Çalışma Konusu: Akıllı Çöp

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.
Advertisements

Geri Dönüşüm Nedir?.
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ.
Maddelerin Işık Geçirgenliği
AMBALAJ VE GERİ DÖNÜŞÜM
ATIK KAĞIT DEĞERLENDİRME PROJESİ
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 3 Çalışma Konusu: Güneş Enerjisi.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Mavi ve Yeşil İçin Elele
IŞIK Yunus Emre Yüksel.
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 2 Çalışma Konusu: Toprak Enerjisi.
hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
Kent Bilgi Sistemleri ve Atık Yönetimi
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
PİLLERİ KEŞFEDELİM VİDEO 1
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: Lions İlköğretim Okulu Grup No: 2 (Abdullah YÜKSEL,Sema SÖNMEZ, Zehra AKIN) Çalışma Konusu: SU.
TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI.
Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini.
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
Gözlükler, Göz Sağlığı
KAYU İLE FOTOSENTEZ ÖĞRENELİM Derse giriş için tıklayınız.
HAZIRLAYAN: MEİ MELİSA CHEN
Başla Intro(001) Yardım(004) Kazanımlar(002) Güneş enerjisini canlılar nasıl kullanır?( Enerji Kaynağı: Güneş) 200.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: Namık Kemal İlköğretim Okulu Grup No: 1 Çalışma Konusu: Sanayi/Ticaret.
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
BESİN ZİNCİRİ.
Hayat Bilgisi 2 Çevremizi Koruyalım.
Uygun Aydınlatma Nasıl Olmalıdır?
NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt
TMYO Elektrik ve Enerji Bölümü Dönem Sonu Teknik Sergisi
SUSUZ DÜNYA’YA BİR DAMLA SU
Gözlükler, Göz Sağlığı Dilek Selek
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri.
GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU SUNUMU GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU SUNUMU.
YILDIRIM BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ. ÇÖP ve ÇEVRE İnsanlar her gün, boşalan, kırılan, eskiyen, bozulan veya artık istenmeyen her şeyi çöpe atar.
Konu:YEŞİL PİL. Son zamanların en popüler konuları arasında yer alan yeşil enerji ve yeşil ürünler gün geçtikçe biraz daha hayatımıza girmeye başladı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
2019 YILI EYLEM PLANI SIRA NO EYLEM ADI HEDEF GURUP VE YERİ
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Çalışma Konusu: Akıllı Çöp Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 4 Çalışma Konusu: Akıllı Çöp

Ajanda Projenin Amacı Yeşil Enerji Projesi Proje İçeriği

Yeşil Enerji Grup Üyeleri Sabiha KAYMAZ Aleyna YOLDAŞ Eyüp Ensari KAVAK

Projenin Amacı Akıllı Çöp Çevremizi temiz tutmalıyız ve bunun için çöplerimizi doğru atmalı ve ayrıştırmalıyız. Ama bu ayrıştırmaya dikkat etmiyoruz ve çöplerimizi rastgele atıyoruz. Bu amaçla çevre kirliliğine neden olan çöplerin ayrıştırılarak daha temiz çevre yaratmak bu projenin asıl amacıdır.

Projenin Amacı Akıllı Çöp Çevreye verilen bu zararı en aza indirgemek, önlemek ve daha sağlıklı, temiz bir çevreye kavuşmak için ve geri kazanılabilir maddeler için Akıllı Çöp icat edelim.

Yeşil Enerji Projesi Akıllı Çöp Aşamalar: 1- Plastik, Cam, Kağıt, Diğer gibi çeşitli bölümleri olan bir çöp kutusu yapalım. II - Bu bölümlerin olduğu yerin üst kısmında boş bir alan vardır. III - Bu boş alana atılan çöpleri Akıllı Çöp ayrıştırarak doğru bölüme gönderir.

Yeşil Enerji Projesi Akıllı Çöp Aşamalar: IV - Bu mekanizma elektrik enerjisini değil güneş enerjisini kullanır. V - Boş alanın üstünde bulunan panel enerjisi depolar ve bu sayede ayrışma işini sağlar.

80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi Teşekkür Ederiz 80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi