Mutluköy İlköğretim Okulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

MAİ VE SİYAH.
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
KARMAŞIK SAYILAR.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Herkes Gibi Benim de Yuvam Var Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN.
Newton’un Hareket Kanunları
Eğitim Öğretimde Planlama
Ergül CELEP,Nursun KARAGÜL,Emel USLU, Nilüfer BEYAZIT
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
WILL FUTURE TENSE ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI ZEYNEP BEKTAŞ.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
MİLLİ EDEBİYAT HAZIRLAYANLAR  Gülcan Diribaş  Elif Er  Aylin Köseler.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
Ünite Portfolyo Sunumu
Elektronik Ürün Dosyası Talimatları Aşağıdaki işlemleri yaparken ihtiyaç duyarsanız Intel ® Eğitim Yardım Rehberini kullanabilirsiniz. Giriş slaytında.
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Ünite Portfolyö Sunumu
Çarpma İşlemi.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
PROBLEM ÇÖZME YAZILIMLARI
DÜN BUGÜN YARIN Ünite Portfolyo Sunumu Fatma KIYMAZ Asuman İŞLER.
YAZMA ÖĞRENME ALANI Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN. YAZMA NEDİR? Yazma, bireylerin konuşma ve düşüncelerini yazılı olarak anlatmalarıdır.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
Kat Hizmetleri Organizasyonu
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim veTerbiye Kurulu Başkanlığı
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Ders Plânının Hazırlanması ve Uygulanması
Mutluköy İlköğretim Okulu
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Sınav Türleri: Uzun Yanıtlı ve Kısa Yanıtlı
Sunum transkripti:

Mutluköy İlköğretim Okulu “Öğretmenler de İnsandır” Sınıf 3-5

Ünite Planı Özeti: Yeni öğrenciler ve geçen yıllardan devam eden bazı öğrenciler, Anaokulundan 5. Sınıfa kadar olan öğretmenler ve oda yerleşimleri hakkında bilgi sahibi değildir. Benim sınıfım, diğer öğrencilerin okul ve öğretmenler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla bir kitapçık hazırlayacaktır. Öğrenciler görüşme soruları hazırlayacak, görüşmeleri gerçekleştirecek ve kitapçık için bir sayfa geliştirecekler. Umarım bunun sonunda da görüşmelere ilişkin kendi sundukları bir video çekimi gerçekleştirecekler.

Neden hepimiz farklıyız? Temel Soru Neden hepimiz farklıyız?

Ünite Soruları İçerik Soruları İnsanların okumak isteyecekleri şeyleri nasıl yazarım? Yazdıklarım hakkında nasıl iyi geribildirim alabilirim ve ben sınıf arkadaşlarıma nasıl onların yazdıklarına yönelik iyi geribildirim verebilirim? İçerik Soruları İyi yazarlar yazdıklarının imla düzeltmelerini nasıl yaparlar? Yazarlar cümlelerinin iyi olduğundan nasıl emin olurlar? Görüşmelerimi yazmak için bilgisayarı nasıl kullanabilirim?

Ünitemde Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanmanın Faydaları Öğrenciler yazma becerilerini kendileri için önemli olan bir konuda (okulları) yazmak için kullanırlar. Yazdıklarının gerçek bir okuyucu kitlesi vardır—okula yeni gelen öğrenciler. Okul hakkında bilgi toplamak için akranlarıyla işbirliği yaparlar. Proje üzerinde çalışırken yazma ve düşünme becerilerini öğrenirler. Proje boyunca çalışmaları hakkında geribildirim verir ve alırlar.

Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanarak Öğrencilerim: Gerçek bir okuyucu kitlesi için yazacak ve öğrenmelerini zenginleştirmek amacıyla teknolojiyi kullanacaklar Tüm yıl boyunca kullanabilecekleri öz değerlendirme ve öz yönelim becerilerini kazanacaklar

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Temel Sorular ve Ünite Sorularını aşağıdaki amaçlarla kullanacağım: Öğrencilerin iyi yazı ve iyi yazarların nasıl çalıştıklarına ilişkin görüşlerini öğrenme Üst düzey düşünme becerileri ve 21. yüzyıl becerilerine yönelik bilgi toplama: İyi yazarların nasıl yazdıklarına ilişkin bir yazıyla, öğrenciler kendi yazma stratejilerine ilişkin metabilişsel farkındalıklarını sergileyecekler Öğrenciler farklı bakış açılarını ve ihtiyaçları öğrenerek, insanların okul hakkında neleri bilmek istediklerini tahmin edecekler

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Ölçme sonucunda ne öğreneceğim Öğrencilerimin iyi yazı hakkında düşüncelerini ve dolayısıyla benim onlara ne öğretmem gerektiğini Öğrencilerimin kullandığı yazma sürecini Öğrencilerim ölçme sonucunda ne elde edecek İyi yazı hakkındaki düşüncelerini Ünite için yazma amaçlarını belirleme olanağı

Hedeflerim Öğrencilerimi güdüleyecek farklı teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma Öğrencilerimin daha fazla üst düzey düşünme becerisi kullanmalarını sağlayacak yollar bulma Öğrencilerimin projeleri gerçekleştirebilmelerine yardım edebilmem için diğer öğretmenlerden çeşitli stratejiler öğrenme

Harika bir yıl geçirmemiz dileğiyle!