Peynir Teknolojisi- Pıhtılaşma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANLATIM TÜRLERİNİ SINIFLANDIRMA. Edebî türler veya metin türleri olarak bilinen yazılarda farklı anlatım birlikleri bir araya gelir. Bir hikâyede betimleme,
Advertisements

Lipitlerin Sindirim ve Emilimi
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Kompozitler Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya.
PROTEİNLERDEKİ AMİNO ASİT BİLEŞİMİNİN BELİRLENMESİ
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Topiramat 1997 yılında ABD’de epilepsinin ek tedavisi için pazarlanmaya başlanmıştır.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
ALKOLLER Alkollerin Genel Yapıları
Hidrojen Gevrekliği.
 Ders kitapları için farklı kaynaklardan,farklı yöntemlerle bilgi toplamanın önemini kavrayabilme,  Ders kitaplarını değerlendirmede kullanılabilecek.
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Ders 7
0-1 YAŞ BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
Atık yağlar Günümüzde bitkisel yağ fiyatlarındaki hızlı artış, biyodizel üretiminde yemeklik yağlar yerine kızartma yağları gibi atık yağların kullanımı.
PROTEİNLER. PROTEİNLER PROTEİNLER Karbon,hidrojen,oksijen ve azot elementlerinden oluşmuş organik bileşiklerdir. Yapısında bazen sülfür,fosfor veya.
LİPİD METABOLİZMASI Prof. Dr. Ayşe CAN 2015.
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
CANLILIK ve ENERJİ
LİPİDLER Yağ Asitleri Trigliseritler(Triaçilgliseroller)
Yoğurt biyokimyası-II
PAPP-A, İzole Oligohidroamniosta Doğum Şeklini ve Fetal Distressi Öngördürebilir mi? SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA.
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
Yoğurt BİyokİmyasI.
Amino asit ve Peptid Yapısı
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Sinop
Ortalama Metre Kare fiyatları Karşılaştırmalı
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
Protein yapısına girmeyen amino asitler
MADDE BAĞIMLILIĞI VE AİLE
AHMET HAKİ TÜRKDEMİR, ALTUĞ AYSUN
Dehidrasyon (Doku ve hücredeki fazla suyu alma)
Bilginin Organizasyonu
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
Proteinlerin yapısı.
M.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Madde ve Maddenin Özellikleri
B-310 BİYOKİMYA II DERSİ II.HAFTA.
Bilişsel Gelişim.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
İŞ ve Meslek Sosyolojisi
Serbest Radikaller ve Antioksidanlar 2
Doğum Öncesi Gelişim.
BÜYÜME VE GELİŞME DEĞERLENDİRİLMESİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
HEMOFİLİ Sağlık Slaytları
Gelişim ve Temel Kavramlar
PROTEİNLER.
FOTOSENTEZ.
Toprak Oluşumunda Aşınma Ayrışma ve Birleşme olayları
Kural - 2 Top.
METABOLİZMA Yrd. Doç. Dr. Musa KAR.
Peptid Bağının Özellikleri:
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ile Terapötik Protein Üretimi
Yoğurt sütüne uygulanan işlemler
TEREYAĞ TEKNOLOJİSİ-1.
Sütün Nitelikleri-1 Prof.Dr.Barbaros Özer.
Sunum transkripti:

Peynir Teknolojisi- Pıhtılaşma

Pıhtılaşma mekanizması Holt modeli Horne modeli KAZEİN MİSELİ

Pıhtılaşma mekanizması Ham peyniri oluşturan kısım Peyniraltı suyu ile atılan sıvı kısım

Protein matriksinin gelişimi Rennet Miseller Misel zinciri oluşumu İşleme 5 C 6 hafta 0 hafta Olgunlaşmamış protein matriksi

Pıhtılaşma mekanizması (ısı etkisi) Kazeinler Serum proteinleri (A) (B) (C) (D)

Olgunlaşma

Laktokoklarda proteolitik sistem

Proteolize etkili faktörler Enzim tipi ve aktivitesi Olgunlaştırma sıcaklığı Nisbi nem İkincil flora varlığı Kontaminantlar Mikroorganizma dengesi Peynirin kimyasal kompozisyonu Olgunlaşma modeli

Lipoliz Ester yapısındaki lipidleri hidrolize eden lipazlar, karboksil-hidrolazlar grubuna aittir. lipaz R-OCO-R1 R-COOH + R1-OH + H2O Yağ asidi Alkol

Lipoliz yok Lipolizin başlangıç evresi Lipolizin olgunluk evresi