Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Veri Tabanı Tasarlama İlk kuralımız, olabildiğince bilgileri parçalamaktır.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Örnek Veritabanı Yazılımı: Microsoft Access
Profesyonel sunu hazırlama
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
SQL’e Giriş.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
11 1.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ  Birincil Anahtar Türleri  Access Veri Tabanında Bulunan İlişkiler  İlişkileri Tanımlama Bir – Çok İlişkisi Çok –
Excel 2007 Uzm. Murat YAZICI.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri 2
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
Bilgisayar Büro Programları Bilgisayar Uygulamaları I
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
Veritabanı Tasarımı ve Yönetimi
Microsoft Office Access
EXCEL’DE GRAFİK OLUŞTURMA
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgi Teknolojileri
Bilgisayar II
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (1).
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Microsoft Office Access
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
Microsoft Office Access
Microsoft Office Access
Microsoft EXCEL (1).
ADRES DEFTERİM.
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
WORD WORD UYGULAMA.
Excel Nedir ?.
Lync Windows Mağazası uygulaması için
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
Veritabanı Kavramları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L POWER POİNT 2003 ÖĞRETMEN= KÜRŞAT KUŞ =
Living in a Digital World Discovering Computers 2010 Bilgisayarların Keşfi Veritabanı Yönetimi Hafta 9.
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
Microsoft® Office Excel® 2007 Eğitimi
ACCESS 2010.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Access Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
powerPoint nedir
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Profesyonel sunu hazırlama
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 2- Tasarım ve ER Modeli
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza imkan veren bir yazılımdır.

Bilinmesi gereken bazı veritabanı terimleri Microsoft Office Access 2007, bilgilerinizi tablolar halinde düzenler: Muhasebeci formunu veya Microsoft Office Excel 2007 çalışma sayfasını hatırlatan satır ve sütun listeleri sunar. Basit bir veritabanı yalnızca tek tablolu olabilir. Veritabanlarının çoğunda daha fazla tabloya gerek duyabilirsiniz. Örneğin, ürün bilgilerinin toplandığı için bir tablonuz, sipariş bilgilerinin toplandığı başka bir tablonuz ve müşteriler hakkında bilgilerin toplandığı daha başka bir tablonuz olabilir.

Bilinmesi gereken bazı veritabanı terimleri Her satır kayıt, her sütun alan olarak da adlandırılabilir. Kayıt herhangi bir şey hakkındaki bilgileri birleştirmenin anlamlı ve tutarlı bir yoludur. Alan ise tek bilgi öğesidir (her kayıtta görüntülenen öğe türü). Örneğin, Ürünler tablosunda her satır veya kayıt tek bir ürün hakkında bilgiler içerir. Her sütun veya alan da, bu ürünle ilgili ürün adı veya fiyatı gibi bilgiler içerir.

Veritabanı tasarımında ilkeler: Bilgilerin yinelenmesi (gereksiz veri olarak da bilinir) kötüdür; çünkü bunlar gereksiz alan kaplar, hata ve tutarsızlık olasılığını artırır. Bilgilerin doğru ve tam olması önemlidir. Veritabanınızda yanlış bilgiler varsa, veritabanından bilgi alan raporlar da yanlış bilgi içerecektir. Sonuç olarak, bu raporlar esasında alacağınız kararlar yanlış bilgilere dayanacaktır.

Tasarım işlemi Veritabanınızın amacını belirleme   Geri kalan adımlara hazırlanmanıza yardımcı olur. Gerekli bilgileri bulma ve düzenleme   Ürün adı ve sipariş numarası gibi veritabanına kaydetmek isteyebileceğiniz tüm bilgi türlerini toplayın. Bilgileri tablolara bölme   Bilgilerinizi, Ürünler veya Siparişler gibi başlıca konulara veya varlıklara göre bölün. Bundan sonra her konu tabloya dönüşür.

Tasarım işlemi Bilgi öğelerini sütunlara dönüştürme   Her tabloda hangi bilgileri depolamak istediğinize karar verin. Her öğe bir alana dönüşüp tabloda sütun olarak görüntülenir. Örneğin, Çalışanlar tablosunda Soyadı ve İşe Alınma Tarihi gibi alanlar olabilir. Birincil anahtarları belirtme   Her tabloya ait birincil anahtarı seçin. Birincil anahtar, her satırı kendine özgü tanımlamak için kullanılan sütundur. Ürün No veya Sipariş No buna örnek olarak verilebilir.

Veritabanında tablo oluşturma Veritabanı oluştururken, verilerinizi tablolarda (konuya dayalı satır ve sütun listeleri) depolarsınız. Örneğin, ad, adres ve telefon numaralarının listesini depolamak için Kişiler tablosu veya ürünlerle ilgili bilgileri depolamak için Ürünler tablosu oluşturabilirsiniz. Veritabanı tasarımını her zaman önce tablolarını oluşturarak başlatmanız gerekir 

Tablo nedir? Tablo, çalışanlar veya ürünler gibi belirli bir konuyla ilgili veriler içerir. Tablodaki her kayıt, belirli bir çalışan gibi tek öğe hakkında bilgiler içerir. Kayıtlar ad, adres ve telefon numarası gibi alanlardan oluşur. Kayıt genellikle satır olarak, alan da genellikle sütun olarak bilinir. 1---Kayıt veya satır 2---Alan veya sütun

Yeni Tablo ekleme Oluştur sekmesinin Tablolar grubunda Tablo'yu tıklatın. Access veritabanına yeni bir tablo ekler ve onu Veri Sayfası görünümünde açar.

Tabloda Tasarım Görünümü Tablonuzda yer almasını istediğiniz “Alan Adlarını” ve bu “Alanların Veri Türlerini” seçebileceğiniz “Birincil Anahtarı” belirleyeceğiniz görünümdür. Tasarım Görünümüne Sol tarafta yer alan Tablo üzerinde sağ tıklayıp buradan “Tasarım Görünümü” nü seçerek ulaşabiliriz.

Tasarım Görünümü Alan: Tablomuzun sütun başlıklarına Access da “Alan” denilmektedir. Tasarım görünümünde çalışırken tabloda yer alacak alanların adları alt alta yazılır. Yanlarına da bu Alanlarda yer verilecek verilerin türü(Sayı, Metin, Tarih vb) yazılır.