Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çalışma önerisi vermek
Advertisements

Ankara’da Öğretmenlerimizin Diyabet Konusundaki Bilgi ve Tutumları
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
Ankara Örneğinde Medya Okuryazarlığı Dersi Süreci ve Yaygınlaştırılması Çalışmaları İçin Öneriler 1.
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Dönem başında dersin hedefi, içeriği ve öğrencilerden beklentiler.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Araştırmacı Öğretmenler Ebru Mugaloglu
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Öğretmenlik ve Estetik Duyarlılık
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
SABİS 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ 2015 YILI HEDEFLERİ
Öğretmenlik Uygulaması
Eğitim Teknolojileri Araştırmaları Dergisi , 2011, 2(2) : 0-0
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
REHBERLİK DERSİ III.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Yalı Mahallesi Uzun Mustafa Sokak No : 1 Erdek/BALIKESİR
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
İnternet Kullanımının Aile ve Çocuğa Etkisi Prof. Dr. H. Ferhan ODABAŞI Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
İ NG İ L İ ZCE Ö Ğ RETMENL İĞİ DERSLER İ N İ N SWOT ANAL İ Z İ Grup: Fireflies.
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
DURMUŞ ÇAVDAR (Rehber Öğretmen)
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
BE BEP NEDİR ?.
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
Sunum transkripti:

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretmen Adayı ve Mentor Öğretmen Arasındaki Mesleki İlişkinin Güçlendirilmesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yard. Doç. Dr. Sumru Akcan Yard. Doç. Dr. Sibel Tatar 23 Ocak 2012

Staj Programımızın Yapısı Öğretmen adaylarının son sınıfta aldıkları 3 uygulamalı öğretmenlik dersi bulunmaktadır. FLED 403 (gözlem ve kısa ders anlatımları) FLED 416 (seminer dersi, staj okullarında yapılan gözlem ve anlatılan dersler üzerinde öğretmen adaylarının izlenimleri) FLED 412 (staj okullarında öğretmen adaylarının ilköğretim ve ortaöğretim sınıflarında işledikleri dersler)

Öğrenci Profilimiz 2010-2011 akademik yılında yaklaşık 60 son sınıf öğrencimiz bulunmaktadır. Anadolu Öğretmen Meslek Liseleri’nden mezun olmaktadırlar. Bölümümüzde 3 süpervizör bulunmakta ve her süpervizör yaklaşık 20 öğretmen adayı ile çalışmaktadır.

Mentor Öğretmenlerimizden Beklentilerimiz Öğretmen adayına etkin bir rol model olarak mesleki gelişiminde yol göstermek, yardımcı olmak Öğretmen adayına uygun olduğu zamanda dersinde kullanmış olduğu yöntem ve teknikler hakkında açıklama yaparak öğretmen adayının öğretim yöntemleri ve taktikleri hakkındaki farkındalığının artmasını sağlamak

Mentor Öğretmenlerimizden Beklentilerimiz Öğretmen adaylarının derslerini eleştirel gözle izlemesi, değerlendirmesi ve bu değerlendirmeyi öğretmen adayına aktarması Öğretmen adayının gelişimini sistematik olarak adayın üniversitedeki süpervizörü ile paylaşması; öğretmen adayının kuvvetli yönleri ile geliştirilmesi gereken özellikleri hakkında süpervizöre bilgi vermesi

Öğretmen adayı ve mentor öğretmen arasında etkili iletişim Yapılan araştırmalar sadece iyi öğretmen olmanın iyi bir mentor olmak için yeterli olmadığını gösteriyor. Mentorluk gönüllü olarak yapılması gereken ve özel hazırlık gerektiren bir alan

Öğretmen adayı ve mentor öğretmen arasında etkili iletişim Mentor öğretmenlerin öğretmen adayına geri bildirim verirken üzerinde durdukları ana konular: Dil kullanımı Aktivitelerin içeriği Sınıf yönetimi (mentor öğretmenler iyi sınıf yönetiminin iyi bir ders için önşart olduğunu düşünüyorlar)

Öğretmen adaylarının mentor öğretmenlerden beklentileri Mentor öğretmenle düzenli iletişim içinde olabilmek (özellikle e-posta yolu ile), Kendisini sınıfın bir parçası gibi hissedebilmek, Öğrencilerin gözünde kendisinin bir öğretmen olarak algılanabilmesi için destek görmek,

Öğretmen adaylarının mentor öğretmenlerden beklentileri Yaptığı ders anlatımlarından sonra sözlü ve yazılı geri bildirim alabilmek, mümkünse dersi hazırlama sürecinde destek alabilmek, Mentor öğretmenin mesleki deneyiminden faydalanabilmek.

Önerilerimiz Mentor öğretmenlerin öğretmen adayının eğitiminde etkisinin arttırılması MEB tarafından düzenlenecek seminerler sonunda kendilerine verilecek belgeyle kendilerinin bu alandaki niteliklerinin onaylanması ve bu konudaki hizmetlerinin mesleki hayatlarında maddi ve manevi açıdan takdir edilmesi

Mentor Öğretmenlerimizin Önerileri Bu kısımda mentor öğretmenlerimizin yorum ve önerilerini duymak isteriz. Katılımızdan ve ilginizden dolayı teşekkür ederiz. Sumru Akcan & Sibel Tatar sibel.tatar@boun.edu.tr sumru.akcan@boun.edu.tr