KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Özkan YAVUZ NARMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
BİLGİ :Öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen.
SINAV KAYGISI VE SINAVLARA HAZIRLANMA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kaldırımlar Yayalarındır
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Tehlikeyi Görmek.
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Bölüm 5: Araştırmalarda Ölçme ve Ölçekler
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi
Isının Yayılma Yolları
TUTUM VE ALGILAR.
PENDİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKÖĞRETİM OKULU
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2017.
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
ESRA ÖNDER İŞLETME 2.ÖĞRETİM
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 2
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARI SUNU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
HİPOTEZ TESTLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
Nitel Araştırmalar.
2. HAFTA Bilimsel Araştırma Temel Kavramlar.
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU Kimya dersinde başarılı olmanın en kolay yolu bu dersi sevmektir. Öncelikle Kimya dersine karşı olan önyargılarınızdan kurtulun. Soru çözümlerine geçmeden önce mutlaka konuları çalışın. Çalışırken önemli gördüğünüz yerleri not alın. Kısa notlarınızı yapışkanlı küçük kağıtlara ( post-it ) yazın.

KİMYA DERSİ ÇALIŞMA TAKTİKLERİ Kimya dersi mol sayısı, sıcaklık, basınç, hacim, fiziksel durum gibi faktörlere göre değişme özelliği bulunan bir derstir. Kimya dersine ait soruların çözümünde başarı yakalamak için terimlerin, formüllerin ve kavramların çok iyi bilinmesi gerekir. Kimya konuları arasında bağlantı kurularak başarılı olunabilir. Soru çözerken soruyu anlamanız çözüm aşamasında ilk adımları geçmişiniz demektir. Verilen bilgileri dikkatli bir şekilde okuyarak ne istendiğine dair doğru bir çözüm yoluna ulaşmışsınızdır demektir.

Kimya dersini nasıl çalışmalıyız? -Konulara ait kavramlar iyice anlaşılmalıdır. Bir kavram iyice öğrenilmeden başka bir kavrama geçilmemelidir. -Ön kaynaklardaki konular çalışılırken zorlanılan konulara daha fazla önem verilmelidir. Bir konuyu tamamen anladığınızdan emin olmadan soru çözümüne geçmemeniz gerekir. -Kimya dersine ait sorular sayısal değil genellikle yorumsaldır. Bu nedenle sayısal verileri yorumlayarak çözüme odaklanmak daha mantıklı olacaktır. -Sorudaki kök cümleye dikkat edilmelidir. ”Olabilir…, Oda koşulunda…” vb. odak cümleler sorunun gidişatı açısından büyük önem taşımaktadır. -Kimya dersi çalışırken konulara asla karışık bir sıra başlanmamalıdır. Çünkü bu derste bir sonraki ünite önceki konuların devamı gibidir. Bu nedenle atladığınız bir ünite diğer konularda başarısız olmanıza neden olabilir. -Sizlere bu ders için tavsiyem diğer derslere oranla daha fazla kaynak edinmenizdir. Ne kadar farklı kaynaklardan bilgi edinirseniz konular hakkındaki bilginiz de o kadar artacaktır. Ayrıca her farklı kaynaktan farklı çözüm yollarına da ulaşmış olacaksınız.

Çözdüğünüz testler ve denemeler başaRINIZI ÖLÇER!

Denemeler Kimya dersinde başarıyı ölçmek için en önemli yoldur Denemeler Kimya dersinde başarıyı ölçmek için en önemli yoldur. Haftada en az 1 deneme testi çözerek başarınızı ve eksiklerinizi görmeniz gerekir. Sonuçlara göre hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiğini ölçmüş olacaksınız. Sınav öncesinde eksik konularınıza ağırlık vererek başarınızı arttırabilirsiniz. DÜZENLEYEN: ÖZEN IŞIK