Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

PATRONU ONDAN MEMNUN.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Sesli Dinleyiniz Bir gurup arıyla sinekleri bir şişeye koyuyorlar. Ş işenin taban tarafını ışığa doğru, açık olan ağız kısmını da karanlığa doğru yerleştiriyorlar.
HANTEPE VİLLALARI Hantepe Plajı
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Hz.muhammed’in ahlakı.
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
HOŞ GELDİNİZ . Ahmet KARA
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
ÖYKÜ Lütfen SESLİ izleyiniz....
VEFA SADECE BİR SEMT ADI DEĞİLDİR!
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
CÜMLENİN ÖĞELERİ.
SAYGI.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Hayatın Anlamı üzerine
Cümle çeşitleri.
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”
HERKESİN AİLESİ FARKLIDIR 
Hanifi Buluç. A-) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız 1-( … ) S ü tten yoğurdun mayalanmasını bakteriler sağlarlar.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Ertuğrul Gazi oğlu.Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu.
Benim adım Balerin Bebek.
SÖZCÜKTE ANLAM.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
Hiristiyan ikonografyasi
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İSLAMDA BAŞLICA İBADETLER
Adı: Soyadı: Sınıfı: Numarası: Fakirlere yardım edelim Öğretmenin adı: Yusuf Ziya Öğretmenin soyadı: Kınacı 1.
HAZIRLAYAN EBRU YILDIZ=)
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz.. Elimden tut yoksa düşeceğim, Yoksa bir bir yıldızlar düşecek,
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Lütfen SESLİ izleyin....
TRAFİK Kırmızı ışıkta dur! Sarı ışıkta hazır ol Yeşil ışıkta geç.
Ramazan Orucu.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
SAYGI VE SEVGİNİN TOPLUM İÇİN ÖNEMİ
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.

VARLIKLARIN HAREKET ÖZELLİKLERİ
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
Ramazan Orucu. Oruç: Tan yerinin ağarmasından (imsak vaktinin başlamasından) başlayarak akşam güneş batıncaya kadar Allah rızası için yeme-içme başta.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Sunum transkripti:

Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~ Sesli İzleyin

Oğul, İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun.

Güçlüsün, Kuvvetlisin, Akıllısın, kelamlısın. Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.

Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilememiş gizli, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.

Ananı, atanı say, Bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen Yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol, Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme. Sevdiğin yere sık gidip gelme, Muhabbet kalkar itibar olmaz.

Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki alime, Zenginken fakir düşene ve Hatırlı iken itibarını kaybedene.

Unutma ki ! Yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki ! Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler...

Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı Ananı, atanı say, Bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen Yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol, Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme. Sevdiğin yere sık gidip gelme, Muhabbet kalkar itibar olmaz. Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı Oğul, İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun. Güçlüsün, Kuvvetlisin, Akıllısın, kelamlısın. Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın. Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki alime, Zenginken fakir düşene ve Hatırlı iken itibarını kaybede. Unutma ki ! Yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki ! Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler... Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilememiş gizli, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2007 – Isparta Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2007 – Isparta Osman