Sabancı Vakfı Hibe Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
MODÜL 4 Organizasyon.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
REHBERLİK DERS II.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
24. MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI Mayıs 2012, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Eğitiminde Tasarım Dersleri Prof. Dr.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Ajans Ana Sayfası. Portal Ana Sayfası Yardım Sayfası.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI (Yapım - Uygulama)
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı)
Comenius Okul Ortaklıkları
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
YENİ FIRSATLAR PROGRAMI HİBE PLANI BÜTÇE. Yeni Fırsatlar Programı Bütçenin 3 zorunlu bölümü vardır. Proje bütçesi Maliyetlerin doğrulanması Beklenen fon.
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
ADDIE. ADDIE MODEL İ (JENER İ K MODELLEME) 2 Analiz (Analysis) Tasarım (Design) Geliştirme (Development) Uygulama (Implementation) De ğ erlendirme (Evaluation)
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
Şirket Adı İş planı sunusu.
FUAR ORGANİZASYONU.
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

Sabancı Vakfı Hibe Programı Proje Hazırlık Aşamaları

Başvuru Kararının Alınması Kontrol edin: Kuruluşunuz hibe almak için uygun mu ? Öncelikleriniz Program hedefleri ile uyumlu mu? Temel faaliyetleriniz rehberde belirtilen faaliyet alanlarına uyuyor mu ? Nitelikli ve deneyimli personele sahip misiniz?

Başvuru Kararı hakkında daha fazla bilgi! Kuruluşunuz bir projeyi yürütebilmek için yeterli kaynaklara sahip mi? (Gönüllü çalışanlar, erişilebilir proje ekibi, kurum destekleri vb.) Projenizin başka projeleri kopyalamadığından emin misiniz? Başvuru yapmak için yeterli zaman var mı? Hevesli, iyimser ve sabırlı mısınız?

Proje Geliştirme Aşamaları Proje Tasarımı : ele alınacak sorunun tespiti ilgili faaliyetleri planlama beraber çalışılacak ortakları bulma Başvuru formunu hazırlama Başvuru

Ön Planlama Aşaması Projeyi tasarlayın: Temel proje hedeflerini tasarlayın. Proje faaliyetlerini yapılandırın. İhtiyacınız olan kaynakların tahminini yapın. (insan kaynakları, olanaklar, alınabilecek destekler vb.) Proje maliyetinin tahminini yapın. Potansiyel projenizin anahtar unsurlarının iki sayfalık özetini hazırlayın.

Ön Planlama Aşaması (devam) Proje tasarımınızı değerlendirin ve gerekliyse değişiklikler yapın. Aşağıdakileri kontrol edin: Hedefleriniz ve faaliyetleriniz Sabancı Vakfı Hibe Programı hedefleri ile uyumlu mu? Projeniz yerel ihtiyaçları ve öncelikleri karşılıyor mu? Projeniz herhangi bir diğer projenin birebir aynısı mı?

Ön Planlama Aşaması (devam) Uygun ortaklar bulun ve iletişime geçin. İlk ortak toplantısını düzenleyin, gerekli ortaklık taahhütlerini tespit edin. Ortaklarınızla sorumlulukların dağılımı, bütçeye katkı ve mali kurallar ve prosedüler üzerine anlaşın.

Başvurma Kararının Alınması Potansiyel ortakların güçlü ve zayıf yanlarını değerlendirin. Potansiyel ortakların kaynakları ve uzmanlıklarını değerlendirin. Ortakların potansiyel katkılarını değerlendirin. Ortakların sizinle çalışabilme istek ve taahhütlerini değerlendirin. Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi ortakların gelişigüzel, bulunan coğrafya’da başka bir kuruluşla çalışılamayacağının endişesi ile seçilmesi ya da Projeye başvuru sahibi olamayacak bir kuruluşun ortaklık teklifinin kabul edilmesidir. Bu çeşit yanlış seçimler genelde daha sonra projenin başarısız olmasına sebep olur. O yüzden yukarıda sayılan özelliklere dikkat etmenizin önemle altını çizeriz.

İdeal Proje Koordinatörü Bu kişinin aşağıdaki özellikleri içermesi gerekir: Düzenli olmalıdır; zaman ve maliyet yönetimini bilmesi gerekir. Sorumluluk alabilmelidir. Kişileri yönetebilmelidir. Pazarlık edebilmelidir. Problem çözebilmelidir. Kişileri motive edebilmelidir. Proje yürütme konusunda deneyimli olmalıdır. Plan, yeniden plan, yeniden plan yapabilmelidir. Bu kadar özellik saydıktan sonra genelde suda yürüyebilmesi de gerekir deriz ama siz gene de bu özelliklere sahip birini bulma konusunda umudunuzu yitirmeyin.

Proje Başvurusunun Hazırlanması Yapılacak işleri belirleyin ve detaylı tasarım için bir zaman çizelgesi belirleyin : Proje ekibinin seçimi (ortaklar ve başvuran kurum) Faaliyetlerin ve hazırlanma takviminin detaylı çizilmesi Bütçe hazırlanması Destekleyicilerin bulunması Personel/ortaklar arasında görevlerin dağılımı

Proje Başvurusunun Hazırlanması (devam) Hazırladığınız proje özetinden yola çıkarak başvuru formunu doldurun. Doldurduğunuz başvuru formunu bir başkasına okutun ve gerekirse ilgili değişikler yapın; bunun için zaman ayırın. Proje bütçesini hazırlayın ve Başvuru Rehberinde belirtilen tüm özellikleri karşıladığından emin olun.

Son Kontroller Tüm belgelerin eksiksiz hazırlandığından emin olun: Başvuru Formu (hem CD’de, hem de basılı olarak) Bütçe (hem CD’de, hem de basılı olarak) Ortaklık Formu (sadece basılı) Proje Başvuru Kararı (sadece basılı) Tamamlanmış proje başvurusunu zamanında teslim edin. Son günü beklemeyin!