DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

ŞAHİN AKDAĞ.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Kelime İşlemci Programı
TABLOLARLA TASARIM YAPMAK
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Tablosuz Tasarım Div ler.
EXCEL 2003 Ders 1.
BDEM105 Ünite 5: Word
BDEM105 Ünite 5: Word 2010 ( 2. Bölüm) 1.
Kutu Modeli Özellikleri
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
TABLOLAR.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Bilgisayarda Ofis Programları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
MS-WORD TOBLO OLUŞTURMA
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
Hazırlayan: Cihan UĞUR
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
İLERİ HTML.
Temel Bilgi Teknolojileri
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgi Teknolojileri
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Microsoft Office Access
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
powerPoint nedir
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ

common sekmesi altında bulunan tablo butonunu kullanırız. TABLO OLUŞTURMA Dreamweaverda tablo eklemek için insert-table (CTRL+ALT+T) sekmesini ya da common sekmesi altında bulunan tablo butonunu kullanırız.

Karşımızı resimdeki gibi bir pencere çıkacak.

Rows : Satır sayısını buraya giriyoruz. Columns : Sütün sayısını buraya giriyoruz. Table width : Bu kısma tabla kenişliğini giriyoruz. Burada bulunan percent seçeneği girdiğiniz değeri yüzde olarak algılayacaktır. Bu kısma 75 değerini verdiğimizde sayfanın %75ini kaplayacaktır. Diğer seçenek ise pixel olarak göstermektedir.

Border : Tablo kenar kalınlığı değerini giriyoruz. Cell Padding : Bu hücre içindeki materyalin duvarlarına olan uzaklığı olarak yorumlanabilir. Cell Spacing : Hücreler arasında bulunan boşluğu ifade eder.

Oluşturduğumuz tabloyu seçtikten sonra aşağıdaki gibi properties panelini göreceksiniz. Bu bölümde yukarıda belirttiğimi kısımları ayarlayabilirsiiz. Ek olarak tablomuzun bg rengini,bg resmini ve border rengini buradan ayarlayabiliriz.

Oluşturduğumuz tablodan herhangi bir hücrenin içinde bir yere tıklayalım. Ardından aşağıda properties panelini göreceksiniz.

Font ayarını yapacağımız kısım 2. Eklediğimiz yazı ya da resmin yatay olarak konumunu ayarladığımız kısım. (center:ortalama ,left: sola yaslama ,: right : sağa yaslama) 3. Eklediğimiz yazı ya da resmin dikey olarak konumunu ayarladığımız kısım. (top:tepeye , bottom : en dibe , middle : ortaya ) 4. Font boyutunu ayarladığımız kısım.

5. Tabloya uygulanacak CSS stilinin bulunduğu kısım. 6. Hücre genişliğini pixel cinsinden ayarladığımız kısım. (yüzde olarak ayalamak için örnek: %10 şeklinde girilmelidir. 7. Hücre yüksekliğini pixel cinsinden ayarladığımız kısım. 8. Font rengini ayarladığımız kısım.

9. Link verdiğimiz kısım. 10. Hücremiz için background resmi seçeçeğimiz bölüm. 11. Hücremiz için background rengi ayarlayacağımız bölüm. 12. Border rengini ayarladığımız bölüm.

Hücreleri bölme ve hücreleri birleştirme. Hücreleri bölme : Bölmek istediğiniz hücrenin içine tıklayın.Daha sonra yukarıdaki resimde properties bölümünde bulunan 2 numaralı okla belirtmiş olduğum butona tıklayın.Rows satır,columns sütün sayısını arttırır.  Hücreleri Birleştirme :Birleştirmek istediğiniz hücreleri seçin ve 1 numaralı okla belirtmiş olduğum butona basın.

Hesap tablolarına veri aktarmak Sekmeli verileri belgenize önce dosyalarınızı (Microsoft Excel dosyaları veya veritabanı dosyaları gibi) sınırlandırılmış metin dosyaları olarak kaydederek içe aktarabilirsiniz. Sekmeli verileri içe aktarım formatlayabilir ve Microsoft Word HTML belgelerinden metin içe aktarabilirsiniz. Excel dosyasının içeriği web sayfasına içe aktararak da Microsoft Excel belgelerinden Dreamweaver belgelerine metin ekleyebilirsiniz.

Dosya > İçe Aktar > Sekmeli Verileri İçe Aktar'ı veya Ekle > Tablo Nesneleri > Sekmeli Verileri İçe Aktar'ı seçin. İstediğiniz dosyayı bulun veya metin kutusuna dosyanın adını yazın. Dosya, sınırlandırılmış metin olarak kaydedildiğinde kullanılan sınırlandırıcıyı seçin. Seçenekleriniz şunlardır: Sekme, Virgül, Noktalı Virgül ve Diğer. Diğer'i seçerseniz, seçeneğin yanında boş bir alan görüntülenir. Sınırlayıcı olarak kullanılan karakteri girin. Verilerin içeri aktarılacağı tabloyu formatlamak veya tanımlamak için diğer seçenekleri kullanın ve Tamam'ı tıklatın.

Tablo hücrelerini yapıştırma Hücreleri yapıştırmak istediğiniz yeri seçin: -Varolan hücreleri yapıştırdığınız hücrelerle değiştirmek için, panodaki hücrelerle aynı mizanpaja sahip olan mevcut bir hücre grubu seçin. (Örneğin 3 x 2'lik bir hücre bloku kopyalar ya da keserseniz, yapıştırarak değiştirmek üzere diğer bir 3 x 2'lik hücre bloku seçebilirsiniz.) -Belli bir hücrenin üzerine tam satır oluşturan hücreleri yapıştırmak için o hücrenin içini tıklatın. -Belli bir hücrenin soluna tam sütun oluşturan hücreleri yapıştırmak için o hücrenin içini tıklatın.

Tablo hücrelerini kopyalamak Kesintisiz bir çizgi üzerinde bulunan ve dikdörtgen oluşturan bir ya da daha çok hücreyi seçin.

Tabloları sıralamak Bir tablonun satırlarını, tek bir sütunun içeriğini temel alarak sıralayabilirsiniz. Ayrıca iki tablonun içeriğini temel alan daha karmaşık bir tablo sıralaması da yapabilirsiniz. Diğer yandan colspan ya da rowspan nitelikleri içeren , diğer bir değişle belirtilmiş hücreler İçeren tabloları sıralayamazsınız .

Tabloyu seçin ya da herhangi bir hücrenin içini tıklatın Komutlar > Tabloyu Sırala'yı seçin, iletişim kutusundaki seçenekleri belirleyin ve Tamam'ı tıklatın.