İkinci slayta nasıl geçeceğim yav..? Bi bilen yok mu?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-SAĞLIK VERİLERİ VE ADLİ BİLİŞİM
Advertisements

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Sağlık Bakanlığı için Ölüm Nedeni İstatistiklerinin Önemi
Hastane İşletmeciliği Uzmanı GATA Organ Nakli Koordinatörü
TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile Hekimliği
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI Doç. Dr. Hanefi Özbek
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
ÇALIŞANLAR AÇISINDAN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Eczacılık İşleri ile ilgili Şube Müdürü
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTLENME
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
SANAL DEVLET.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
SAĞLIK TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2011.
KONULAR SEVK ZİNCİRİ NE ZAMAN VE İLK NERELERDE BAŞLADI? GENEL SAĞLIK SİGORTASI GSS KİMLERİ KAPSAMAKTADIR? GSS SAYILANLARDAN ALINAN PRİM ORANLARI ? KORUYUCU.
SAĞLIKTA PERFORMANS YÖNETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI Haziran 2007 Ankara Dr. Mehmet DEMİR.
1 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
VERİMLİLİK VE KALİTE YÖNETİM DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) KAPANIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 20 Ağustos.
Aile Hekimliğinin Temel Esasları
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
EKONOMİK DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç Dr Hasan S.SAĞLAM.
Ecz.Emine KÜÇÜKALP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eczacılık İşleri ile ilgili Şube Müdürü AKILCI İLAÇ KULLANIMI.
YAŞAM SONU BAKIM HASTALARININ BAKIM YERİNİN BELİRLENMESİNDE TOPLUMSAL TERCİHLER EV/HASTANE HEMŞİRE :HURİŞAH AKSAKAL.
Türkiye Sağlık Reformları Tarihi
Ulusal & Uluslararası Kuruluşlar
Japonya Sağlık Sistemi
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
RİSKLİ SİGORTALILAR HAVUZU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Bir Aile Hekimi Olarak Verdiğimiz Sağlık Hizmetini Nasıl Geliştirebiliriz ? İkinci slayta nasıl geçeceğim yav..? Bi bilen yok mu? Dr. Deniz Cilasun H.P.O s.o. Dr. A. Muzaffer Çelebi A.C.G. DH Dr. Sadrettin Haksal A.C.G. DH Dr. Ökkeş Sipahi AÇS-AP

Cevabımız belli: Kalite !!

.amaç .yöntem .çerçeve .sonuç Sunum planı: .amaç .yöntem .çerçeve .sonuç

Amaç: .Kalite tanımı nedir? .Sağlıkta kalite tanımı .Sağlıkta kaliteyi nasıl ölçebiliriz? .Sağlıkta kaliteyi nasıl geliştiririz?

Kim belirliyor? (Ortak bir kriter var mıdır?) Kalite: Kim belirliyor? (Ortak bir kriter var mıdır?)

Kalite: TÜRK DİL KURUMU: WİKİPEDİA: Nitelik SAĞLIK BAKANLIĞI: Bir şeyin iyi veya kötü olma özelliği WİKİPEDİA: Nitelik SAĞLIK BAKANLIĞI: Uygun,nitelikli,etkin hizmet

WONCA/EQUİP amacı “Tüm Avrupa ülkelerinde yüksek kalitede birinci basamak sağlık hizmeti sunulması için katkıda bulunmak” olarak tanımlanmıştır.

.Toplam kalite yönetimi .Sürekli kalite geliştirme .Kalite çemberi Sağlıkta kalite: .Toplam kalite yönetimi .Sürekli kalite geliştirme .Kalite çemberi

Toplam kalite yönetimi (TKY-tanım*) “Kabul edilen standartlarla bakım vermek,  hastaların ve sağlık personelinin yetkide ve karar vermede eşit olmaları, hastaların güvenliğine çok önem vermek”

Toplam kalite yönetimi (TKY-tanım**) “ müşteri beklentilerini herşeyin üzerinde tutan ve müşteri tarafından tanımlanan kaliteyi, tüm faaliyetlerin yürütülmesi sırasında ürün ve hizmet bünyesinde oluşturulan bir yönetim biçimidir.”

Kaynak(TKY) Kiymir, Bülent; Sağlık Kuruluş Kalite Yönetimi Ulusal Sağlık Kuruluşları ve Hastane Yönetimi  Sempozyumu 4-7 Mayıs 1994, Kuşadası.Aydın Dokuz Eylül Üniversitesi,İzmir,1995

Bahsedilen hizmetlerin özellikleri şöyle sıralanabilir: 1-hizmet kalitesinin düzeyinde farklılık ol ması,kaliteli hizmetten faydalanmak iste yenlerin sayısında artış oluşturmuştur 2-Tıbbi teknolojideki hızlı gelişmeler kalite istemini ön plana çıkarmıştır.

3-Hizmeti almak isteyenler aynı zamanda hizmet kalitesini soruşturma bilincine erişmişlerdir. 4-Sağlık hizmeti alanlar, aldıkları hizmetlerin ücretlendirilmelerinde adaletli bir orantı olup olmadığını soruşturmaya başlamışlardır.

Sürekli kalite geliştirme TC Sağlık bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire başkanlığı

1-Nasıl ölçebiliriz? 2-Nasıl geliştirebiliriz? Sağlıkta kaliteyi; 1-Nasıl ölçebiliriz? 2-Nasıl geliştirebiliriz?

Tartışma ve Sonuç:

Eski sistemin yanlışları yok muydu? Elbette..

“sağlıkta dönüşüm” programında hiç hata yok mu? Özelleşme: Birinci basamak İkinci basamak

Sigorta şirketleri: Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş.  Ak sigorta A.Ş.  Anadolu Hayat Emeklilik  A.Ş.  Anadolu Sigorta A.Ş  Ankara Sigorta A.Ş Aviva Sigorta A.Ş. Axa Sigorta A.Ş. CHARTIS Sigorta A.Ş. Demir Hayat Sigorta A.Ş. Ergo İsviçre Emeklilik ve HayatA.Ş.    Garanti Emeklilik Ve Hayat A.Ş.   Groupama Sigorta A.Ş.  Groupama EmeklilikA.Ş.  Mapfre Genel Yaşam  Sigorta A.Ş. Mapfre Genel SigortaA.Ş.  Güneş Sigorta A.Ş.   HDI Sigorta A.Ş.   Hür Sigorta A.Ş.   Yapı Kredi Sigorta A.Ş. Eureko Sigorta A.Ş.

Sağlıktaki bu dönüşüm hekimlere ,ve örgütlerine ne kadar danışıldı? Zokayı yutan hekim mi

Yeni süreç: .Genel sağlıksigortası .Malpraktis yasası .Aile hekimliği .Tam gün yasası .Kamu hastaneleri birlik yasası .Özel sağlık sigortaları .Özel hastaneler

Bir bütün olarak sağlık hizmeti

Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi , 18 - 20 Mart 2009 ODTÜ ENFORMATİK ENSTİTÜSÜ - Oya Deniz Koçgil Türkiye’deki bireysel performans uygulamaları ağırlıklı ola rak erişilebilirlik boyutunu ölçmektedir.Akademik çalışma larda erişebilirlik hedefi genellikle 1. basamak hizmetlerde bir hedef olmakta,uzmanlaşmış sağlık hizmetlerinde etkili lik , sağlığın iyileştirmesi, verimlilik,hasta merkezlilik ve duyarlılık hedefleri ön plana çıkmaktadır. Kurumsal performans uygulamasında 2.basamak hizmetle rinin değerlendirilmesinde etkililik boyutu elealınmamış , sağlığın iyileştirilmesi alanındaki göstergeler ise çok sınırlı kalmıştır. Oysa etkililik ve sağlığın iyileştirilmesi hedefleri dünyada 2. ve 3.basamakta hem ayaktan hemde yatılı hasta bakımında en önemli hedeftir.

Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi , 18 - 20 Mart 2009 ODTÜ ENFORMATİK ENSTİTÜSÜ – Oya Deniz Koçgil Dünyada hastalık yönetimi önem kazanmış, hastalık bazında göstergeler geliştirilmiştir. Özellikle kronik hastalıklar,hem yaygınlıkları hem de yüksek maliyetleri nedeniyle önem kazanmıştır. Türkiye’de bu alanda verem savaş birimleri dışında bir çalışma tespit edilememiştir.

Hürriyet 2 ekim 2009