Sayıştay Konferans Salonu Ankara,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
SUNUM.
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU

İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL STANDARTLARI
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI Doç. Dr. Hanefi Özbek
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
İÇ KONTROL STANDARTLARI. İÇ KONTROL 5018 sayılı Kamu Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 55. maddesinde İç Kontrol idarenin amaçlarına, belirlenmiş.
PROJE YOZLAŞMAYI ÖNLEDİ Mİ? Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi Kapanış Konferansı 25 Kasım Ankara.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Sunum transkripti:

Sayıştay Konferans Salonu Ankara, 25.05.2011 Etik Kültürün Geliştirilmesinde Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum İşbirliği Projesi Sayıştay Konferans Salonu Ankara, 25.05.2011

Projenin Genel Hatları Proje Fikri Projenin Amacı Proje Büyüklüğü: 2,500,000 Euro Proje Dönemi: 2013-2015

Projenin Hazırlanış Süreci Paydaşların tespiti Kamu Sektörü Özel Sektör Sivil Toplum Akademi Mesleki Örgütler

İstişare Süreci E-Posta Telefon Odak Grup Toplantıları Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Projenin Temel Etkinlik Kalemleri Kurulun Kapasitesini Geliştirici Faaliyetler Kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplumla ortaklaşa etkinliklerin düzenlenmesi Farkındalık Artırıcı Etkinlikler Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitelerini Artırmaya Yönelik Hibe Programı

Kurulun Kapasitesini Geliştirici Faaliyetler Türkiye’de etik sisteminin yapılanması ve Kamu Görevlileri Etik Kurulunun bu sistem içersindeki yerinin değerlendirildiği bir rapor hazırlanması Kurulun düzenlediği etkinliklerin kalite ve etkisini ölçmek üzere metodoloji geliştirilmesi Başka ülkelerdeki Etik Kurulu benzeri yapıların karşılaştırmalı analizi Kurulun kendisinin ve paydaşları ile ilişkisinin etkililiğinin değerlendirilmesi Ombudsman ile Etik Kurulu’nun işleyişi, görev ve yetki alanlarının kapsamı ve sınırları; kesiştiği ve ayrıldığı noktalar ile bu konudaki uluslararası ülke örneklerinin analizi Çalışma ziyaretleri düzenlenmesi

Kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplumla ortaklaşa etkinliklerin düzenlenmesi Kamu-özel sektör-sivil toplum arasındaki etkileşim mekanizmalarının analizi Kamu etiği ve iş etiği arasındaki ilişkinin analizi Toplumda sürdürülebilir bir etik kültürün geliştirilmesine yönelik ilgili paydaşların nasıl bir işbirliği yürütebileceğine dair strateji belirlenmesi Etik Platformunun etkililiğinin değerlendirilmesi ve daha iyi işlemesi için öneriler geliştirilmesi Sivil toplum ile ilgili mevzuatın etik açıdan analiz edilmesi İç kontrol-etik ilişkisi ile etik kültürün yerleştirilmesinde iç denetçilerin rolünün analizi Özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sendikalar, mesleki kuruluşlar ve kamu kurumlarının etik komisyonlarıyla çalıştay ve konferanslar düzenlenmesi

…Kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplumla ortaklaşa etkinliklerin düzenlenmesi Seçilecek iki kamu kurumunun sunduğu hizmetlerin genel bir değerlendirmesi ile paydaş analizinin yapılması Yolsuzluk ve etik olmayan davranışlar bağlamında bu kurumların değerlendirilmesi Bu kurumların karşılaştıkları sorun alanlarının tartışılacağı ve paydaşların da içinde bulunacağı çalıştaylar düzenlenmesi Bu kurumlara özgü etik ilkeler belirlemek üzere çalıştaylar düzenlenmesi Hizmetlerinden yararlananların bu kurumlar hakkındaki kanaatini ölçmek üzere projenin başında ve sonunda kamuoyu araştırması yaptırılması Bu kurumlarda yolsuzluk ve etik olmayan davranışları azaltmaya yönelik somut önlem paketi hazırlanması Bazı (temsil gücü yüksek) meslek ve özel sektör kuruluşlarının meslek etiği ve iş etik ilkeleri geliştirme faaliyetlerine destek olunması

Farkındalık Artırıcı Etkinlikler Etikle ilgili kısa video klipler yaptırılması Kısa film, karikatür ve afiş yarışmaları düzenlenmesi Mesleki etik ilkeleri ile ilgili var olan şikayet ve yaptırım mekanizmalarının tanınırlığının arttırılmasına yönelik bir çalışma yaptırılması Etik alanında öğrenim gören lisansüstü öğrencilerinin burs yoluyla desteklenmesi ve ürettikleri eserlerin telif hakkı karşılığı basımı ve internetten yayımı 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait Etik Haftalarında birer adet konferans düzenlenmesi Üniversitelerin öğrenci kulüpleriyle çalıştaylar düzenlenmesi Okullarda etik konularını ihtiva eden ders içeriklerinin gözden geçirilerek yeni içerik üretilmesi ve bu konu ile ilgili MEB temsilcileri ile çalıştaylar düzenlenmesi

Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitelerini Artırmaya Yönelik Hibe Programı Bütçe Uygulama

Projenin Yürütülüş Şekli Proje Yönetimi Kurul Personeli (Proje Direktörü, Proje Direktör Yardımcısı ve diğer Proje ekibi Proje Personeli (Proje Yöneticisi ve Proje Asistanları) Paydaşların Pozisyonu Yönlendirme Komitesi Sorumluluk Devri

Teşekkür ederim… Ahmet Coşkun Proje Direktörü acoskun@basbakanlik.gov.tr 294 5112