Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI"— Sunum transkripti:

1

2 AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI

3 ÜNİVERSİTEDE AKRAN MENTÖRLÜK… İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğr
ÜNİVERSİTEDE AKRAN MENTÖRLÜK… İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Nesteren GAZİOĞLU

4 ÜNİVERSİTEMİZDE AKRAN MENTÖRLÜĞÜ SKS-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Psk. Candan KAVALCI

5 AKRAN MENTÖR… ÖĞRENME ORTAĞI… AKIL HOCASI… ROL MODEL… REHBER…

6 AKRAN MENTÖRDE ARANACAK ÖLÇÜTLER:
Üniversitemizde 2. veya 3. sınıfta öğrenim görüyor olmak, Gönüllülüğü öncelemek, ‘’Başka’’ ya açık olmak, Sakin, sabırlı ve esnek olmak, Teşvik edici, cesaretlendirici ve güçlendirici yaklaşımlar sergilemek, Etkin iletişim becerilerine sahip olmak, iyi bir dinleyici olmak, Genel not ortalaması (GANO) en az 2.50 olmak.

7 AKRAN MENTÖRÜN GÖREV VE SORUMLULUKLARI:
Yeni başlayan öğrencilerin Üniversite ortamına uyum sağlamalarına destek olmak, Öğrenenin (Menti) haklarını ve sorumluluklarını bilmesine yardımcı olmak, Ulaşılabilir olmak, Görev tanımı dışında davranmamak, sınırlılıklarını bilmek, Görev ve sorumluluklarını etik ilkeler çerçevesinde gerçekleştirmek.

8 AKRAN MENTÖR OLMA YOLUNDA… *Akran mentör kriterlerini taşıyorsanız,
Akademik Danışmanınıza 11 Kasım 2016 tarihine kadar ‘Akran Mentör olmak istiyorum’ diye başvurunuz ve ilgili formu doldurunuz. «Akran Mentör Değerlendirme Jürisi» tarafından 5 Aralık 2016 tarihine kadar değerlendirmelerin sonucu belirlenecek ve Akran Mentör Adayları açıklanacaktır. Seçilen adaylar 20 Şubat Mayıs 2016 tarihleri arasında toplam 12 haftadan (36 saat) oluşan eğitim programına katılırlar. Dersler Çarşamba günleri 17:00-19:30 saatleri arasında yapılır. Programa katılan Akran Mentör Adaylarına sertifika verilir. Eğitimlerini tamamlayanlar gelecek eğitim-öğretim yılında ‘Akran Mentör’ unvanı ile Eylül ayı itibarıyla göreve başlayacaklardır.

9

10 -Menti (Öğrenen) Olmak İster misin?
‘Akran Mentör’ hizmetinden yararlanacak olan mentiler de bu hizmetten faydalanmak istediklerini kesin kayıt yaptırırken ‘Kayıt Formu’ nda beyan ederler. Menti olabilmek için gönüllülük esastır. -Neden Menti Olmalıyım? Menti olduğunda sosyal destek elde edersin. Sosyal ve mesleki bilgi birikimin daha hızlı artar. İlişki desteği alırsın, dostluk kurarsın ve değerli olduğunu hissedersin. Farklı öğrenim kaynaklarına ve anahtar kişilere ulaşırsın.

11 Dinlediğiniz için teşekkürler…
Ayrıntılı bilgi için : Telefon: (2062) E-posta:


"AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları