulkadir KARADENİZ Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Tarihçesi Bilgisayarların Sınıflandırılması Abdulkadir KARADENİZ
Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.
KÜRESELLEŞME VE DEĞİŞEN DÜNYA
ÜRET İ M VE ÜRET İ M YÖNET İ M İ KAVRAMLARI.  Üretim:" İ nsan ihtiyaçlarını kar ş ılamak amacıyla mal veya hizmetlerin meydana getirilmesi i ş lemidir."
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
AROMAT İ K KEK İ K YA Ğ I KOKUSUNUN DERS TUTUMU ÜZER İ NE ETK İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
M AKINE B ILIMINE G IRIŞ Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL.
Tolga GÜYER ©2006. Donanım Gelişimi Tolga GÜYER ©2006.
Bilgisayarın Tarihçesi ve Geleceği Hatice KOCATEPE Gülçin BALCI.
DOSYA MENÜSÜ.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Arzum ‘Her i ş in bir Arzum'u vardır.’. * Tarihçe * Yönetim Yapısı * İş letmenin Sahipleri * Vizyon-Misyon * Ürünleri * Rakipleri * Sosyal Sorumluluk.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
BİLGİSAYAR.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
Bölüm 7 İfadeler ve atamalar.
Prof. Dr. Eşref ADALI Doç. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü Sürüm-B
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
Sunum transkripti:

B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF

İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden yararlanan ilk toplama makinesini Blaise Pascal geli ş tirmi ş tir. Pascal bu makineyi tasarlarken, bir tarafa do ğ ru döndürülen di ş li çarkların hareketinden faydalanmı ş tır. Daha sonra Leibniz aynı prensiple çarpma i ş lemi de yapabilen bir makine daha geli ş tirmi ş tir.Blaise Pascal

Hesaplamada elektronik sistemin öncüsü İ ngiliz bilim adamı Charles Babbage'dir. Babbage'nin Analitik Motor adını verdi ğ i cihaz, belli bir programlama içinde hesapları otomatik olarak yapabilmekteydi. Gerçek anlamda bilgisayarlar, 1941 yılında Berlin'de Kondrad Zuse tarafından geli ş tirilmi ş tir. Onun yaptı ğ ı bilgisayar, elektron lambalarından olu ş uyordu ve aynı yıllarda Busines Machines Corporation adlı firmanın yaptı ğ ı otomatik bilgisayardan çok daha hızlı çalı ş ıyordu.

1946'da, Amerikalı J. Presper Erchert ve Jn W. Mauchly, yüksek i ş lem hızına sahip tam elektronik ilk sayısal bilgisayarı geli ş tirdiler. 17,500 civarında elektron tüpü, 1,500 röle, 70,000 direnç ve 10,000 kondansatörden olu ş mu ş 30 ton a ğ ırlı ğ ındaki bu dev makine, on haneli 5,000 sayıyı bir saniye içinde toplayabiliyordu.

Sonraki yıllarda inanılmaz bir süratle geli ş tirilen bilgisayarlar, bilgiyi çabuk ve do ğ ru bir ş ekilde i ş leme ve saklama özellikleri nedeniyle, kısa sürede günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Bilgi üretimi ve dola ş ımı hızlandı. Bu geli ş meler sayesinde, bir toplumun bütün bireylerinin bilgiye kolayca ula ş maları ve onu tüketmeleri mümkün oldu. Bilgi toplumunun olu ş umunu hızlandıran bu geli ş melerin yanı sıra, basımevlerinden uzay gemilerine kadar hemen bütün makine ve araçların kontrolünü de bilgisayarlar üstlenmeye ba ş ladı. Böylece insanlar uzun süre alan ve oldukça karma ş ık olan yorucu ve bıktırıcı i ş lerden kurtuldular.

B İ LG İ S İ YAR’IN İ CADINI YAPAN K İŞİ JOHN ATANASOY

1642 İ LK OYUKLU B İ LG İ SAYAR

NOT B İ LG İ S İ YATIN BA Ş INDA FAZLA DURMA GÖZLER İ N İ KAYBETMEK İ STEM İ YORSAN B İ LG İ S İ YARIN BA Ş INDA UZUN SÜRE DURMA