Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK"— Sunum transkripti:

1 BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK

2 Projeler üzerinde sadece proje yürütücüleri işlem yapabilir.
İlgili proje seçilip görüntülendikten sonra, sol üstte çıkan menü ile proje ile ilgili tüm işlemler gerçekleştirilebilir.

3 Talep işlemleri menüsünden yapılmak istenilen değişiklikle ilgili kısım seçilir.

4

5 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE – 17 Araştırma projelerinin Komisyon tarafından onaylanan süre içerisinde tamamlanması esastır. Ek süre taleplerinin proje bitiş tarihinden en geç 15 gün önce gerçekleştirilmesi gerekir. Proje yürütücülerinin gerekçeli talebi üzerine, Komisyon kararı ile projeler için on iki (12) aya kadar ek süre verilebilir. Toplamda on iki (12) ayı geçmemek üzere, bir proje için iki defa ek süre talep edilebilir. Ek süre talepleri, projenin normal süresi bitmeden en az 15 gün önce yapılması gerekir. Ek sürenin hesabında, projenin normal bitiş tarihi esas alınır ve süre bu tarihten itibaren hesaplanır.

6 Sistem üzerinden yapılacak tüm talepler için gerekçenin anlaşılır bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

7 Ek bütçe MADDE – 18 1) Projelerinin Komisyon tarafından onaylanan bütçe ile tamamlanması esastır. 2) Ek bütçe taleplerinin proje bitiş tarihinden en geç 2 ay önce gerçekleştirilmesi gerekir. 3) Ek bütçe talepleri, harcama kalemlerinde öngörülemeyen artışlar, kurdaki farklılaşmalar, projenin tamamlanması için mecburi ek alımlara ihtiyaç duyulması gibi durumlarda; proje yürütücüsünün gerekçeli talebi neticesinde Komisyon kararı ile karşılanır. İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre; MADDE 14 – 1) Bilimsel Etkinlik Katılım Projeleri için ek kaynak desteği sağlanmaz. 2) Sempozyum Düzenleme Projelerinde sağlanabilecek ek kaynak miktarı proje bütçesinin % 10’unu geçmemek koşuluyla Komisyon tarafından belirlenir. 6 3) Diğer projeler için sağlanabilecek ek kaynak miktarı proje bütçesinin %25’sini geçmemek üzere Komisyon tarafından belirlenir.

8 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE – 19 1) Projelerin onaylanan içerik ve kapsam ile yürütülmesi esastır. 2) Harcama kaleminde değişiklik yapılabilmesi için; proje bütçesinde henüz harcama gerçekleşmemiş bir harcama kaleminin bulunması gerekmektedir..Vazgeçilen harcama kalemi çıkarılarak çıkarılan bütçe kaleminden fazla olmamak kaydıyla yeni bütçe kalem/kalemlerinin eklenir.

9

10 Ek bütçe talebinde bulunulan malzeme veya hizmetle ilgili olarak teknik şartname ve teklifin de sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

11 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE – 19 1) Projelerin onaylanan içerik ve kapsam ile yürütülmesi esastır. 2) Harcama kaleminde değişiklik yapılabilmesi için; proje bütçesinde henüz harcama gerçekleşmemiş bir harcama kaleminin bulunması gerekmektedir. Vazgeçilen harcama kalemi çıkarılarak çıkarılan bütçe kaleminden fazla olmamak kaydıyla yeni bütçe kalem/kalemlerinin eklenir.

12 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE – 20 1) Proje kapsamında, başvuru aşamasında talep edilen ve Komisyon tarafından onaylanan alımların ve harcamaların yapılması esastır. Ancak projenin tanımlanması için zaruri alımlara ihtiyaç duyulması ve proje bütçesinden bakiye kalması halinde halinde proje yürütücüsünün gerekçeli talebi ve Komisyon kararı ile ek alım yapılabilir. 2) Ek alım, daha önce gerçekleştirilen ve bakiye kalan harcama kalemlerinin bütçesi kullanılarak veya ek bütçe talep edilerek sağlanan bütçe ile gerçekleştirilir. 3) Komisyon, gerekli gördüğü hallerde ek alım taleplerinin yerindeliği ile ilgili hakem görüşüne başvurabilir

13 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE -21 Komisyon, gerekli gördüğü hallerde veya proje yürütücüsünün gerekçeli talebini yerinde bulması durumunda proje ekibinde değişiklik yapabilir.

14 İMÜ BAP 2016 Usul ve Esaslarına göre;
MADDE ) Sağlık sorunu veya önceden öngörülmeyen zorunlu hallerde Komisyon, proje yürütücüsünün talebi üzerine veya re’sen projenin normal süresinden sayılmamak üzere çalışmayı 6 aya kadar askıya alabilir. 2) Projenin askıya alınması yürütücü tarafından talep ediliyorsa gerekçesi ve dayanağı belgeler APSİS programına kaydedilir ayrıca birime teslim edilir. Özlem TEKİN


"BAPSİS ÜZERİNDEN PROJELERDE TALEP OLUŞTURMAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları