METRO ETHERNET INTERNET Metro Ethernet ile alınabilecek servisler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VoIP Nedir ? Kısa bir tanım yapmak gerekirse VoIP, internet veya data hatları üzerinden ses aktarımı olarak açıklanabilir. Bu gibi bir durumda insanların.
Advertisements

FİBER OPTİK TEKNOLOJİSİ Cüneyt SÖNMEZ Onur CÖMERT
BBY 302 Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
TEMEL AĞ TANIMLARI.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Решения нового поколения коммуникаций
WAN Teknolojileri.
Erişim Ağları ve Fiziksel Ortam
VİDEO KONFERANS NEDİR ? NASIL ÇALIŞIR ?
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Bilgisayar Ağ Sistemleri
Operatörlerİn BakIş AçIsIyla Temel Sabİt Telekom Hİzmetlerİ
Ünite 11 bilgisayar ağları
BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar ve Benzeri Sayısal Sistemlerin Belirli Bir Protokol Altında İşletimde Bulunmasını Sağlayan Sistem BİLGİSAYAR AĞI.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Proxy-DNS Nedir?.
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
UZAKTAN EGİTİMDE SİSTEM ODASI TASARIMI VE İŞLETİLMESİ
VERİ İLETİŞİM HİZMETLERİ VERİ İLETİŞİM HİZMETLERİ Yrd. Doç. Dr. Ersoy ÖZ.
WAN Teknolojileri.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
GENİŞBANT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
E-Öğrenme Nedir?
1- BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
E-postanın nasıl kullanılır?
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
1. Sistem Yönetimi  Bilişim sistemlerinde ortaya çıkan hızlı değişime ayak uydurmak gerekiyor.  Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatı sistem altyapısında.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
Kablolama ve Sİstem ODASi Donanimları
Ethernet Anahtarlama.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Bilgisayar Bileşenleri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
SİBER GÜVENLİĞE GİRİŞ ISE 410 DR. TUĞRUL TAŞCI. Ders Planı HaftaKonu Başlığı 1 Siber Güvenlik Nedir? 2 Temel Ağ Kavramları 3 OSI Referans Modeli - Katmanlar.
EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) Aralık
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Ağ Donanımları Ağ Nedir ? Ağ Donanımları Bridge Hub Switch Router
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
DATA CENTER.
BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU -Voice/VoIP
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
IP ve MAC Adresleri Geçtiğimiz ders… IP Adresi DNS Sunucusu MAC Adresi
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Active Directory.
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
Sunan: Gül TÜRKER Süleyman Demirel Üniversitesi
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
WAN Teknolojileri.
Mustafa COŞAR- Murat DOĞAN- İsmail ARIK Hitit Üniversitesi
OSİ Modeli.
Sunum transkripti:

METRO ETHERNET INTERNET Metro Ethernet ile alınabilecek servisler IP CENTREX TT GÜVENLİK V P N ISDN / PRI Metro Ethernet Switch Noktadan Noktaya Yerel Ağ Telefon Santrali Telefon Firewall Şube Şube Şube Şube Metro Ethernet ile alınabilecek servisler

METRO ETHERNET Nedir? Metro Ethernet bir altyapı hizmetidir. Üzerinde aşağıdaki servisler çalıştırılabilir. TTNET Internet ISDN / PRI ile telefon santral bağlantısı IP CENTREX Hizmeti TT Güvenlik Hizmeti Noktadan Noktaya Kiralık Devreler Internet üzerindeki sunucular ve son kullanıcılar ethernet ile haberleşirler. DSL, Frame Relay ve ATM gibi altyapılar ethernet protokollerini kendi sinyallerine çevirdikleri için kayıp ve gecikmeler oluşur. Metro Ethernet teknolojisi uçtan uca ethernet protokolü ile çalıştığı için çevrimlerden oluşan kayıplar söz konusu değildir. ISDN / PRI Noktadan Noktaya IP CENTREX TT GÜVENLİK V P N Metro Ethernet Switch Yerel Ağ Telefon Santrali Telefon Firewall Şube

Özellikler Yüksek Hız Simetrik Erişim Maliyet Avantajları 10 Gbps’e kadar veri erişimi Simetrik Erişim İndirme ve yükleme hızları eşittir Maliyet Avantajları Sadece switch kullanıldığından yatırım ve işletme maliyetleri düşüktür Kesintisiz Hizmet Fiber altyapı ve kurumsal destek sayesinde kesintisiz çalışpma altyapısı Esnek Hizmet Çeşitleri TDMoIP, IP Centrex, Noktadan Noktaya, Internet Elektromanyetizmadan Etkilenmeyen İletişim Cam ışık iletkenleri sayesinde elektriksel etkenlere dayanıklı

Örnek Çalışmalar METRO ETHERNET Firewall ISDN / PRI Metro Ethernet Sanallaştırma G.SHDSL

Ereğli Devlet Hastanesi INTERNET B Eski SSK Devlet Hastanesi A VPN VPN VPN VPN İki hastane binası arasında 7 km mesafe vardır. Hastane Bilgi Yönetim Sunucuları A blokta bulunmakta, B bloktaki yaklaşık 60 Bilgisayar bu sunuculardan hizmet almaktadır. Her iki tarafta da Metro Ethernet üzerinden 10 Mbit/s Internet hizmeti kullanılmaktadır. Firewall cihazı yardımı ile VPN kullanılarak iki hastanenin yerel ağda çalışır gibi çalışmaları sağlanmıştır. Tek Veritabanı Sunucusu, Tek Active Directory ve Çift DHCP kullanılmıştır.

BİOSİS Bilgisayar INTERNET www.e-bayi.net Bayi Bayi Bayi Bayi Bayi Biosis Bilgisayar’ın ülke çapındaki 800’ü aşkın bayisi BİOSİS Veri Merkezini kullanarak elektronik ticaret yapmaktadır.

MEDAŞ 76 Noktalı Geniş Alan Ağı Metro Ethernet Noktadan Noktaya KONYA Aksaray Karaman İlçeler İlçeler Nevşehir G.SHDSL İlçeler Niğde İlçeler İlçeler İlçeler 70 Taşra Birimi… Kırşehir

Konya Adliye Sarayı PBX INTERNET METRO ETHERNET 213 15 15 213 15 16 213 15 17 … INTERNET Doğrudan Dahili Arama METRO ETHERNET TDM over IP PBX ISDN / PRI Metro Ethernet altyapısı üzerinden hem internet hem de Telefon santrali için ISDN / PRI kullanılmıştır. PRI Hizmeti IP-MUX cihazı ile taşınmaktadır.

Aksaray Üniversitesi INTERNET METRO ETHERNET 213 15 15 213 15 16 213 15 17 … INTERNET IP CENTREX Doğrudan Dahili Arama METRO ETHERNET IP CENTREX IP Centrex Hizmeti ile telefon santrali bulundurma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Bütün telefonlara doğrudan dahiliye erişim özelliği kazandırılmış, bunun için ISDN / PRI kullanılmasına gerek kalmamıştır.