Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEYZANUR ATICI.
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
DEĞERLER EĞİTİMİ: ADALET
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEDRİYE ATICI 7.Sınıf
KISSADAN HİSSELER.
Grup A Stratejik Araştırma Servisi Sunar
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
DEĞERLER EĞTİMİ ADALET SUNUSU
7 DİLEK ve 7 CEVAP H.HATEM AYDIN.
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
Yavrum ve ben.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Bir zamanlar bir ağaç varmış
ADALET.
Kendine Karşı Sorumluluk
Kadın erkeğe karşı....
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
Sen hangisini seçerdin?
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
ALLAH VARDIR SUNUYU LÜTFEN KENDİ AKIŞINDA İZLEYİNİZ…
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM
HAYATIN ANLAMI.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Adalet mülkün temelidir.
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
« Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. » HZ. MUHAMMED (S.A.V.)
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
İslam’da Bilginin Kaynakları
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
2. Nezaket.
Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
251.b. Sana bakîyorum. 1.Sana bakîyorum Rabbim, Sana bakîyorum Rabbim, Arkama bakmadan! (:Izlerim yolunu, Rabbim, Izlerim sevincile Rabbim, Izlerim durmadam,
ADALETİN DİNİMİZDEKİ YERİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Sınava hazırlanırken …. 2. Sınav Müfredatı: Toplam 5 Üniteden sorumluyuz. 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ ÜNİTE:
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
HAZRET MUHAMMED (SAV).
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
MANEVİ TEMİZLİK KALP TEMİZLİĞİ
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Sunum transkripti:

Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI

Adalet Nedir? Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Bu anlamda herhangi bir durumun adil (adaletli) olup olmadığından söz edilebilir. Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir. Öte yandan, adalet insanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili olduğundan ahlak ve din kurallarıyla da ilişkilidir.

Adalet ile İlgili Sözler Adalet ancak hakikatten, saadet ancak adaletten doğabilir. EMİLE ZOLA Adalet güzeldir, fakat emir’lerde olursa daha güzel olur.HZ. MUHAMMED Adalet, evrenin ruhudur.ÖMER HAYYAM Adalet mülkün temelidir. HZ. ÖMER Adalet nerede hesap sorarsa, merhamet orada haklarını kaybeder.  REFİK HALİD KARAY Adalet, ulusların sürekli yiyeceğidir.CHATEUBRIAND Adaleti, aklın yardımı olmadan yerine getirmek imkansızdır.J.A. FROUDE Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır. HZ. MUHAMMED

Bir Hikaye Bir Gün ; Hz Musa İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur.  Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken , Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür. Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır. Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder. Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir. Tam Su İçecekken Altın Kesesin Fark eder Ve Hiç Düşünme- den Alır ve Uzaklaşır.  Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir. Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır.  Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz... 

Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster.  İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez.  İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını Çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür.  Olan Biteni Gören Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der.. "Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum.. Senin İşine sual olmaz ama ben anlamadım" Der. Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir :  ''Ey Musa ;  Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki , sen Benim hakkımda Yorum Yapıyorsun?  Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek Şudur :  Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı.  Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü.  O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur..  Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et  Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır."

Adalet istiyorum Şevki Çobanoğlu Hakk'ın rızasını gören  Ben adalet istiyorum  Haklıya hakkını veren  Ben adalet istiyorum  Mülkün temeli adalet  Emaneti ver teslim et  Haksızlığa çekilsin set  Ben adalet istiyorum  Savcılar soruyu sorar  Avukatlar hakkın arar  Dilerim yarayı sarar  Ben adalet istiyorum  Rüşvete göz yumulmasın  Suçlu cezasız kalmasın  Hâkimler ahlar almasın  Ben adalet istiyorum  Hâkimler versin kararı  Kimse görmesin zararı  Topluma olsun yararı  Ben adalet istiyorum  Çobanoğlu adaletli  Sözleri vardır hikmetli  Adaleti katlı katlı  Ben adalet istiyorum  Şevki Çobanoğlu

Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.