Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008"— Sunum transkripti:

1 Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
ISPARTA Sesli Dinleyiniz

2 Merak etme okuldan çıktımda geldim
Merhaba anne Yine ben geldim Merak etme okuldan çıktımda geldim

3 Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali “Okula gitmezsen annem çok kızar merak eder” demişti de. Onun için Söylüyorum Geçen hafta öğretmen Sağ elimde sarımsak Sol elimde soğan dedirte öğretti sağımı solumu.

4 Ben biliyorum artık anne sağımı solum neresi.
Ağrıyan yanımın neresi olduğunu şimdi iyi biliyorum anne.. Hani geçen geldiğimde şuram acıyor işte şuram demiştim de. Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne bak şimdi söylüyorum şuram işte sol yanım çok acıyor anne.

5 Hem de her gün acıyor anne her gün
Hem de her gün acıyor anne her gün.. Dün sabah annesi Ayşe’nin saçlarını örmüştü elinden tutup okula getirdi. Yakası da dantel di zil çalınca öptü hadi yavrum sınıfa dedi. Ben de ağladım. Ağladım hiç de utanmadan. Öğretmen ne oldu dedi. Düştüm dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne Dizim acımıyordu Ama sol yanım çok acıyordu anne..

6 Bu gün ben de saçım örülsün istedim, babam ördü ama onunki gibi olmadı
Bu gün ben de saçım örülsün istedim, babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim.. Babam “Ben bilmem ki kızım” dedi. Bari okula sen götür dedim. “Kızım” iş dedi.

7 Bende bana ne dedim ağladım. “kızım ekmek” dedi babam..
Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha bi de sol yanım yine çok acıdı anne. Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep annem beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş dedi. Babam hepsini birden yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne.

8 Uff babam her gün domates peynir koyuyor beslenmeme
Uff babam her gün domates peynir koyuyor beslenmeme.Üzülmesin diye söylemiyorum ama, arkadaşlarım her gün kurabiye börek pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne. Hava kararıyor ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum

9 Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor. İzin verme anne ne olur toprağına el sürdürme. Eve gidince aklıma geliyor bide bunun için ağlıyorum. Bak kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne, bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapıyım seni çok özlüyorum anne

10 Ha unutmadan, öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi.
Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama bana ne kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi nasıl anlatacağım anne. Senin adın geçince sol yanım acıyor anne, hiçbir şey yutamıyorum bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne. Toprağını öpeyim sen de rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne.

11 Sen rüyama gelmeyince, Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası. Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim. Anne çoook... Şiir; Bedirhan GÖKÇE Hazırlayan ;Necdet YILMAZ

12

13

14

15

16 Necdet YILMAZ 2008 ISPARTA


"Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları