Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler"— Sunum transkripti:

1 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
pH Sıcaklık Metaller Toksik bileşikler Su içeriği Besin kullanımı Kirleticilerin Biyolojik Kullanılabilirliği Co-metabolizma Biyoagümantasyon

2 Biyoremediasyon Oranını EtkileyenFaktörler
pH < 3 ve > 9-10 ani pH değişiklikleri

3 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
b) Sıcaklık mezofilik (20-40 °C) Biyokimyasal reaksiyonların hızı sıcaklık artışı ile maksimum seviyeye ulaşır, bunun üzerinde ise enzim denatürasyonunun gerçekleşmesi ile aktivite azalır, organizma daha az aktif olur veya ölür. Düşük sıcaklıklar, nadiren mikroorganizmaları öldürür ve ortamın ılıklaşması mikroorganizmaların yeniden kazanımını sağlar.

4 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
c) Metaller Metaller çoğu hücresel süreci inhibe ederler ve etkileri konsantrasyonlarına bağlıdır. Bakır, gümüş ve civa

5 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
d) Toksik bileşikler Yüksek konsantrasyonda bazı kimyasallar mikroorganizmalara toksiktir. Toksisite, metabolik reaksiyonları engeller veya yavaşlatır ve hızlı kontaminant giderimi için gerekli yeni biyokütle büyümesini engeller. Herbisitler, pestisitler, rodentisitler, fungisitler ve insektisitler Siyanür ve azidler de birçok mikroorganizmaya toksiktir.

6 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
e) Su içeriği Su içeriği ve özellikle suyun ulaşılabilir olması biyoremediasyon oranını etkiler. Bitki gelişimi için toprağın biyoremediasyonunun durmasının ayarlanmasında en önemli faktörlerin başında toprak-su ilişkisi gelir. Topraktaki veya sedimentlerdeki su mikroorganizmalarca ulaşılabilir olmayabilir çünkü su katı parçacıklarla tutulmuş olabilir veya erir maddeleri çözmek için su hidrasyonu olayı ile bağlanır. Bu olay, kontamine toprağın sulanması ile kompostlaştırma yığınları ve/veya biyolojik yığınlarla çözülebilir.

7 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
f) Besin Kullanımı Biyoremediasyonu desteklemek için Besin gereksinimi kontaminantın doğasına ve zirai olarak kullanılmış kontamine alana yayılışına bağlı

8 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
f) Kirleticilerin Biyolojik Kullanılabilirliği kimyasalların çözünmez özellikte olması ekstraselüler mikrobiyel enzimlerin olmaması EcoflexTM (BASF) bileşiğini 29 toprak bakterisi, fungus ve mayalar degrede edebilir biyosürfektanların üretimi biyodegradasyon oranını hızlandırır

9 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
g) Co-metabolizma Co-metabolizma süreci sayesinde, mikroorganizmalar büyümelerini destekleyen substratların olduğu bir metabolizmada yer alırlar, ayrıca organik kontaminantları co-substrat denen bileşiklere dönüştürebilirler.

10 Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
g) Biyoagümantasyon Degredatif mikroorganizmaların bulunmadığı veya sürecin çok yavaş olduğu durumlarda, mikrobiyel inokülatlar biyoremediasyon oranını artırmak için eklenebilir.


"Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları