NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
Advertisements

2013 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik:40 Soru Sosyal Bilimler:40 Soru Fen Bilimleri:40 Soru TOPLAM:
NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.
MODA TASARIMCILIĞI.
TBS’DE HİJYEN.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı Akademik Yılı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II NEMLİ ISI BUHARDA PİşİRME TEKNiKLERi VE GARNİTÜR iLE TABAKLAMA NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

NEMLI ISI BUHARDA PISIRME TEKNIKLERI VE GARNİTÜR ILE TABAKLAMA Yiyecekleri buharda pişirme yöntemlerinde amaç suda pişirme yöntemlerinde ki ile aynıdır; gıda içerisinde bulunan nişasta, selüloz, lif ve protein yapısının yumuşatılması böylece kolay çiğnenebilir ve sindirilebilir duruma getirmek, gıda zehirlenmesine neden olabilecek mikroorganizmaları öldürmektir. Ancak buharla pişirme tekniğinde suda pişirme yöntemlerinden farklı olarak gıdanın besin öğelerinin pişirme suyuna karışarak kaybı önlenir ve gıdanın görsel ve fiziksel özellikleri (renk, doku vb.) korunur. Bu nedenle Buharda Pişirme Yöntemi en sağlıklı pişirme yöntemidir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLI ISI BUHARDA PISIRME TEKNIKLERI VE GARNİTÜR ILE TABAKLAMA Bir gıdanın metal bir kap ile buhar geçişinin olmayacağı ölçüde su dolu başka bir kap içerisine oturtulması ve gıda kabının buhar ile ısıtılması yöntemidir. Bu yöntem İngilizce de Ben Marie tekniği olarak bilinir ve bu yöntem için kullanılan ekipmanın adı da yine Ben Marie’dir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLI ISI BUHARDA PISIRME TEKNIKLERI VE GARNİTÜR ILE TABAKLAMA Gyoza ve Brokoli Timbale ile öğrenciler hem bu tekniği pekiştirmiş olacaklar hem de yapılacak olan ve kullanılacak olan garnitürlerle tabaklamayi öğrenecekler. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©