Vücudumuzdaki Sistemler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu program karakterinizi tahlil etmeye yönelik bir programdır
Advertisements

e - Rating. Ana sayfamızdan fiyatlarımızı görebilmek için Check rate bölümünden Container Rates linkini tıklayınız.
SAYILARDA 4 İŞLEMİ ÖĞRENİYORUM
BLOG KULLANIM REHBERİ.  Giriş yapmadan blog üzerine bilgi ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Açılan sayfada ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
7.SINIF KONULARI KARMA TESTLER
Uzmanlık alanı girişi için kullanıcı adı ve şifre almak için aşağıdaki linkteki sayfaya eriştiğinizde “Login”e tıklayınız…
SU TERAPİSİ AMA ŞAŞIRTICI.
HEMİPLEJİ VE TEDAVİ PROGRAMI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
M.E.B. E-KONFERANS SİSTEMİ ADOBE CONNECT KULLANIM SUNUSU
YOĞUNLAŞMABUHARLAŞMAKAYNAMA tersidir hızlı olur.
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
VERİ GİRİŞLERİ.
Avrupa okulları içi a ğ KAYIT. KAYIT OLMA Sıkça kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi yazın. İletişim için önemli! Uygun bir kullanıcı adı seçin, çünkü.
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
Support.ebsco.com Dergi Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzları.
HAYVANLAR.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi KAYIT.
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
Dyned Tanıtım Sunusu 2014 Hazırlayan:Hasan EGE.
FAYDALI BESİNLER.
Derslerini seviyor musun?
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Eser İstek.
Hazırlayan: Sevgül Çiftci_İstanbul -20/ 07/ 2005
DENKLEM ÇÖZME Sonraki sayfa
ARABALAR İÇİN TRAFİK İŞARETLERİ YÜKLENİYOR.
6.SINIF KONULARI KARMA TESTLER
Toplamı 10 yapan sayıya tıklayınız.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
WORDPRESS TE WEB TASARIM. Aşağıdaki linke gidin:
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
Bilimsel Bilgiye Erişim ve Sunma
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ
ÇATIŞMA.
sitesine girdikten sonra karşımıza bu ekran gelecektir.
Lütfen parolanızı değiştirin
 1.)Aşağıdaki verilen kesirlerden bileşik kesir olanları tıklatınız Sonraki Soruya.
SORUYA DÖN Aaaaaaa… Olmadı… Hadi öptüm seni, bir daha dene..
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
Test de la banane: Tıklayınız lütfen…. Kocaman bir Hindistan cevizi ağacı ve 4 hayvan vardır ve hepside bu ağacın çok yakınındadırlar. Bir Arslan Bir.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
Nasıl Aktive Ederim? Adım 1
ISUZU TEDARİKÇİ PORTALINA ERİŞİM PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
EBSCO eBooks Uygulaması
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ yaş arasındaki hayat dilimi yetişkinlik dönemi olarak adlandırılır.
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
ÜCRETSİZ VE ÖZGÜN ETKİNLİKLER
MADDE VE YAPISI SORU BANKASI
Davut Yıldırım.
E.
Power pont İle konu değerlendrmesi
DENKKEM SİSTEMLERİ Mat. Öğrt. Oğuz BESLE.
Google Colab Nasıl Yüklenir?
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
ÖĞRETEN YARIŞMAYA HOŞ GELDİNİZ
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
Sunum transkripti:

Vücudumuzdaki Sistemler Tuğçe Güvender

SORU 1 Görme problemleri, kişilik değişiklikleri, baş dönmesi gibi semptomlar hangi hastalıktan şüphelenmemize neden olur? A – Ülser B – Felç C – Yüksek Tansiyon D – Şeker Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap FELÇ Görme problemleri, kişilik değişiklikleri, baş dönmesi gibi semptomlar FELÇ şüphelerine neden olur. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

SORU 2 Beyin gücümüzü etkin kullanmak için aşağıdakilerden hangi besinlere ihtiyacımız vardır? 1 – Kuru Baklagiller 2 – Koyu Yeşil Sebzeler 3 – Yoğurt, Süt 4 – Patates A – 1 ve 4 B – 2 ve 3 C – 3 ve 4 D – Hepsi Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap HEPSİ ne Beyin gücümüzü etkin kullanmak için (Kuru baklagiller, koyu yeşil sebzeler, yoğurt, süt, patates) ihtiyacımız vardır. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen yukarıdaki linke tıklayınız.

SORU 3 Aşağıdakilerden hangisi beynin tabanında yer alıp, vücud ısısının, duyguların, açlığın ve susuzluğun düzenlenmesinde rol oynar? A – Omurilik B – Beyincik C – Hipatalamus D – Beyin, omurilik sıvısı Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap HİPATALAMUS Beynin tabanında yer alıp, vücud ısısının, duyguların, açlığın ve susuzluğun düzenlenmesinde HİPATALAMUS rol oynar Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

SORU 4 Beyin kabuğuna ilişkin üst düzey işlevlerin genel olarak bozulup, “bellek, algı ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma” olarak adlandırılan hastalık aşağıdakilerden hangisidir? A – Sara B – Beyin kanaması C – Alzheimer D – Migren Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap ALZHEIMER Beyin kabuğuna ilişkin üst düzey işlevlerin genel olarak bozulup, “bellek, algı ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma” olarak adlandırılan hastalık ALZHEIMER Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

SORU 5 Aşağıdaki boşluğu doldurunuz. Tıbbi ismi EPİLEPSİ’dir. Tekrarlayan nöbetlerde geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Halk arasında ............. olarak isimlendirilir. Cevaba bakalım >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

Doğru cevap SARA HASTALIĞI Tıbbi ismi EPİLEPSİ’dir. Tekrarlayan nöbetlerde geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Halk arasında SARA HASTALIĞI olarak isimlendirilir. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

SORU 6 Aşağıdaki boşluğu doldurunuz. Beyni saran zarların iltihaplanması olarak gerçekleşen yüksek ateş, kuma, bağ ağrısı belirtileri ile daha çok çocuklarda görülen hastalığın adı ............. dır. Cevaba bakalım >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

Doğru cevap MENENJİT Beyni saran zarların iltihaplanması olarak gerçekleşen yüksek ateş, kuma, bağ ağrısı belirtileri ile daha çok çocuklarda görülen hastalığın adı MENENJİT Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

SORU 7 Yukarıdaki verilen ifadelere göre X, Y, Z ve E ne olabilir? X – Uyarıların değerlendirilip cevap oluşturulduğu yerdir. Y – Uyarıları alıp beyin ya da omuriliğe götürür. Z – Beyinden aldığı emirleri kas ve salgı bezlerine iletir. E – Nöronun yaşamsal olaylarını gerçekleştirir. Yukarıdaki verilen ifadelere göre X, Y, Z ve E ne olabilir? X= ? Y=? Z=? E=? Bir sonraki soruya ilerleyelim >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki X, Y, Z, E linklerine veya bir sonraki soru linkine tıklayınız.

X cevabı Ara sinirler Uyarıların değerlendirilip cevap oluşturulduğu yer ARA SİNİRLER dir. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

Y cevabı Duyu sinirleri Uyarıları alıp beyin ya da omuriliğe DUYU SİNİRLERİ götürür. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

Z cevabı Motor sinirler Beyinden aldığı emirleri, kas ve salgı bezlerine MOTOR SİNİRLER iletir. << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

E cevabı Sinir gövdesi Nöronun yaşamsal olaylarını gerçekleştiren SİNİR GÖVDESİ dir. << Soruya geri dönelim Bir sonraki soruya ilerleyelim >> Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

SORU 8 Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal reflekstir? A – Ağlamak, müzikle dansetmek B – Göz kırpmak, eline iğne batınca çekmek C – Araba kullanmak, yüzmek D – Göz bebeğinin küçülmesi, limon görünce ağzının sulanması Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap İĞNE BATINCA ÇEKMEK cevabı doğru cevaptır. Kalıtsal refleks olarak GÖZ KIRPMAK, ELİNE İĞNE BATINCA ÇEKMEK cevabı doğru cevaptır. Bir sonraki soruya ilerleyelim >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

SORU 9 Aşağıdakilerden hangisi motor ve duyu sinirleri arasındaki bağlantıyı sağlar? A – Ara sinirler B – Motor sinirler C – Dendrit D – Akson Not: Lütfen sadece şıklardan birine tıklayınız.

Tebrikler Doğru Cevap ARA SİNİRLER Motor ve duyu sinirleri arasındaki bağlantıyı ARA SİNİRLER sağlamaktadır. SON >> << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linklerden birine tıklayınız.

Üzgünüm Yanlış Cevap Bir daha düşünün... << Soruya geri dönelim Not: Lütfen sadece yukarıdaki linke tıklayınız.

TEŞEKKÜR EDERİM Tuğçe GÜVENDER Bilfen Ataşehir İlköğretim Okulu 6. Sınıf