Gözde DÖVEN – Dokuz Eylül Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.
ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇ YARIŞLARI 2014
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Sürdürülebilir Enerji
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
SPONSOR OLMAK SİZE NE İFADE EDİYOR?
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
İ ZC İ L İ K FEDERASYONU FEDERASYON BA Ş KANI : FEDERASYON ASBA Ş KANI : GENEL SEKRETER İ :
VOLEYBOL.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Tuzlu Su İ le Çalı ş an Arabalar Kadir Mert Ünlü
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
HERKES İ Ç İ N SPOR FEDERASYONU FEDERASYON BA Ş KANI : FEDERASYON ASBA Ş KANI : GENEL SEKRETER İ :
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
 Üniversitemizin toplumsal sorumluluk anlayı ş ına paralel olarak; Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek Gelece ğ e dönük.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
Açık Toplum Vakfı-Boğaziçi Üniversitesi Ön Sonuçların Sunumu 11 Mayıs 2010.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARABA
DÖRTLÜ DÖNGÜ MODEL İ Ramazan TAŞ Turgut Özal Üniversitesi Mayıs 2012 * Ankara ULUSLARARASI KOB İ KONGRES İ.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
B İ N İ C İ L İ K TOPLULU Ğ U HACETTEPE ÜN İ VERS İ TES İ.
Erhan ÖRÜN.  Ermeni Meselesi Nedir?  Dünya Kamuoyunca Kabulü  Avrupa Birli ğ ine Etkileri.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DANS SPORLARI TOPLULUĞU
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu
Bİz kİmİz? Hacettepe Robot Topluluğu mikro denetleyici temelli robot ve otomasyon teknolojileri üzerine çalışan bir öğrenci.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
SUNUM; 1.ÖZET 2.G İ R İ Ş 3.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 4.DÜNYADA B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 5.TÜRK İ YEDE B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 6.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ SANTRAL.
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

Gözde DÖVEN – Dokuz Eylül Üniversitesi ÜNİVERSİTELERİN OTOMOBİL SPORLARINA BAKIŞ AÇISI Gözde DÖVEN – Dokuz Eylül Üniversitesi

Üniversite Gençliği ve Motor Sporları Üniversitelerin bir çoğunda “Otomobil ve Motor Sporları Toplulukları” faaliyetlerini göstermektedirler. Bu topluluklarda üniversite öğrencilerinin genel olarak aşağıdaki faaliyetlerde bulunmaktadırlar Lisanslı TOSFED Gözetmenliği Eğlence amaçlı KARTING yarışları Seyirci olarak yarışlara katılım Lisanslı Pilot / Co-pilot olarak ulusal ve uluslararası yarışlara katılım

Üniversitelerin Alternatif Enerji İle Çalışan Otomobil Sporları ile Tanışması 2005 YILI

Türkiye’nin ilk Güneş Enerjisi ile çalışan Aracı SOLARİS-ERKE 2005 Yılında paneller, hariç tüm parçaları tasarım ve imalatı Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yapılmıştır.

TÜBİTAK ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇ YARIŞI 53 üniversite “Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına” katılıyor. TÜBİTAK ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇ YARIŞI 2005 yılından bu yana her yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen bir pist yarışıdır. 53 üniversite “Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına” katılıyor.

Üniversitelerde Üretilen Alternatif Enerjili Araçlar Güneş Enerjili Araç Hidromobil Güneş arabaları, çalışma enerjisinin büyük bölümünü güneş enerjisi ile sağlayan bir otomobil türüdür. Bundan dolayı dış yüzeyi, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren güneş gözeleri ile kaplıdır. Hidromobil, hidrojen enerjisiyle çalışan araçlara denir. Eksoz çıktısı olarak su çıkarırlar. Bu özelliklerinden dolayı doğaya zarar vermezler. Türkiye'de 2007 yılında Tübitak Hidromobil'07 yarışını düzenlemiştir.

Motor Sporlarının Üniversitelere Katkısı Motor Sporları ile tanışmak Alternatif enerjiler konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak Beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak Takım çalışması kültürünün gelişmesini sağlamak Medya ile üniversite gençliğini tanışmasını sağlamak Gençlerin sosyal gelişimini sağlamak Teknolojik gelişmeleri sürekli takip etmek

Lamborghini ile Güneş Arabası

Proje Süreci ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ BRİFİNGLER&SÜRÜCÜ LİSANSI KARAR VERME SÜRECİ ARAŞTIRMA & ÜRETİM BAŞLANGIÇ SÜRECİ SPONSOR ARAMA SÜRECİ ÜRETİMİ TAMAMLAMA VE DENEME SÜRÜŞLERİ YARIŞLAR ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ O günün teknolojisine sahip olabilme… BRİFİNGLER&SÜRÜCÜ LİSANSI Example graph/chart. TÜBİTAK BAŞLANGIÇ DESTEĞİ

Tasarım ve Üretimden Görüntüler

Tasarım ve Üretimden Görüntüler Fırçasız hap motor sargısı Fırçasız hap motor denemesi

Uluslararası Başarılar

Dizayn Yarişması 3.’lük ödülü Sun Life Tasarım Yarışması 2008 Hellenic Institute of Electric Vehicles tarafından düzenlenen Dizayn Yarişması 3.’lük ödülü Üzerindeki her parçanın yerli üretim olması için yola çıktığımız 2004 yılından günümüze değin, gövdesi ve şasisi, kablosuz iletişim sistemleri, batarya denetim sistemleri, şarj üniteleri, jantlar dâhil olmak üzere araçlarımızın büyük bir kısmı ekip tasarımı ve üretimi haline gelmiştir

Avusturya Basınında Solaris-2010

Fas Güneş Arabaları Yarışı 2013 13-14 Eylül Clermond Ferrand, Fransa INES-CEA, Fransa 75 km Solaris –Dokuz Eylul University, Turkiye

6. World Solar Challenge 2013 06-13 Ekim Solaris –Dokuz Eylul University, Turkiye

Üniversiteler ne bekliyor? İstek ve düşünceleri neler? TOSFED TÜBİTAK MEDYA/BASIN YAYINI Federasyona bağlı bölgesel spor kulüpleri, üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar yapmalı. Alternatif Enerjili Araç Yarışları organizasyonu bir gün bitirirse, otomobil sporları ile üniversite gençliği arasındaki bağ kopabilir. An opportunity for questions and discussions. Sponsor bulmada en etkin araç olan Yazılı ve görsel medya ile gençlerin etkinlikleri kamuoyuyla daha sık paylaşılmalı, böylelikle farkındalık arttırılmasına destek olunmalıdır. Üniversitelerde “Otomobil ve Motor Sporları Toplulukları kurulmalı ve desteklemelidir.

www.teamsolaris.com Conclusion to course, lecture, et al.