Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
PROJELERİN YERİNDE DENETİMİ
Harcama Yönetim Sistemi (HYS)
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Hakem / İzleyici Değerlendirme ve İzleme Raporlarının Elektronik İmza ile Gönderilmesi
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
İl Koordinasyon Bilgi Sistemi
Harcama Yönetim Sistemi (HYS)
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TEST – 1.
(Strateji Geliştirme Bölümü) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
EYOKA Mezun Takip Sistemi
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
Muhtar Bilgi Sistemi.
Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TUBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
BİMER SİSTEMİ KULLANICI REHBERİ
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
www. mersis. gumrukticaret. gov
BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK
Sunum transkripti:

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları (ARDEB) Mali Denetleme ve Sözleşmeler Müdürlüğü Ekim, 2013

Proje Takip Sistemi Nedir? TÜBİTAK ARBİS Akademisyen İzleyici Hakem Panelist TÜBİTAK Proje Takip Sistemi Yürütücü Desteklenmesine karar verilen projelerin mali ve idari takibi

ARBİS PTS TTS Proje Takip Sistemi Nedir? Resmi Yazışmalar Talep Takibi Gelişme/Sonuç Raporları İş Yükü Takibi Duyurular

Proje Takip Sistemi Proje Takip Sistemi’nin Paydaşları Araştırma Grupları TTS Kullanıcıları Proje Yürütücüleri MADES Bursiyer Bilgileri Talepler (Grup onayı gerektiren durumlar) Resmi Yazışmalar Gelişme Raporu (Bilimsel Kısım) Gelişme Raporu (Mali Kısım) TTS fişleri

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular PTS’ye nasıl giriş yapabilirim?

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Gelişme/Sonuç raporunda dönem içerisinde yapmış olduğum bazı harcamalar görünmüyor, ne yapabilirim? PTS’de gelişme/sonuç raporu döneminde yapmış olduğunuz harcamalar değil, dönem içerisinde TTS’de kesilmiş olan fişler görünür.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Gelişme/ sonuç raporumun iade edildiğine dair bir e-posta aldım, ne yapmalıyım? Mali raporunuzda düzeltilmesi gereken bazı hususlar vardır, düzeltilmesi talep edilen fişlerin yanında detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Proje ekibinden bir kişinin ismi sistemde görünmüyor, yapılan ödemeyi nasıl gösterebilirim? Öncelikle kişinin projenize eklendiğinden emin olmalısınız. (Onay için Grup sorumlusu ile iletişime geçmelisiniz.) Kişi eklendikten sonra sistemde ismini bulabilirsiniz. Kişi eklenmiş olmasına rağmen karşınıza çıkmıyorsa, proje ekibinizde yer alan bir diğer kişiyi seçerek açıklamada kime ödeme yapıldığını yazabilirsiniz.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Mali raporda harcama kalemlerinin bir kısmında «dönem ödeneği bulunmamaktadır» ifadesi görünüyor. Ne yapmalıyım? Harcama kalemlerinin ödenekleri söz konusu dönemden önce tarafınıza gönderilmiş demektir. Kalemlerin altında «önceki dönem ödeneklerini göster» butonuna tıklayarak daha önce gönderilen tüm ödeneklere ulaşabilirsiniz.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Kurum hissesi harcamamın açıklamasına ne yazmalıyım? Harcamaların Ar-Ge kapsamında yapılmış olduğunu belierten bir ifade yazmanız yeterlidir.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Gelişme/sonuç raporumla ilgili istenen revizyonları yaptım. Ancak sistemden hala son gönderme tarihi ile ilgili uyarı mesajı alıyorum. Ne yapmalıyım? İstenen revizyonları uyguladıktan sonra değişiklikleri kaydedip «gruba gönder» butonu ile raporu yeniden bize göndermelisiniz.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Gelişme/sonuç raporum iade edildi ancak son gönderme tarihi olarak verilen tarihe kadar değişiklikleri yapmam mümkün değil. Ne yapmalıyım? Projenizin mali kısmı ile ilgilenen MADES uzmanına gerekçenizi anlatan bir e-posta göndermeniz halinde son gönderme tarihi güncellenecektir.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Taleplerim ekranını hangi durumlarda kullanmalıyım? Y.içi/Y. dışı kongre- konferans katılımı Bursiyer bildirimi/ekleme/çıkarma Projede öngörülen harcama kalemlerinde yapılacak nitelik/nicelik değişiklikleri Ek ödenek Ek süre Fasıl aktarımları**

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular Hangi kalemler arasında fasıl aktarımı yapmak için ilgili Gruptan onay almalıyım? Ekonomik sınıflandırmanın ikinci düzeyleri arasında aktarma yapılması durumunda TÜBİTAK’a bilgi verilir.

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular

PTS ile ilgili sıkça sorulan sorular

Proje Yürütürken Başvurulacak Kaynaklar Proje Sözleşmesi Yürütücülerin Dikkat Edeceği Hususlar (http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/uygulamalar-ve-yonergeler/tts/icerik-yardimci-belgeler) Programa Mahsus İdari ve Mali Esaslar TTS Web Sayfası İlgili Programa Dair TÜBİTAK Web Sayfası

Proje Yürütürken Başvurulacak Kişiler ARBİS kayıtları ile ilgili sorunlarda : ARDEB sekreterliğine Başvuru aşamasında yaşanan sorunlarda: ARDEB sekreterliğine veya Bilişim Müdürlüğü’ne Gelişme-sonuç raporları mali kısmında sistemden kaynaklanan hatalarda : İlgili ekran görüntüsü ve açıklama içeren e-posta ile MADES sorumlusuna Talep sistemi ile ilgili sorunlarda : İlgili Grup uzmanına İdari-Bilimsel konularda : İlgili Grup uzmanına Harcamalar ve mali konularda : İlgili MADES uzmanına

TEŞEKKÜRLER gokce.uysal@tubitak.gov.tr 0 (312) 468 53 00 / 2351 adem.polat@tubitak.gov.tr 0 (312) 468 53 00 / 2442