VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
“Kolhida” dağ evi “Kolhida” uluslararası av turizm için dağ evi oldukça ilginç ve “Avcılığa çikan parti lideri” stilinde yapılmış. Dağ evi bol yeşillik,
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
COĞRAFİ BÖLGELER.
Taze Otlar & Baharatlar.
ZIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
Müze Nedir?.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
İştah Açan Fotoğraflar
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
MARDİN ŞEHRİM.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
BESLENME REHBERİ 1.
Bir yıl önceden uçak ve otel rezervasyonlarını yaptırmış olan bizler Barcelona ‘nın altını üstünü getirmeye yola çıkmıştık. Gezmenin yanısıra kendimizi.
BARCELONA: Son derece şahsiyetli bir şehir. Gaudi’nin inci gibi bezediği Katalan başkenti. İçinden denize girilebilen şanslı Avrupa şehirlerinden biri.
İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Bütün maddeler tanecikli yapıya sahiptir. Taneciklerin hareketi ile maddenin ısınması arasında bir ilişki var mıdır?
Frank Owen Gehry Beyza DUYGU Güzel Sanatlar Fakültesi.
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
TANTUNİİİİİİ .
Viyana Metrosu, Avusturya
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 1: Giriş ve Kültürel Miras Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Devam etmek için tıklayın.
En Şık Koltuk Takımları
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
KAPİTOL PARK MODA CİTY Daire Sayısı : 120 Daire + 16 İşyeri
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
FLORIDA YAZ OKULU.
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KÜLTÜR TURİZMİ.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Resimle İlgili Meslekler
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Çocuklarınıza Uygun İnternet Siteleri. İnternet aleminde farklı yaş gruplarına, ilgi alanlarına göre hitap eden siteleri bulabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın.
GASTRONOMİ UZMANLIĞI, TURLARI VE REHBERLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR

VALENCİA YEMEKLERİ Akdeniz kültürünün yemek kültürünü taşıyan Valencia mutfağı özgün yemeklerini incelediğimize et, sebze ve deniz mahsullerinin oluşturduğu bir menü karşımıza çıkacaktır. Şehir ile simgeleşen lezzetlerin başında Paella gelmektedir. Bu özel tat için gerek İspanya içinden insanlar gerekse de yurt dışından turistler şehre gelmektedir. Bir pilav çeşidi olan Paella farklı malzemelerle isteğe göre yapılabilmektedir. Genellikle tavşan ve tavuk eti ile yapılmaktadır. Ancak zaman zaman bu lezzetin deneyicileri Paella içerisine sebzelerden bazılarının ve deniz ürünlerinin de ilave edilmesini isteyebilirler. Yine bir pilav yemeği olan Arros negre de kente özgü tatlardandır. Siyah pilav olarak bilinen bu yemek içesinde ise mürekkep balığı ve kalamar bulunmaktadır. Bir diğer sembolleşen yiyecek çeşidi ise Tapas’tır. Şehre gelenlerin mutlaka tattıkları bu atıştırmalık badem ve zeytinin toprak bir kap içerisinde kavrularak hazırlanmaktadır. Valencia da ne yenir denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden olan Tapas için Valencia’nın yerel yemeğidir desek yanlış söylemiş olmayız.

PAELLA ARROS NEGRE

TAPAS

VALENCİA DOLAŞILACAK YERLER: 1.Valencia Cathedral Farklı zevklere sahip insanların ortak noktada buluşmalarını sağlayan çok renkli bir şehir Valencia. Tarihin tanıklık ettiği her dönemine ait önemli eserleri, sunduğu Katalan ve Akdeniz mutfağının enfes lezzetleri, doğa özlemini gideren natural parkları, sabahın ilk ışıklarına kadar süren hareketli gece hayatı ve zengin müzeleriyle Valencia’da size hitap birçok etkinlik bulabilirsiniz. Eski kenti tümüyle yürüyerek gezebilir, ulaşım için zengin otobüs ve metro ağından tüm gün boyunca yararlanabilirsiniz.

VALENCİA DOLAŞILACAK YERLER: 2. City of Arts and Sciences Günümüzde modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen City of Arts and Sciences 5 adet devasa yapının birleşiminden oluşuyor yılında Valencialı mimar Santiago Calatrava tarafından planlanan bilim ve sanat merkezi; opera binası, IMAX sinema salonu, farklı etkinliklerin yapıldığı bir merkez, botanik park ve Avrupa’nın en büyük akvaryumu adı verilen altı farklı yapıyı bir araya getiriyor.

Valencia Cathedral City of Arts and Sciences