AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Hollanda Gıda Vadisi Kümesi Üniversite-Sanayi İşbirliği
KALKINMA AJANSLARI ve KOORDİNATÖR İLLER
Arıcılığın Tarihi Arıcılığa ait ilk bulgular yıl öncesine dayanır.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KREA GRUP Hyatt Regency, İstanbul 20 Mayıs  Dünya piyasalarında görünüm  Türkiye piyasaları  Krea ve yatırım stratejisi Ekler  Türkiye Ekonomisine.
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Nükleer Santrallerde Enerji Üretimi ve Personel Eğitimi
COĞRAFİ BÖLGELER.
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU İKİNCİL MEVZUAT
Portekiz.
Enerji Sektöründe Lojistiğin Yeri ve Önemi
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
Squash Federasyonu Sponsorluk Teklifi Squash Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜRKİYE’DE YERLEŞME.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
TÜRKİYE – AZERBAYCAN TURİZM İŞBİRLİĞİ
Karma Personel Taşıma Organizasyonu Günaydın Turizm
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Arıcılığın Yeri ve Önemi
Coğrafi Bölgeler.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
TEKSTİLKENT TİCARET MERKEZİ ESENLER- İSTANBUL
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Güneş enerjisi.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
Başarılı Bireysel ve Kurumsal Kariyer Gelişimi Örnekleri 1
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
İŞLETMELERİN KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Portekiz.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME Yerleşmenin Dağılışını Etkileyen Faktörler Doğal FaktörlerBeşeri Faktörler.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Tarım sektörünün önemi
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık BADAK Antalya Milletvekili

Gerekçe  Ekonomi dünyasında Büyük İşletmeler küçük birer devlet gücüne erişiyorlar. Ayrıca Sanat ve Spordaki gelişmeler çok varlıklı sanatçı ve sporcu ailelerin oluşmasını sağlıyor.  Dünyada yaklaşık Büyük İşletme var.  Büyük işletmelerin; üst düzey yöneticileri ile sanatçılar ve sporcular yaşama tarzlarında değişiklik yapıyorlar. İşleriyle evlerini birleştiriyorlar.

Gerekçe  Hızlı haberleşme ve ulaşımın avantajlarıyla işletmelerini daha kolay kontrol edebiliyor ve yönetiyorlar.  Yaklaşık 4 milyon kişi İşyeri + Konutun yeni yaşama tarzları sunmasını bekliyor.  Önerilen bölge, Tarihi Yunan, Tarihi Filistin(Kudüs)-Tarihi Mısır ile üç büyük dinin çıktığı coğrafyaya sınır olduğundan benzersizdir ve çekici önceliğe sahiptir

Gerekçe  Artan zamanlarında, özel uçak, büyük yat, golf, wellness vb. araç ve merkezleri kullanmak istiyorlar. Bu kesim zaman zaman bir arada olabilecekleri ortak mekanlara ihtiyaç duyuyorlar.  Büyük Şirketler Avrupa, Amerika ve Uzak Doğuda bulunuyorlar. Ayrıca popüler sanatçılar ve sporcular da genellikle aynı coğrafyada bulunuyorlar. Bulundukları coğrafyada deniz, uçak kullanımları sınırlı. AKDENİZ ılık suya sahip ve sunduğu iklim bakımından çok özel.

Gerekçe  Akdeniz üç kıtaya yakınlığı, tarihi konumu, iklimi vb. sebeplerle küçük uçak ve yatların kullanımına uygundur.  Bu Kesimlerle Dünya sanatçılarına ve sporcularına konforlu İş + Konut sunulabilir. (Dubai’nin konforlu konutlarına alternatif)

Ne Yapılabilir ?  Büyük şirketler AR-GE bölümlerini ve üretimlerinin bir bölümünü Akdeniz’de kurarak üst düzey yöneticilerinin yeni imkanlarını (Uçak, yat, wellness vb.) aynı mekanlarda kullanma olanağı bulabilirler. Yeni bir hayat tarzı sunulabilir,  Akdeniz’de Türkiye'nin atıl kalan, gelişmeyen Gazipaşa-Silifke arası özel statüyle imar düzenine kavuşturulabilir,  Planlamada toplam 1000 adet ortalama 300’er dekar alanlar Firmalara Tahsis edilecek tarzda hazırlanacak işletmelere kiralanabilir.

Ne Yapılabilir ?  Yollar, elektrik, su, küçük havaalanları, küçük yat limanları vb. altyapı kira bedelleriyle Türkiye tarafından hazırlanır,  Firmalar kendi tesislerini kurar ve 300 Dekar araziyi istediğine uygun kullanır,  Büyük yatlar için yat limanları ve özel uçaklar için havaalanları yapılır,  Büyük Sağlık Kompleksleri, Alışveriş Merkezleri, İbadethaneler hazırlanır.

Avantajları  büyük firma ortalama nitelikli personel çalıştırabilir,  Firmalardan; çalıştıracağı personelin yarısını Türkiye’deki Üniversite mezunlarını çalıştırma şartı aranması yüksek vasıflı istihdama katkı sağlar,  Dünya şirketlerinde tecrübe edinen vatandaşlarımız zaman içinde deneyimlerini Anadolu'ya taşırlar,  Tarım, Ticaret, Sanayi alanlarında kullanılmayan bir bölgemiz ülkemize döviz ve istihdam sağlar,  Dünya firmalarının gelmesi ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlar.

Dezavantajları  Ülkemizin toprakları yabancılara veriliyor endişesi uyandırabilir,  Pazarlama ve hukuki altyapı tam hazırlanmazsa proje başarısız olabilir,  Milli güvenlik endişesiyle projeye şüpheyle bakılabilir,  İlgili bölgede nükleer santral alanı konuşulması projeyi engelleyebilir.

Proje Süresi  2008 Hukuki hazırlık,  2009 Proje Tasarım Çalışmaları,  2010 Tanıtım ve Pazarlama Çalışmaları,  Etap 300 ünite tamamlanması,  Etap 300 ünite tamamlanması,  Etap 400 ünite tamamlanması.