Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ."— Sunum transkripti:

1 2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ

2 2040 yılında şehirlerimiz İnsanlar toplumsal ve çevresel konularla çok ilgililer. Birçok kişi haftanın belli günlerini STK’lara ayırarak gönüllü hizmet veriyor. STK’lar artık çok etkin.

3 2040 yılında şehirlerimiz Mutlu insanların kenti
“Bilgi toplumu” olma yolunda önemli adımlar atıldı. Şehirlerdeki insanlar hem kendi hem de dünyanın geleceği için gayret gösteriyorlar. Hidrojenli otobüs ulaşım Mutlu insanların kenti enerji 2040 yılı sayısı Aral Gölü’nün kurtuluşu Kısa dönemli çıkar uğruna uzun vadeli trajedi yaşamamak için doğal kaynaklar sürdürülebilir kullanılıyor.

4 2040 yılında şehirlerimiz Ülke artık doğa dostu insanların seçtiği bilinçli doğa dostu politikacılar tarafından yönetiliyor. Hükümetler çevresel konularda STK’larla ortak çalışmalarını arttırdılar.

5 2040 yılında şehirlerimiz Kırsal alandaki kalkınmanın sonucu olarak;
herkes doyduğu yerde değil doğduğu yerde çalışma imkanına sahip. Şehirden kırsala, kırsaldan şehre göç dengelendi. Gecekondulaşma, plansız kentleşme, ulaşım, kirlilik, su ve enerji gibi sorunlar için kalıcı çözümler bulundu.

6 2040 yılında şehirlerimiz Şehirlerde artık yeni yerlerde yapılaşmaya
izin verilmiyor. Nüfus artışı dengede olduğundan buna gerek de yok zaten. “Kentsel dönüşüm projeleri” ile geçmişte işgal edilmiş birçok orman alanı ve su havzaları kurtuldu. Burada yaşayan insanlar sürdürülebilir binalara taşındılar.

7 2040 yılında şehirlerimiz Bu sayede şehirlerin su havzaları da kurtuldu. Artık su havzalarının yakınlarında kimse bina yapmıyor. Birecik baraj gölü Şehir suları daha temiz ve güvenli.

8 2040 yılında şehirlerimiz Yapılan modern binalar sayesinde enerji
çok daha verimli kullanılabiliyor. Zaten artık her bina kendi elektriğini kendisi üretebilecek durumda.

9 2040 yılında şehirlerimiz Yenilenebilir enerjinin önemi arttı ve kullanımı yaygınlaştı. Binaların çatılarındaki kiremitlerin yerini güneş enerjisi panelleri aldı. Belediyeden imar izni almak için bu sistemleri kurmak şart artık.

10 2040 yılında şehirlerimiz Güneş enerjisi kullanımı hayatın her alanında yaygınlaştı. Sokak aydınlatmaları ve trafik sinyalizasyonları artık Tamamen güneş enerjisi ile yapılıyor.

11 2040 yılında şehirlerimiz Rüzgar enerjisi için uygun yerlerde yerel yönetimler yatırımlarını arttırdılar. Her şehir kendi enerjisini üretiyor. Hatta bazı binalarda bile rüzgar pervaneleri görülebiliyor.

12 2040 yılında şehirlerimiz Enerjide olduğu gibi su kullanımı konusunda da insan bilinçli. Zaten binalarda buna uygun yapılmış durumda. Bayındır Barajı Ankara 2040 Ankara 2007 Barajlar neredeyse dolu ama herkes su tasarrufu yöntemlerini alışkanlık haline getirdi.

13 2040 yılında şehirlerimiz Birçok yerde binaların bodrumlarında ve bahçelerinde Yağmur suyu depoları görmek mümkün. Bu sular Evlerde ve bahçe sulamasında kullanılıyor. Şehirde belirli aralıklarla kurulan yağmur suyu toplama şebekesinde biriken sular ise park ve bahçeleri sulamada kullanılıyor.

14 2040 yılında şehirlerimiz Eskiden 1 m2 olan kişi başına yeşil alan miktarı sürekli artıyor. Bir çok yere park ve gezinti yerleri yapıldı. Şehir çevresindeki boş alanlara yıllarca dikilen fidanlar da artık iyice büyüdüler. Her taraf yemyeşil görünüyor.

15 2040 yılında şehirlerimiz Üretilen her ürün geri dönüşümlü. “Kullan at” tipi ürün üretimleri artık kesinlikle yasak. İnsanlar evlerinde çöplerini kendileri ayırıp belediyelerin şehrin her tarafına yerleştirdiği geridönüşüm kutularına atıyorlar.

16 2040 yılında şehirlerimiz Fabrikalar şehirlerinde dışında. Enerjilerini güneş ve rüzgardan kendileri üretiyorlar. Artık “sıfır emisyon” ilkesi onlar için bir toplumsal sorumluluk. Arıtma tesisi Bacalardan çıkan dumanlar, atık sular ve kimyasal atıklar çok sıkı denetleniyor. Tarım alanlarında, meralarda ve orman alanlarında sanayiye izin verilmiyor.

17 2040 yılında şehirlerimiz Gerek karada gerekse denizde yaygın olarak
toplu taşıma araçları kullanılıyor. Artık şehirlerde trafik sorunu yaşanmıyor. Şehirlerimiz daha az gürültülü ve havası daha temiz.

18 2040 yılında şehirlerimiz Toplu taşımada kullanılan araçların birçoğu hibrid. Güneş enerjisi kullanıyorlar. Güneş enerjisinin pilleri boşalınca rüzgardan üretilen elektrikle yollarına devam ediyorlar. İstanbul boğazında vapurların tamamı güneş enerjisi ile çalışıyor. Geceleri ise depoladıkları enerjiyi veya biyoyakıtları kullanıyorlar.

19 2040 yılında şehirlerimiz Güneş enerjisi ile çalışan hibrid otoların sayısı her geçen gün artıyor. Artık petrolle çalışan araba görmek çok zor. Uçaklar bile artık güneş enerjisi kullanmaya başladı.

20 2040 yılında şehirlerimiz Bütün bunlar şehirlerin havasının daha
temiz olmasını sağladı. Ankara/Mamak TEMA - Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi Şehirler artık yalnızca sosyal ve kültürel açıdan değil çevresel açıdan da yaşanılacak yerler.

21 2040 yılında şehirlerimiz Bütün kanalizasyonlar ve fabrikalardan çıkan atık sular arıtılmadan derelere ve denizlere verilmiyor. Hatta arıtılan bu sular organik tarım yapılan alanlarda sulamada ya da tekrar fabrika ve evlerde kullanılıyor.

22 Hayal değil gerçek ! Dünyanın Durumu 2007’yi okuyun !
Dünyanın pek çok yerinde başarıldığı gibi… Dünyanın Durumu 2007’yi okuyun !

23 Sürdürülebilir yaşam ve
toprakla barışık bir gelecek için UMUTLA Çalışıyoruz.

24 Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma
ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Çayır Çimen Sok. Emlak Kredi Blokları A-2 Blok D Levent / İSTANBUL Tel : Faks :


"2040 Yılında ŞEHİRLERİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları