Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU İmtiyazlar / Kamu Özel Ortaklıklarının Eşgüdümü ve Desteklenmesi.
Advertisements

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF II Project is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey The Contracting Authority This Project is implemented under the partnership.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Meriç Belediyeler Birliği
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
ETCF is funded by the European Union Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Konusunda AB’deki En İyi Uygulamaların Türk İş Dünyasına Transferi.
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Rolf Bracke International Geothermal Center Jeotermal.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
1 Hayat Boyu Öğrenme Programı / Grundtvig INTEGRA.
1 T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ AB VE PROJE KOORDİNASYON BÜROSU KADİRLİ EĞİTİM TOPLANTISI
YERELDE AB SÜRECİ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
TÜSİAD VE FİKRİ HAKLAR Murat Peksavaş TÜSİAD Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB

‘’ODANIN UFKUNU AÇ ÜYENİN UFKUNU AÇ’’ TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

TOBB ODANIN UFKUNU AÇ ÜYENİN UFKUNU AÇ ORTAKLAR: *Isparta Ticaret Borsası *Limburg Ticaret ve Sanayi Odası *Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası BÜTÇE: ,10 EURO SÜRE: 12 AY ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

Genel amaçlar: Türkiye’deki Odalar ve Ticaret Borsaları ile AB arasında karşılıklı anlayışı güçlendirecek, iş uygulamalarıyla ilgili bilgi ve uzmanlığın karşılıklı değiş tokuşunu sağlayacak, Türkiye’nin gelecekteki üyeliğine yönelik fırsat ve zorluklar hakkında her iki tarafın da farkında lığını artıracak ve dolayısıyla Avrupa ve Türk iş topluluklarının entegrasyonunu ve ticaretle alakalı müktesebatın Türkiye’de etkin bir şekilde uygulamaya koyulmasını kolaylaştıracak uzun vadeli ortaklıkların kurulması. Özel amaçlar: Ticaretle ilgili Müktesebatın benimsenmesi ile paralel olarak Türk Ticaret Kanununun getirdiği en son mevzuat değişikliklerini tanıtan, şirketin internetteki görünürlüğünü artıran, kümeleşmeyi destekleyen, Türkiye ile Avrupa şirketleri arasında çevrimiçi eşleşmeyi mümkün kılan, yeni ticaret ve yatırım fırsatlarına katkıda bulunan ve dolayısıyla KOBİ gelişimini destekleyen bir Ticari Portalın kurulması; bu sistemi geliştirme için Avrupa’daki şirketlerle know-how ve deneyimin paylaşılması; proje taraflarının hizmet kapasitesinin artırılması, bu sistem üzerinde etkin bir uluslararası ağ kurabilmek adına tarafların birbirlerinin bilgilerinden faydalanması, proje taraflarının ve onların üye şirketlerinin uluslararası hale gelmesinin desteklenmesi ve dolayısıyla Türkiye ve AB’de iş dünyasının entegrasyonuna katkıda bulunulması. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

FAALİYETLER 1) Hazırlık: Proje ekibinin kurulması / üyelerin ihtiyaç analizinin yapılması 2) Ticaret Portalının Kurulması: Sistem tasarımı / Pilot testler / Üyelere sunum / Veri girişi hakkında eğitim / Türk ve Hollandalı üye şirket tarafından kendi-profillerinin yaratılması / Çevrimiçi eşleşme / Uzmanların “çevrimiçi video kütüphanesi” için videoların hazırlanması 3) Çalışma ziyareti: Hollanda, Belçika ve Almanya’ya çalışma ziyareti 4) Eğitimler&seminerler: Yeni Türk Ticaret Kanunu / E-Ticaret 5) Dağıtım: Batı Akdeniz Bölgesi, TOBB ve Eurochambers dahilinde yer alan şirketlere ve kuruluşlara sistemin sunumu 6) Görünürlük: görünürlük materyallerinin / Proje web sitesinin / basın toplantılarının ve bültenlerinin hazırlanması 7) Raporlama: Düzenli raporlar/ TOBB ve Eurochambers’a çevrimiçi rapor / Ara rapor / Nihai rapor TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey

BEKLENEN SONUÇLAR: • * Proje tarafları arasında ilk defa işbirliği yapılmaktadır. Ticari eşleşme hakkında know-how aktarılacaktır. Türkiye Odaları ile onların AB’deki emsalleri arasında karşılıklı bilgi ve anlayış güçlendirilecektir. Üyeler için iş ve yatırım fırsatlarını kolaylaştıran temel oda konuları hakkındaki bilgiler karşılıklı olarak aktarılacaktır. • * Çevrimiçi ticaret portalı yaratılacaktır. Türk ve Hollandalı şirketlerden oluşan bir ticaret ağı oluşturulacaktır. Çevrimiçi ticari eşleşme gerçekleştirilmiş olacaktır. Yeni ticaret ve yatırım fırsatları artırılacaktır. Proje taraflarının hizmet kapasitesi artacaktır. • * Limburg CCI (Hollanda, Almanya ve Belçika) “Euregional” ağına bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecek ve işbirliği kuvvetlendirilecektir. Türkiye’nin AB’ye gelecekteki katılımı açısından fırsatlar zorluklar hakkında her iki tarafın da farkındalığı artırılacaktır. • * Türk iş dünyasının Avrupa’ya adaptasyonunu kolaylaştırmaya yönelik olarak Müktesebatla paralel Yeni Türk Ticaret Kanunu seminerler, eğitimler ve ticaret portalı aracılığıyla tanıtılacaktır. Türkiye’de ticaretle alakalı Müktesebatın etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır. Türkiye’de AB iş uygulamalarının ve AB’de Türk iş uygulamalarının anlaşılması sağlanacaktır. TOBB ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey