OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
OKULDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
IMF ile stand by anlaşması
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
İ K S İlköğretim Kurumları Standartları.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
NORM KADRO TKY’NİN ETÜDÜ VII. BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI: KAMU KESİMİNDEKİ İSTİHDAMIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKLİLİĞİ; Kamu yönetiminin yeterli sayı ve.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1 OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİNİN KURULUŞU. OKUL GELİŞİM MODELİ UYGULAMALARININ MEVZUAT DAYANAKLARI Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Yönergesi. Milli Eğitim.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TKY
REHBERLİK DERS II.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
KALEM TÜKENİR ÖĞRENCİ TÜKENMEZ (TÜKENMİŞ ÖĞRENCİ).
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİNİN ÖĞRETMENLERE TANITIMI
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
ÜNİTE 5: PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
İKS İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTI
PLANLI OKUL GELİŞİMİ.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
T.C. MANİSA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
T.C. YENİKENT AHMET ÇİÇEK ANADOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KOORDİNASYON MERKEZİ OKUL GELİŞİM MODELİ Nihat BÜBÜL.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
NORM KADRO UYGULAMALARI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
TKY PROGRAMINI UYGULAMA TKY FELSEFESİ TKY UYGULAMASINDAKİ TEMEL İLKELER TKY.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
OGYE PLANLI OKUL GELİŞİMİ OKUL GELİŞİM SÜRECİNDE YER ALAN VARSAYIMLAR 1-OKUL; GELİŞİM SÜRECİ SONUNDA DAHA ETKİN BİR EĞİTİM KURUMU OLACAKTIR. 2-ÇALIŞMALARDA.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
TANILAMA.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Linda Martin Kıdemli Başkan Yardımcısı Dünya Çapında Satış
REHBERLİK DERS II.
Ayrıca toplam kalite yönetimi (TKY);  sorun belirleme ve çözme,  maliyetleri düşürme,  sürekli kalite geliştirme,  teslimatı hızlandırma,  yeni ürün/hizmet.
Sunum transkripti:

OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi Eğitimde Özelleştirmenin bir ETÜD’ü daha. MÜŞTERİ ( ÖĞRENCİ ) MEMNUNİYETİ ???

TEMEL FELSEFESİ: (MEB AÇIKLIYOR) “Çağdaş eğitimi; Okulla ilgili kararlarda Eğitimin bütün taraflarının katılımını; Yerel kaynakların harekete geçirilerek açık, planlı ve verimli kullanımı; Personelin verimini arttırıcı önlemleri geliştirmeyi HEDEFLER”

ASIL HEDEFLENEN: 1- Devlet, yerel kaynakları harekete geçirerek, eğitim yükünü sırtından atmayı ve tasfiyeyi kolaylaştırmayı; 2- “Katılımcılıkla” neo liberal politikaların eğitimin taraflarına kabul ettirilmesi; 3- Personel veriminin arttırılması ile, TKY esaslarının hayata geçirilmesi amaçlanmıştır.

OGYE’NİN GELİŞİM BASAMAKLARI: Stratejik Planlama ve Okul Gelişim Hedeflerini Belirleme Yıllık Okul Gelişim Planı Çalışma Grupları Biçimlendirici Değerlendirme Düzeltilmiş Gelişim Planının Uygulanması Son Değerlendirme ve Rapor

HEDEFLENEN; “Bir öğretim yılı boyunca bütün planlamanın ekip tarafından yapılması ve tüm personelin ‘Çalışma Grupları’ adı altında, mesai fazlası-ücretsiz çalıştırmaya alıştırılması”

OGYE SÜRECİ; “Okulun fiziki ve insan kaynaklarını geliştirerek, eğitimin niteliğini ve öğrenci başarısını arttırmayı amaçlayan sistematik bir süreçtir.”

“Esas amaç, takım çalışması ile niteliği arttırıp, okulun Dünya Bankası Destekli MLO kapsamına girmesini, o kurumdaki çalışanlarca sağlamaktır.”

‘Nitelik’; öğrenci (müşteri) memnuniyeti ve sürekliliğidir ‘Nitelik’; öğrenci (müşteri) memnuniyeti ve sürekliliğidir.” “Öğrenci başarısı ise, Bilgi ve istendik davranışların edinilmesinden çok, memnuniyetinin düzeyidir.”

**Okul, OGYE tarafından satışa hazır hale gelecek bir niteliğe büründürülecektir. MLO okullar, her eğitim bölgesinin satışı için bir “reklam okul”dur. (“sağlam domates önde, çürükler arkada” misali)

OGYE ve Çalışma Basamakları: 1- Okulun Misyonunu ve Vizyonunu belirler. (Çevrenin müşteri PROFİLİNİ çıkarır) 2- Bütün personeli bu çalışmaya katar. (Ekip lideri, işletmecinin gönüllü personel şefidir.) 3- Çalışma Grupları oluşturur. (Her çalışma grubu bir kalite çemberidir.)

4-Okulun mevcut durumunu belirleyici çalışmalar yapar. 5-İhtiyaç analizi için anketler uygular ve değerlendirir. 6-Personel için görüşme formları düzenler, uygular ve değerlendirir. (performansı ölçüm Sisteminin uygulama zeminini hazırlar)

OGYE üyeleri: Okul Koruma Derneği Temsilcisi Okul Müdürü Okul Müdür Yardımcısı Öğretmen Rehber Öğretmen Destek Personel Veli Öğrenci Okul Koruma Derneği Temsilcisi Okul Ali Birliği Temsilcisi Mahalle muhtarları Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri

Veli katılımı; 1- Okulun tanıtım çalışmalarını organize eder. 2- Fiziki kaynakların geliştirilmesine önderlik eder. 3- Yardıma muhtaç öğrencileri belirleyip destek çalışması yürütür.

Öğrencilerin görüşlerini, isteklerini ve sorunlarını OGYE’ye iletir. Öğrenci Katılımı: Öğrencilerin görüşlerini, isteklerini ve sorunlarını OGYE’ye iletir.

Okul Koruma Derneği temsilcisinin katılımı: Velilerin parasal desteğini sağlamak için uygun düzenlemeler yapar.

Sivil Toplum Örgütleri Temsilcisinin katılımı: Çalışmalara gözlemci olarak katılıp, kararlarda oy kullanabilirler.

Sonuçta hedeflenen: Mahalli İdareler Yasa Tasarısı, madde 17 Katılım: ”Hizmetlere ilişkin kararlara meslek örgütleri, mahalli idare temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri katılır.”