Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II KURU ISI IZGARA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

2 KURU ISI IZGARA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Gıdaları ızgarada pişirme yöntemi, İngilizce karşılığı grilling ya da brolling olan bir kuru ısıda pişirme yöntemidir. Bu yöntemdeki amaç diğer yöntemlerde ki amaçlar ile aynıdır ancak tüm pişirme yöntemlerinde olduğu gibi farkı gıdaya katmış olduğu lezzettir. Izgarada pişirme yönteminde gıdalar doğrudan ateşe maruz kaldıkları için yapılarında bulunan besin öğelerinin lezzeti diğer pişirme yöntemlerine göre daha farklı olur. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

3 KURU ISI IZGARA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Nane Püreli Izgara Bonfile, Sato Patates ve Biber Soslu Kuzu Pirzola ile öğrenciler hem bu tekniği pekiştirmiş olacaklar hem de yapılacak olan ve kullanılacak olan garnitürlerle tabaklamayı öğrenecekler. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları